search
Massaal cancelen tv-series gaat Netflix en andere diensten opschudden
Series / Nieuws

Massaal cancelen tv-series gaat Netflix en andere diensten opschudden

Grote namen zoals Netflix, HBO Max, en Prime Video cancelen series in de hitte van de strijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Niet alleen bioscopen, ook streamingdiensten moeten de zaken anders gaan insteken door een snel veranderende wereld. De pandemie heeft een boost gegeven aan streaming en dat zorgt nu voor wisselende keuzes.

Topseries met grote groepen fans, en zelfs series die al vernieuwd werden, zijn massaal gecanceld. De diensten lijken even niet zeker van hun zaak.

Netflix


Het bedrijf heeft verliezen geleden, verder lopen succesvolle series zoals Stranger Things en The Crown zo zoetjesaan richting hun einde.

De fantasyseries Sandman en Wednesday zijn doorslaande successen gebleken, en hier zijn er in de toekomst meer van nodig. Verder heeft Netflix een scherper geprijsd abonnement waarbij je advertenties ziet, nieuwe gaming-mogelijkheden, evenals fitnessprogramma's.

HBO Max


Het bedrijf maakt de behoorlijk veranderingen mee. Door de fusie van Warner Bros. en Discovery heeft topman David Zaslav flink gesneden in hitseries.

Zo is door de herstructurering de fanfavoriet Westworld stopgezet. Dit terwijl het vijfde seizoen al vaststond, wat tevens het slotseizon was geworden. Minx is nog een serie die eraan moest geloven, en naar verluidt liggen alle series onder de miscroscoop wat verlengen betreft.

Prime Video


Met The Rings of Power heeft Prime Video een monstersucces. Verder zijn er natuurlijk Jack Ryan en The Boys.

De tactiek is vooralsnog om het bestaande publiek op hun wenken te bedienen. Dit betekende afscheid van de series Night Sky, Paper Girls en I Know What You Did Last Summer: deze series pasten niet langer bij de doelgroep die men voor ogen heeft.

Al met al zijn er de nodige klappen gevallen en in 2023 zal de slag om de kijker nog wel even doorgaan.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen