search

Ons nieuws van vrijdag 30 december 2022

Flinke gevolgen voor spin-offs 'Game of Thrones' na reeks annuleringen bij HBO Max
Series / Nieuws

Flinke gevolgen voor spin-offs 'Game of Thrones' na reeks annuleringen bij HBO Max

Schrijver van de originele boeken is met HBO flink aan de slag maar verandering is op komst.

Het was voor HBO een eenvoudige beslissing om na Game of Thrones voort te borduren op het succes van de serie. Er werden veel ideeën bedacht alleen na de recente reeks annuleringen bij HBO is het nog maar de vraag wat er uitgebracht wordt.

Schrijver van de boeken uit de Game of Thrones-reeks George R.R. Martin is druk bezig met HBO om aan allerlei mogelijke spin-offs en prequels te werken. Na de recente annuleringen bij HBO van onder meer Batgirl (waarvan de opnames al volledig afgerond waren) ligt voor sommige spin-offs een onzekere toekomst in het verschiet.

Één spin-off al gecanceld


Martin schrijft op zijn blog dat het inderdaad wat meer onzeker is voor sommige series. Hij zegt dat sommige series al verder zijn dan anderen alleen is het nu zo dat series net zo makkelijk in de koelkast gaan als er bedacht worden. "Alle veranderingen bij HBO Max hebben zeker invloed op ons gehad." aldus Martin.

Er is al een project geannuleerd waarbij actrice Naomi Watts de hoofdrol zou spelen. Hiervan was al een pilot opgenomen maar HBO besloot hiermee niet door te gaan. HBO wilt nu liever de tijd nemen om aan één spin-off, sequel of prequel tegelijk te werken in de hoop dat dit de kwaliteit van de serie ten goede komt.

Kijk Game of Thrones of House of the Dragon op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Massaal cancelen tv-series gaat Netflix en andere diensten opschudden
Series / Nieuws

Massaal cancelen tv-series gaat Netflix en andere diensten opschudden

Grote namen zoals Netflix, HBO Max, en Prime Video cancelen series in de hitte van de strijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Niet alleen bioscopen, ook streamingdiensten moeten de zaken anders gaan insteken door een snel veranderende wereld. De pandemie heeft een boost gegeven aan streaming en dat zorgt nu voor wisselende keuzes.

Topseries met grote groepen fans, en zelfs series die al vernieuwd werden, zijn massaal gecanceld. De diensten lijken even niet zeker van hun zaak.

Netflix


Het bedrijf heeft verliezen geleden, verder lopen succesvolle series zoals Stranger Things en The Crown zo zoetjesaan richting hun einde.

De fantasyseries Sandman en Wednesday zijn doorslaande successen gebleken, en hier zijn er in de toekomst meer van nodig. Verder heeft Netflix een scherper geprijsd abonnement waarbij je advertenties ziet, nieuwe gaming-mogelijkheden, evenals fitnessprogramma's.

HBO Max


Het bedrijf maakt de behoorlijk veranderingen mee. Door de fusie van Warner Bros. en Discovery heeft topman David Zaslav flink gesneden in hitseries.

Zo is door de herstructurering de fanfavoriet Westworld stopgezet. Dit terwijl het vijfde seizoen al vaststond, wat tevens het slotseizon was geworden. Minx is nog een serie die eraan moest geloven, en naar verluidt liggen alle series onder de miscroscoop wat verlengen betreft.

Prime Video


Met The Rings of Power heeft Prime Video een monstersucces. Verder zijn er natuurlijk Jack Ryan en The Boys.

De tactiek is vooralsnog om het bestaande publiek op hun wenken te bedienen. Dit betekende afscheid van de series Night Sky, Paper Girls en I Know What You Did Last Summer: deze series pasten niet langer bij de doelgroep die men voor ogen heeft.

Al met al zijn er de nodige klappen gevallen en in 2023 zal de slag om de kijker nog wel even doorgaan.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geseksualiseerde Bella Thorne komt met shockerende verhalen over Disney
Series / Nieuws

Geseksualiseerde Bella Thorne komt met shockerende verhalen over Disney

Voor velen lijkt het een droombaan; actrice zijn bij Disney, maar de werkelijkheid is een stuk duisterder dan je zou denken.

Het is geen geheim dat Bella Thorne niet de allergrootste Disney-fan is. De actrice begon al heel jong met haar eigen serie Shake It Up, maar helaas bleek dat allemaal iets minder glitter en glamour dan dat het eruit zag.

Bella Thorne was 13 toen ze CeCe Jones speelde in Shake It Up. Ze deelde het scherm met Zendaya die Rocky speelde.

Tijdens een aflevering van High Low With EMRata van Emily Ratajkowksi onthulde Thorne een aantal shockerende verhalen waarin ze zich geseksualiseerd voelde binnen Disney. Het bikini verhaal is hier één van.

Een bikini op het strand


En toen ze 14 was, verloor ze bijna haar baan. Waarom? Ze droeg een bikini op het strand.

Tijdens de podcast vertelde Thorne ook over een ander ongeval, 4 jaar daarvoor. Haar moeder werd gebeld door Thornes casting director met de mededeling dat ze niet verder kon auditeren, omdat ze met de regisseur geflirt zou hebben. Thorne was op dat moment 10 jaar.

Bekijk de volledige podcast met alle verhalen hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Emily in Paris'-actrice Lily Collins reageert op vergelijking met 'Sex and the City'
Series / Nieuws

'Emily in Paris'-actrice Lily Collins reageert op vergelijking met 'Sex and the City'

'Emily in Paris'-actrice Lily Collins vindt het een hele eer dat haar show wordt vergeleken met 'Sex and the City'.

Wie Emily in Paris kijkt, kan het niet ontgaan zijn dat de serie wel heel veel overeenkomsten heeft met Sex and the City.

Een interviewer van het Amerikaanse entertainmentplatform E! vroeg aan hoofdrolspeelster Lily Collins of zij die vergelijking ook ziet.

Emily Cooper


De vergelijking tussen Emily Cooper (Lily Collins) en Carry Bradshaw (Sarah Jessica Parker) zijn namelijk snel gemaakt. Beiden wonen ze in een metropool - de één in Parijs, de ander in New York - en beiden houden ze ontzettend veel van mode. Ze dragen dan ook alle twee de meest opvallende creaties.

In antwoordt op de journalist van E! zei Collins dat ze de vergelijking als een 'ereteken' draagt.

New York en Parijs


"Dat is een compliment die ik altijd met veel liefde tot me zal nemen," zei Collins. "Ik hou gewoon van Carrie Bradshaw. Ik hou van Sarah Jessica. We zijn allebei erg van de modeshows en we vieren de steden waarin we filmen, Parijs en New York. Het zijn karakters op zichzelf, de mode en de stad."

De vergelijking is overigens niet alleen gebaseerd op wat iconische looks, liefde voor fashion en een wereldstad. Producer Darren Star heeft zowel Emily in Paris als Sex and the City gemaakt.

Benieuwd naar Emily in Paris? Je bekijkt de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het woelige leven van Yasmine Bleeth na 'Baywatch'
Series / Nieuws

Het woelige leven van Yasmine Bleeth na 'Baywatch'

Hoe is het nu toch met Yasmine Bleeth die vroeger in 'Baywatch' speelde?

Baywatch was één van de meest bekeken series in de jaren '90. In de serie speelden de nodige acteurs die tot op de dag van vandaag nog altijd teren op deze succesvolle serie. Naast David Hasselhoff en Pamela Anderson speelde ook Yasmine Bleeth in de serie.

Bleeth speelde van 1993 tot 1997 de rol van de sympathieke Caroline Holden in de serie. Er gingen destijds wel eens geruchten dat ze een flinke drugsgebruiker was en daardoor niet goed meer kon functioneren als actrice. Dit was ook de reden dat er een eind kwam aan haar rol in Baywatch.

Telefooncel


Gena Lee Nolin, een andere opvallende actrice uit Baywatch klaagde in 2017 in Cosmopolitan al over het gedoe rond Bleeth, maar zag toen nog geen daadwerkelijk probleem: 'Ik herinner me dat ze in de telefooncel zat waar we filmden en ze krabde aan haar neus en de Enquirer had drie foto's van haar. Op de omslag stond 'Yasmine Bleeth en drugs' of wat dan ook. En toen ik haar ontmoette, was daar niets van aan de hand."

Alien


In een interview met Glamour gaf Bleeth later zelf toe dat ze flink drugs gebruikte en dat ze nooit had verwacht dat ze in deze situatie zou komen en bekende ze dat het haar persoonlijke en werkleven beïnvloedde: "Mijn vrienden zeiden dat ik eruitzag als een alien, dat mijn ogen uit mijn kassen vielen"

Ergens eind 2000 werd ze in het ziekenhuis opgenomen nadat ze flauw viel op een fotosheet na overmatig drugsgebruik. Vervolgens werd ze gearresteerd wegens rijden onder invloed van cocaïne en reed ze zelfs ergens van de weg af. Ze werd in 2002 veroordeeld tot twee jaar proeftijd en een flinke taakstraf. Daarna schitterde ze nog wel in de film Baywatch in 2003.

Clean


Sindsdien probeert ze van drugs af te blijven. Ze is getrouwd met Paul Cerrito, met wie ze in 2002 trouwde na een ontmoeting in een afkickkliniek. Tegenwoordig is ze naar verluidt 'clean' en is ze ook weer aan het acteren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo klinkt de megahit 'Shallow' in het Frans voor 'Emily in Paris'
Series / Nieuws

Zo klinkt de megahit 'Shallow' in het Frans voor 'Emily in Paris'

Ken je de megahit 'Shallow' van Lady GaGa nog? In 'Emily in Paris' krijgen we te horen hoe dat klinkt in het frans.

Denken we aan A Star is Born, dan denken we automatisch aan de enorme hit Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper. Maar de nieuwe versie, in nota bene het Frans, heeft alles in huis om óók een hit te worden.

In de vijfde aflevering van het derde seizoen Emily in Paris spelen Benoît en Mindy samen het nummer Shallow in het Frans.

Benoît en Mindy


In het nieuwe, derde seizoen van Emily in Paris heeft Mindy een vaste avond weten te pakken in een populaire jazzclub. Haar vriendje Benoît mag op één avond mee doen, maar dan gaat het mis tussen de twee.

Benoît is namelijk hartstikke onzeker nadat hij Nicolas heeft ontmoet, Mindy's extreem rijke - en knappe - klasgenoot van de middelbare school. Mindy blijft volhouden dat er niets tussen hen is, maar Benoît kan het niet aan.

Shallow


De relatieperikelen komen tot een uitbarsting wanneer ze samen op het podium staan in de beroemde jazzclub. Het nummer dat ze spelen? Shallow, maar dan in het Frans. Een nummer waarin de zangers zich afvragen of ze nog wel bij elkaar passen. Hoe toepasselijk wil je het hebben.

Hoe Shallow klinkt in het Frans? Je hoort het hieronder in de clip op Youtube.


Benieuwd naar Emily in Paris? Je bekijkt de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De geweldige komedieserie 'Machos Alfa'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De geweldige komedieserie 'Machos Alfa'

In de hoofdrol onder meer de populaire Spaanse actrice Marí­a Hervás...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoe zou een wereld eruit zien waarin mannen en vrouwen echt elkaars gelijke zijn? Dat is één van de vragen waar je een antwoord op zal krijgen in de verrassend meeslepende komedieserie Machos Alfa.

Machos Alfa vertelt ons het verhaal van vier mannen die plots hun levens drastisch zien veranderen. Daar waar ze in het verleden misschien nog als alfamannetjes door het leven konden gaan lijkt die tijd ondertussen helemaal (en definitief?) voorbij te zijn.

Gelijkheid


Machos Alfa laat op een verrassend aanstekelijke en komische manier zien hoe de wereld en vooral de invloed van de (Spaanse?) vrouw door de jaren heen is geëvolueerd. Het resultaat is een kijkwaardige reeks die menig aantal Netflix-abonnees ongetwijfeld zal weten te verbazen.

Verrassende cast


De cast en eigenlijk ook de crew die samen werd gesteld voor dit project doet alvast verbazen. Niet alleen is de hoofdrol weggelegd voor de Spaanse actrice Marí­a Hervás (bekend van onder meer La Valla), daarnaast zijn het broer en zus Alberto en Laura Caballero die verantwoordelijk zijn voor de productie van de reeks.

Ben jij ook benieuwd om kennis te maken met deze gloednieuwe komische serie van Spaanse bodem? Dat is vanaf vandaag mogelijk op streamingdienst Netflix. Had je graag een klein voorsmaakje? Dan kan de hieronder terug te vinden trailer daar zeker en vast voor zorgen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste clip uit 'Star Trek: Picard' seizoen 3 is gedropt!
Series / Nieuws

De eerste clip uit 'Star Trek: Picard' seizoen 3 is gedropt!

Twee uur geleden is de clip uit het nieuwste seizoen van 'Star Trek: Picard' online gezet!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De liefhebbers kijken natuurlijk reikhalzend uit naar het langverwachte slotseizoen van Star Trek: Picard. Na twee trailers krijgen de fans nu dan een clip uit aflevering 1 te zien.

Picard ontvangt een versleutelde boodschap.

Een Kurlan naiskos


Hieronder kun je de clip in zijn geheel bekijken. De scène bevat een verwijzing naar Star Trek: TNG: op Picard's bureau staat de zogeheten Kurlan naiskos. Dit keramische beeldje kreeg Picard als geschenk van zijn vroegere mentor professor Galen in de aflevering The Chase.

Versleutelde oproep


Picard zit zit rustig thuis wanneer hij opeens een oproep hoort. Hij kijkt in de kledingkist waar een vertrouwd uniform in opgeborgen is. De oproep blijkt naar zijn Starfleet communicatie-badge te zijn verstuurd.

Hierop rijst natuurlijk de vraag van wie deze zou kunnen zijn, en waarom. Het vermoeden is dat de oproep te maken heeft met dr. Crusher, die aan het begin van het seizoen verdwenen blijkt.

Het verdere verloop kan bekeken worden vanaf 23 februari 2023, dan gaat Star Trek: Picard in première op Prime Video




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 10 allerbeste afleveringen uit tv-series volgens IMDb
Series / Nieuws

De 10 allerbeste afleveringen uit tv-series volgens IMDb

Dit zijn de beste serie-afleveringen volgens IMDb - heb jij ze allemaal al gezien?

Waar waren we toch zonder IMDb. De online databank houdt al jaren voor ons de scores bij van onze favoriete series.

Handig, want zo weten we precies welke serie we wel en welke we niet willen kijken. De scores gelden overigens niet alleen voor de serie, ook iedere aflevering krijgt een los cijfer.

Nu is alle informatie van IMDb gebundeld. Van Breaking Bad tot Game of Thrones, dit zijn de tien serie-afleveringen met de hoogste score aller tijden op IMDb.

10


Breaking Bad: Felina (Seizoen 5, Aflevering 16) - 9.9
Het is de laatste aflevering van de hele serie: Feilina. En wat een einde was het. Walter White (Bryan Cranston) bezoekt zijn oude vijanden en probeert de toekomst van zijn familie veilig te stellen. We weten allemaal hoe dat afloopt. De aflevering kreeg een 9.9 en is te zien op Netflix.



9


Hunter x Hunter: Zero × en × Rose (Seizoen 5, Aflevering 51) - 9.9
De geliefde anime-serie gebaseerd op de gelijknamige manga van Yoshihiro Togashi krijgt ook een 9.9 van IMDb. De serie volgt Gon Freecss, die op zoek gaat naar zijn vader Ging, waarvan ten onrechte werd gedacht dat hij dood is. Je bekijkt de serie hier op Prime.



8


Game of Thrones: "Battle of the Bastards (Seizoen 6, Aflevering 9) - 9.9
Het hoogtepunt van GoT waar Jon Snow (Kit Harington) en Ramsay Bolton (Iwan Rheon) recht tegenover elkaar staan in de strijd om Winterfell. Je bekijkt de serie hier op HBO.



7


Game of Thrones: De wind van de winter (Seizoen 6, Aflevering 10) - 9.9
In de laatste aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones wordt Jon tot koning van het noorden uitgeroepen. Een epische aflevering. Je bekijkt de serie hier op HBO.



6


Dhr. Robot: 407 Proxy Authentication Required (Seizoen 4, Aflevering 7) - 9.9
In deze zevende aflevering van het laatste seizoen van Mr. Robot houdt Vera (Elliot Villar) Krista (Gloria Reuben) gegijzeld in een poging Elliot (Rami Malek) te dwingen zich bij hem aan te sluiten. De serie kijk je hier op Prime Video.



5


Star Wars: The Clone Wars: The Phantom Apprentice (Seizoen 7, Aflevering 10) - 9.9
Het hele zevende seizoen van Star Wars: The Clone Wars is episch, maar The Phantom Apprentice is de aller beste. In deze aflevering leidt Ahsoka Republic-klonen op om Maul op Mandalore te confronteren. De aflevering kijk je hier op Disney+.



4


Star Wars: The Clone Wars: Overwinning en dood (Seizoen 7, Aflevering 12) - 9.9
De laatste aflevering van de serie, waarin Ahsoka en Rex hun humor en vaardigheden gebruiken om Order 66 te overleven, is volgens IMDb de perfecte manier om de serie af te sluiten. De aflevering kijk je hier op Disney+.



3


Attack on Titan: Perfect Game (Seizoen 3, Aflevering 16) - 9.9
In deze meest geliefde aflevering volgen we de ontdekkingsreizigers die geen opties en geen uitweg meer hebben. Het dwingt ze om eindelijk de titanen te bevechten. Je bekijkt de aflevering op Disney+.



2


Attack on Titan: Hero (Seizoen 3, Aflevering 17) - 9.9
De vervolgaflevering van Perfect Game is Hero, die net zo goed scoort. Hierin zien we Erwin's heldhaftige aanval. Het geeft Levi tijd om de Beast Titan te confronteren, terwijl Armin een eigen plan bedenkt. Je bekijkt de aflevering op Disney+.



1


Breaking Bad: Ozymandias (Seizoen 5, Aflevering 14) - 10.0
De enige tv-aflevering met de perfecte score, een 10, op IMDb behoort natuurlijk toe aan Breaking Bad. In de knaller van een aflevering rent Walt weg van een tragedie, wordt Jesse (Aaron Paul) gegijzeld en lopen de spanningen extreem op. Kijk hier de aflevering op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kaley Cuoco moest flink overtuigd worden voor spelen rol in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Kaley Cuoco moest flink overtuigd worden voor spelen rol in 'The Big Bang Theory'

Kaley Cuoco moest overtuigd worden om de rol van Penny op zich te nemen.

The Big Bang Theory was een absolute hit en het blijkt altijd interessant om berichten te lezen over de castingperiode van de serie. Het had natuurlijk allemaal heel anders kunnen lopen als op dat moment andere beslissing waren genomen. Zo ook ten aanzien van de mooie Kaley Cuoco. Ze had namelijk een ander personage op het oog.

Aanvankelijk wilde Kaley Cuoco de rol van Penny namelijk niet spelen. Haar rol in het originele script van The Big Bang Theory was namelijk die van Katie. Cuoco was van mening dat dit een veel interessantere rol was om te spelen.

Testkijker niet tevreden


Katie was veel cynischer en duisterder dan Penny, maar de testkijkers hielden niet zo erg van dit personage. Zij waren van mening dat ze te gemeen was en geen band met Sheldon en Leonard zou kunnen ontwikkelen. Op basis van deze visie veranderden de makers van Katie in de zachtere en vriendelijkere Penny, die makkelijk contact kon maken met de nerds in de woning naast haar.

Angst voor kleine rol


Cuoco herinnert zich dat ze in eerste instantie niet overtuigd was van de rol als Penny. Zij en was bang dat ze vast kwam te zitten in een wat ondergeschikte rol. De showrunners wisten haar met veel smeekbedes ervan te overtuigen dat het personage zou groeien en een grote invloed zou hebben op de gebeurtenissen in de serie.

En zo geschiedde, de serie veranderde het leven van Kaley Cuoco ten goede!



Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ginny and Georgia' binnenkort terug op Netflix
Series / Nieuws

'Ginny and Georgia' binnenkort terug op Netflix

Het tweede seizoen is vanaf 5 januari te streamen bij streamingdienst Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van het boeiende duo Ginny en Georgia! Het tweede seizoen van hun populaire serie is namelijk al vrij binnenkort te streamen op streamingdienst Netflix.

De serie Ginny and Georgia vertelt het verhaal van Georgia en haar kinderen Ginny en Austin die op een bepaald ogenblik de beslissing maken om te verhuizen. Op die manier hopen ze om een nieuwe start te kunnen maken. Dat gezegd hebbende lijkt het realiseren van die nieuwe start toch niet zo eenvoudig te zijn als verwacht.

Populair


Het eerste seizoen van Ginny and Georgia wist kijkers reeds te verbazen waardoor er uiteindelijk sprake was van een niet onaanzienlijke populariteit. In het bijzonder onder de jonge doelgroep wist het eerste seizoen van deze reeks prima cijfers neer te zetten. Ook op IMDB beschikt de reeks op moment van schrijven over een score van 7,4/10 wat helemaal niet slecht is.

5 januari


Het is in het nieuwe jaar niet lang wachten op het vervolg van deze serie. Het tweede seizoen is namelijk al te streamen vanaf 5 januari op Netflix. Ben je alvast klaar voor een voorsmaakje van dat tweede seizoen? Dan kan je er altijd voor kiezen om even de onderstaande trailer te bekijken!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sofia Vergara (Modern Family) in bikini plaatst indrukwekkende selfie op Instagram
Series / Hunks

Sofia Vergara (Modern Family) in bikini plaatst indrukwekkende selfie op Instagram

Sofia Vergara plaatst vakantiekiekje vanaf vakantieadres ergens in paradijselijk oord.

Sofia Vergara, de mooie dame uit Modern Family heeft voor wat opschudding gezorgd op social media met wat kiekjes terwijl zij op vakantie was met haar echtgenoot, Joe Manganiello.

Sofia en Joe ontmoetten elkaar in 2014 tijdens een diner van de White House Correspondents' Association en zijn sinds 2015 met elkaar getrouwd. Naar aanleiding van hun zevende huwelijksjaar is het paar nu op kerstvakantie op een paradijselijk eiland. Omwille van de privacy hebben ze verder geen aanwijzingen gegeven over hun bestemming.

Selfie


Wel plaatste Sofia Vergara naast wat mooie foto's van hun vakantieplek een spectaculaire foto van zichzelf in bikini. Vergara is inmiddels alweer 50 jaar, maar oogt nog altijd veel en veel jonger.

Bekijk de selfie van Sofia Vergara zelf maar

De post heeft een golf van enthousiaste reacties losgemaakt in de commentaren. "Spectaculair" en "Ongelooflijk mooi", zijn enkele reacties van haar volgers op sociale media.

Bekijk op instagram


Kijk Modern Family op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt in januari met 10 nieuwe series en vele afleveringen
Series / Featured

Disney+ komt in januari met 10 nieuwe series en vele afleveringen

De streamer van Disney gaat verder met onder meer American Horror Story en Willow.

Disney+ zet deze maand weer een aantal afleveringen van nieuwe en lopende series online. Hieronder vind je meer informatie over die series en afleveringen.

Hieronder lichten we de drie grootste / meest opvallende series uit. Vervolgens zie je ook een overzicht van de andere afleveringen en series die online verschijnen.

American Horror Story (seizoen 11)



Verschijnt op: 4, 11 en 18 januari
Genre: Horror
Kijk op Disney+

Synopsis
Zoals de titel al doet vermoeden, speelt dit seizoen van American Horror Story zich af in New York City. De serie start in 1981 en begint met een moord, de onthoofding van een homoseksuele man. Dit is een laatste in een reeks moorden die plaatsvinden in de Big Apple.



Willow (seizoen 1)



Verschijnt op: 4 en 11 januari
Genre: Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis
De legendarische tovenaar Willow keert terug in een nieuwe serie die zich vele jaren na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke film afspeelt.



National Treasure: Edge of History (seizoen 1)



Verschijnt op: 4, 11, 18 en 25 januari
Genre: Avontuur
Kijk op Disney+

Synopsis
Het leven van Jess Valenzuela wordt op z'n kop gezet wanneer een mysterieuze vreemdeling haar een aanwijzing geeft voor een eeuwenoude schat die verbonden is aan haar vader, wie overleed toen ze een baby was. Jess heeft talent voor puzzels en dit wordt op de proef gesteld wanneer zij en haar vrienden een aantal aanwijzingen volgen die verborgen liggen in Amerikaanse artefacten en monumenten.



Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze maand nieuw zijn of verder gaan op Disney+.

Reservation Dogs (seizoen 2) - Misdaadkomedie - 4 januari - Een comedy van een half uur over de avonturen van vier tieners op het platteland van Oklahoma. Zij stelen, roven en sparen om te kunnen verkassen naar het exotische, mysterieuze en verre Californië.

Welcome to Wrexham (seizoen 1) - Sport - 4, 11, 18 januari - In Welcome to Wrexham leren Rob McElhenney en Ryan Reynolds de op twee na oudste professionele footballclub ter wereld te runnen. In 2020 kopen Rob en Ryan samen de Red Dragons uit de vijfde klasse, in de hoop van Wrexham AFC een succesverhaal te maken waar de hele wereld achter kan staan.

Koala Man (seizoen 1) - Animatie - 9 januari - Koala Man gaat over Kevin, een vader van middelbare leeftijd, en zijn niet-zo-geheime identiteit, wiens enige superkracht een brandende passie is voor het volgen van regels en het uitroeien van kleine criminaliteit in het stadje Dapto. Hoewel Dapto eruitziet als iedere andere Australische buitenwijk, liggen er allerlei kwade en kosmische krachten op de loer die de nietsvermoedende inwoners willen aanvallen. Koala Man staat klaar om zijn stad schoon te vegen en betrekt daarbij vaak zijn gefrustreerde gezin. Hij doet alles wat nodig is om schurkachtige meesterbreinen, bovennatuurlijke verschrikkingen of wat nog erger is, eikels die hun vuilnisbakken op de verkeerde dag buiten zetten, te verslaan.

Chasing Waves (seizoen 1) - Docu - 11 januari - Naar aanleiding van het olympisch surfdebuut in Tokio focust Chasing Waves zich op de mensen en plaatsen die Japan op de kaart hebben gezet in de wereldwijde surfcultuur. Deze documentaireserie volgt multiculturele atleten die hun dromen najagen, geeft een fascinerend beeld over het Japanse leven en laat zien wat nodig is om succesvol te zijn in de internationale surfwereld.

Welcome to Chippendales (seizoen 1) - Biografisch - 11 januari - Welcome to Chippendales vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Somen 'Steve' Banerjee, een Indiase immigrant die de oprichter werd van 's werelds grootste mannelijke stripimperium en hem daarbij niets in de weg liet staan.

Little Demon (seizoen 1) - Animatie - 18 januari - Dertien jaar nadat ze door Satan werd bezwangerd, proberen een moeder en haar antichristelijke dochter een gewoon leven te leiden in Delaware. De twee worden voortdurend gedwarsboomd door duistere krachten en door Satan zelf, die hunkert naar de voogdij over de ziel van zijn dochter.

Extraordinary (seizoen 1) - Actie - 25 januari - Welkom in een wereld waarin iedereen boven de 18 een superkracht krijgt. Behalve de 25-jarige Jen, die zich een tweederangs burger voelt. Gelukkig zorgen Jens huisgenoten "“ Carrie, Kash en een mysterieus zwerfdier "“ dat ze zich niet overgeeft aan zelfmedelijden. Stuurloos in een verwarrende wereld en gewapend met niets meer dan wat hoop en heel veel wanhoop gaat Jen op zoek naar haar superkracht - als ze er al een heeft. Maar ze ontdekt dat het ook fijn is als het gewoon goed met haar gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weggevallen actrice groot gemis in 'Wednesday', herkansing in seizoen 2?
Series / Nieuws

Weggevallen actrice groot gemis in 'Wednesday', herkansing in seizoen 2?

Thora Birch had rol in eerste seizoen van 'Wednesday' te pakken maar moest vanwege familieredenen toch weer vertrekken.

Jenna Ortega schittert in het eerste seizoen van Wednesday. Ook Christiana Ricci speelt als 'normale' lerares Marilyn Thornhill een fijne rol. Naar nu blijkt had echter ook een ander icoon de rol van lerares in kunnen vullen, namelijk Hocus Pocus-ster Thora Birch.

Fans hopen nu dat Thora Birch alsnog aan de cast wordt toegevoegd in het tweede seizoen van Wednesday.

Vacatures


Nu de Nevermore-academie twee onderwijzers heeft verloren in het eerste seizoen door de dood van directeur Weems en de vlucht van mevrouw Thornhill zijn er wat vacatures voor de school. Wellicht dat Birch daar alsnog een rol kan pakken in Wednesday?

Normie


Birch was in eerste instantie al gecast voor het eerste seizoen maar moest vanwege ziekte in de familie stoppen met de opnames. Zij zou de rol van Tamara Novak spelen, een 'normaal' persoon op de verder nogal bijzondere en vreemde school.





Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijver 'Batman' tweet onmiddellijk 'NEE' richting Elon Musk die zichzelf met Bruce Wayne vergelijkt
Films / Nieuws

Schrijver 'Batman' tweet onmiddellijk 'NEE' richting Elon Musk die zichzelf met Bruce Wayne vergelijkt

Matsson Tomlin reageert op tweet van Elon Musk over gelijkenis met Batman

Sinds zijn Twitter-overname is Elon Musk nog nadrukkelijker in het nieuws dan hij daarvoor al was. Elon Musk beschouwd zichzelf als een bijzondere burger die vecht tegen de overheid en het establishment. Musk vergelijk zichzelf recentelijk al eens met Dr. Manhattan, hoofdpersoon van Watchmen. Dit keer vergeleek hij zichzelf op Twitter met Batman.

Some Nights


In één van zijn laatste tweets plaatste hij een afbeelding van Batman die naar Gotham City staarde met het volgende kleine bijschrift: "Some nights" waarmee hij zichzelf vergelijkt met Bruce Wayne.

NOPE


'Batman 2'-schrijver Mattson Tomlin reageerde onmiddellijk op deze tweet. Hij tweette "'NOPE" met een lachend gezicht emoji ernaast. Veel meer Twitter-gebruikers waren het met Tomlin eens, ze vinden dat Musk zichzelf hiermee te veel eer geeft en dat hij onderdeel uitmaakt van het establishment.



Twitter Saga


Om alles wat er op Twitter gebeurt beschikbaar te houden voor het publiek, is Elon Musk begonnen met de Twitter Saga. Daarin wordt beschreven hoe de voormalige directie van Twitter contact had met de overheid over de positie van Twitter tijdens de vorige verkiezingen. Het brengen van dit nieuws in de openbaarheid doet Elon Musk kennelijk geloven dat hij te vergelijken is met Bruce Wayne. Hierover kan men van mening verschillen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de fantasyserie 'His Dark Materials' toch verder zou kunnen gaan
Series / Nieuws

Hoe de fantasyserie 'His Dark Materials' toch verder zou kunnen gaan

Kunnen Lyra en Will na dit derde seizoen nog terugkeren?

Het derde en laatste seizoen van His Dark Materials is inmiddels uit en het lot van Will en Lyra is bekend. Maar hebben deze personages nog een toekomst, of is het nu voorgoed gedaan met de verschillende werelden van de show?

Vervolgboeken


Er is gelukkig nog hoop voor de lezer van de trilogie: schrijver Philip Pullman is bezig aan een nieuwe trilogie, genaamd The Book of Dust. Daar zouden de makers nog veel uit kunnen putten, mocht er een vierde seizoen of andere serie aankomen.

Producent Jane Tranter heeft al in een recent Radio Times-interview gezegd "echt heel enthousiast" te zijn om The Book of Dust te verfilmen.

Hier zouden we dan echter nog even op moeten wachten, want Pullman is nog bezig aan het derde boek in de trilogie, dat eind 2023 zou moeten verschijnen.

Voor de rest van mijn leven


In hetzelfde Radio Times-interview gaf ook hoofdrolspeelster Dafne Keen aan dat ze Lyra graag "voor de rest van haar leven" wilde spelen.



Spin-offs


Mocht er ooit van The Book of Dust een serie gemaakt worden, dan zou dat logischerwijs eerder een spin-off worden dan een direct vervolg. In het eerste boek, La Belle Sauvage, is Lyra slechts een baby. Pas in het tweede boek zien we een volwassen Lyra als belangrijk personage.

Een ander idee voor een spin-off zou de novelle Once Upon a Time in the North kunnen zijn. Een prequel waarin populaire personages Lee Scoresby (Lin-Manuel Miranda) en Iorek Byrnison (stem van Joe Tandberg) elkaar voor het eerst ontmoeten.

Bekijk op instagram


Ideeën genoeg, zou je zeggen! Wanneer er nieuws is over een eventueel vierde seizoen of een spin-off, zullen we het je hier meteen laten weten. Ondertussen kun je alle drie de seizoenen van His Dark Materials op HBO bingen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-fans eisen dat dit personage een serie krijgt op Disney+
Series / Nieuws

Marvel-fans eisen dat dit personage een serie krijgt op Disney+

Hoe zou een terugkeer van dit favoriete personage eruit zien?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met het einde van Fase Vier kijken fans reikhalzend uit naar wat Marvel het komend jaar te bieden heeft. Series als WandaVision, Loki en The Falcon and the Winter Soldier hebben secundaire personages in het zonnetje gezet. Maar wie is de volgende?

Sorcerer Supreme


De fans weten het wel. Al hun peilen zijn gericht op Wong, de nieuwe Sorcerer Supreme, en een graag geziene gast in She-Hulk: Attorney at Law. Wong dook de afgelopen tijd vaker op, zoals in Shan-Chi and the Legend of the Ten Rings, Spider-Man: No Way Home en natuurlijk in Doctor Strange and the Multiverse of Madness.

Een serie met Wong


Hoe zou een serie met Wong als hoofdpersoon eruit zien? Voor de hand ligt een komedie met Wong en het personage Madysynn King, uit She-Hulk.

Maar ook de scène tijdens de aftiteling, waarin Wong Abomination bevrijdt is genoeg informatie om Wong in de toekomst bezig te houden. Misschien in een verschijning in Agatha: Coven of Darkness of in Ironheart, maar het liefst in een eigen serie, vinden fans.

"Ze zouden een "papa"-sitcom moeten maken met Happy en Wong die de jonge Avengers moeten babysitten. Het '3 Men and a Baby'-cliché, maar dan met twee mannen en een stel tieners," zegt gebruiker frolickfindings op Reddit.

Bekijk op instagram


Eigen plannen


Of Wong daadwerkelijk zijn eigen serie krijgt moeten we nog zien. De wens is er, maar Marvel heeft intussen ook zijn eigen plannen. Wil je meer Wong zien, kijk dan de eerder genoemde films en series op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze oude en nieuwe schurken keren terug in de 'Doctor Who'-special
Series / Nieuws

Deze oude en nieuwe schurken keren terug in de 'Doctor Who'-special

De kerstspecial van Doctor Who heeft mooie en bekende rollen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de terugkeer van Doctor Who in 2023 staat veel op het spel. Voor het eerst keert een acteur die de Doctor speelde terug als nieuwe Doctor, en mogen we ook wat oude en nieuwe schurken verwachten.

"Nieuwe" schurken?


De trailer die deze week verscheen licht al een klein tipje van de sluier op voor volgend jaar. Niet alleen zien we Catherine Tate weer als Donna Noble, maar ook zien we de al aangekondigde Neil Patrick Harris als de Celestial Toymaker.

Wie is de Celestial Toymaker?


De Celestial Toymaker is een schurk uit de klassieke Doctor Who-tijd, met absolute macht over de werkelijkheid van zijn eigen dimensie. Hij haalt mensen uit andere dimensies, die het dan tegen hem moeten opnemen in een reeks spellen.

Beep the Meep


Een ander personage uit de Doctor Who-overlevering. Beep the Meep ziet er misschien lief en onschuldig en nogal Baby Yoda-achtig uit, maar het lievige uiterlijk verraadt een geslepen monster. Beep's kracht is namelijk ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt.



De "Wrath Warriors"


Net als Beep is de oorsprong van de Wrath Warriors een Doctor Who stripboek. Sterker nog, dezelfde comic die Beep introduceerde. De Wrath Warriors zijn een soort politiemacht die jacht maakt op Beep.

De herintroductie van deze oude, nieuwe bekenden is voor veel fans nu al een reden om zich op de zestigste verjaardag van Doctor Who te verheugen.



Het is nog lang wachten, maar uiteindelijk zullen de verjaardagsspecials, de terugkerende David Tennant en Catherine Tate en de nieuwe Doctor Ncuti Gatwa, eind 2023 op de BBC en dan ook op Disney+ te zien zijn!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met maandelijkse preview-video op Youtube
Series / Nieuws

Netflix komt met maandelijkse preview-video op Youtube

Alle nieuwe films en series zie je elke maand in deze Youtube samenvatting

Netflix zit niet stil, dat is wel duidelijk. Maar soms is er niet zo duidelijk wat nou welke maand op de streamingsite verschijnt. Daar heeft Netflix een oplossing voor.

Maandoverzicht


Netflix plaatst elke maand een overzicht op Youtube, met de series en films die in die maand op de site te zien zijn. Hieronder de video voor januari.

Verdeling


De video is onderverdeeld in genres. Drama, actie en komedie zijn goed vertegenwoordigd, maar ook andere genres komen voorbij. Het vooruitzicht duurt niet langer dan vijf minuten, dus de kijker is ook nog eens snel op de hoogte.

In het overzicht zijn bijvoorbeeld beelden van That 90s Show, het drama The Pale Blue Eye en de komedie You People van Jonah Hill en Eddy Murphy te zien. Ook voor de jongere kijker komt veel voorbij, zoals De Smurfen en Kung Fu Panda.

Nieuw op Netflix


Wil jij graag weten wat er speelt? Kijk dan de video hieronder!



Social media


Naast het overzicht op YouTube, plaatst Netflix ook nog steeds op social media hun vertrouwde overzicht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende connectie tussen Geralt en Ciri in 'The Witcher: Blood Origin'
Series / Nieuws

Verrassende connectie tussen Geralt en Ciri in 'The Witcher: Blood Origin'

De nieuwe prequel voor The Witcher zorgt voor veel verrassende verbanden tussen personages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De spin-off serie The Witcher: Blood Origin speelt zich 1200 jaar af voor The Witcher. Het was dan al te bedenken dat er bepaalde verbanden zouden komen tussen de twee series. Deze connectie had echter niemand kunnen bedenken.

Er is namelijk een hele belangrijke, maar ook erg verrassende connectie tussen Geralt en Ciri. Dit komt door de relatie tussen Eile en Fjall.

In de laatste aflevering komen we erachter dat Eile zwanger is van Fjalls baby. Eile is echter pas zwanger geraakt nadat Fjall de marteling onderging om het prototype van de Witcher te worden.

Ciri en Geralt


Ciri en Geralt stammen beiden af van deze bloedlijn en Ciri bevat ook het Elder Blood. Het Elder Blood sluit aan bij de titel van de serie: The Witcher: Blood Origin.

Deze connectie betekent niet dat ze rechtstreekse verwanten zijn, maar wel dat ze allebei speciaal DNA hebben. Dit kan iets betekenen voor de rest van de serie en voor deze twee personages. Wat dat precies is, weten we nog niet. Alles wat we kunnen doen, is afwachten.

Bekijk hieronder de uitleg van het einde van The Witcher: Blood Origin en stream de serie op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan maakt mooiste 'The Walking Dead'-poster ooit voor Daryl Dixon (in Parijs)
Series / Nieuws

Fan maakt mooiste 'The Walking Dead'-poster ooit voor Daryl Dixon (in Parijs)

Deze fanposter is misschien wel mooier dan alle officiële posters van The Walking Dead.

The Walking Dead gaat nu na 11 seizoenen dan eindelijk stoppen. Dit betekent echter niet dat fans minder met de serie bezig zijn. Ze nemen alle kansen aan om nog enorm mooie fanart te maken.

The Walking Dead eindigde na maar liefst 177 aflevering. Hoewel de serie echt eindigt, zal de franchise door gaan met spin-offs.

Er zijn al een paar hoofdpersonages uitgekozen waar mooie series over gemaakt gaan worden. Zo komt er een spin-off over Daryl Dixon, The Walking Dead: Daryl Dixon. Ook Rick en Michonne krijgen een eigen spin-off.

Daryl in Frankrijk


Daryls eigen serie zal er echt heel erg anders uit gaan zien dat de originele serie, aangezien de spin-off zich afspeelt in Frankrijk!

Kunstenaar en fan Bassel Galal nam deze informatie als inspiratie en creëerde een bizar mooie fan poster voor de nieuwe spin-off.

Bekijk hieronder de poster en stream The Walking Dead op Disney+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topschrijver was niet welkom bij 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Topschrijver was niet welkom bij 'The Last of Us'

The Last of Us-maker Neil Druckmann wees zijn medeschrijver Craig Mazin eerst af.

Over een paar weken verschijnt The Last of Us als een tv-serie op HBO Max. Dat hebben we te danken aan Neil Druckmann, die aan de originele game werkte, en Craig Mazin, van Chernobyl. Maar dat dreigde in eerste instantie niet zo te lopen...

Dat Neil Druckmann nauw betrokken zou zijn met het proces van The Last of Us op HBO, dat was al snel duidelijk. Logisch ook, aangezien zijn bijdrage aan de game groot is. Maar hij had nog een partner nodig...

Craig Mazin en The Last of Us


Maar toen HBO Craig Mazin voorstelde, moest Druckmann er niets van weten. "Ik wees hem af. Ik wist niet wie hij was," reageerde Druckmann simpelweg. Maar HBO gaf niet zo makkelijk op.

Later, toen Druckmann op de hoogte was van Mazins werk aan de HBO Max-hit Chernobyl, ging hij met de schrijver in gesprek. Na een lang gesprek, waarin ze beiden tot de conclusie kwamen dat The Last of Us geen verhaal is dat verteld kan worden in slechts een film, besloten ze met elkaar in zee gaan.

En dus werd Craig Mazin aangesteld om samen met Neil Druckmann The Last of Us naar een tv-serie te schrijven. En dat is precies wat ze hebben gedaan. Of het iets is geworden, gaan we volgend jaar zien.

The Last of Us gaat 15 januari van start op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Blood Origin' zeker niet de laatste spin-off van 'The Witcher'
Series / Nieuws

'Blood Origin' zeker niet de laatste spin-off van 'The Witcher'

De showrunner van The Witcher: Blood Origin hint ernaar dat meer spin-offs in het The Witcher-universum mogelijk op komst zijn.

The Witcher: Blood Origin is naast de animatiefilm The Witcher: Nightmare of the Wolf de eerste grote spin-off van de populaire The Witcher-franchise op Netflix, maar waarschijnlijk niet de laatste.

Want hoewel de hoofdserie zelf onlangs slecht nieuws moest verwerken - namelijk dat Henry Cavill, die het hoofdpersonage Geralt of Rivia speelt in de eerste drie seizoenen van de serie - de serie verlaat, betekent dit verre van het einde van de franchise.

Het universum van The Witcher


Liam Hemsworth neemt de rol van Cavill over in The Witcher, waar nog vele seizoenen van moeten volgen. Maar er is meer in ontwikkeling. The Witcher: Blood Origin verscheen onlangs op Netflix, maar de serie wordt vooralsnog niet echt bejubeld.

Toch geeft Netflix het nog niet op. In gesprek met The Radio Times hint showrunner Declan De Barra van The Witcher: Blood Origin ernaar dat er mogelijk nog meer spin-offs in ontwikkeling zijn:

"Sapkowski is de koning van het verhaal met een gesloten einde, hoe meer we van zijn boeken lezen, hoe breder de wereld wordt. Dus dat is het voordeel van dit allemaal te doen - het zijn misschien op zichzelf staande stukken, maar ze schilderen een andere kant van deze wereld en breiden deze naar buiten toe uit. Dat is het leuke eraan."

Natuurlijk zal Netflix altijd geïnteresseerd blijven in het ontwikkelen van nieuwe The Witcher-content zolang er massaal naar wordt gekeken. Zolang dat gebeurt, hebben The Witcher-fans dus niets te vrezen!

Bekijk The Witcher: Blood Origin nu op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sea Snake-acteur hield persoonlijk ongemak schuil tijdens 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Sea Snake-acteur hield persoonlijk ongemak schuil tijdens 'House of the Dragon'

Hoofd van de Velaryons Corlys bevaart de zeeën rond Westeros, Steve Toussaint slaat liever over.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Steve Toussaint is zeer te spreken over zijn rol als Corlys Velaryon. De patriarch speelt een belangrijke rol in de Dance of Dragons, de onderlinge strijd om de IJzeren Troon. Met het oog op één ding leek het Toussaint echter wijsheid om zijn mond te houden.

In een gesprek op het Youtube-kanaal van Zweedse tv-criticus Jonatan Blomberg vertelt de acteur wat dit was.

Targaryens de hemel, Velaryons het water


De Velaryons zijn de enige familie, naast de Targaryens, die destijds uit Valyria naar Westeros zijn gekomen. Ook al zijn ze drakenrijders zoals de Targaryens, hun voornaamste kracht is de zee. Corlys staat dan ook bekend als de Sea Snake, een onverschrokken kapitein.

Zeeziekte verbergen


Toussaint geeft aan dat hij op een gegeven moment last kreeg van zeeziekte: "Langzaam maar zeker sloop zeeziekte erin. De laatste keer dat ik op een bootje zat....ugh," vertelt de acteur. Gelukkig waren er in seizoen 1 niet al te veel scènes op zee, dus Corlys Velaryon's benen stonden stevig aan land.

In seizoen 2 gaat hier ongetwijfeld verandering in komen, wanneer de strijd tussen Rhaenyra's (Emma D'Arcy) fractie en die van haar halfbroer Aegon (Tom Glynn-Carney) losbarst.

De opnames van seizoen 2 van House of the Dragon gaan in 2023 van start.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.

Hieronder zie je een clip van het interview:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooie prinses in nieuwe 'The Witcher'-serie heeft Nederlands tintje
Series / Nieuws

Mooie prinses in nieuwe 'The Witcher'-serie heeft Nederlands tintje

Nederland staat niet bekend als modeland, maar onze ontwerpers doen het goed over de grens.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
'Nederlandse mode' wekt wellicht de komische associatie met 'kortpittig'. Er zijn echter genoeg ontwerpers die het uitstekend doen over de grens. Viktor & Rolf, met actrice Tilda Swinton als hun muze, zagen hun creaties al vaker op de rode loper voorbijkomen. Zij zijn echter niet de enigen.

Meest recent zijn creaties van de Nederlandse Iris van Herpen te bewonderen in The Witcher: Blood Origin. Van Herpen heeft de kostuums van keizerin Merwyn (Mirren Mack) voor haar rekening genomen.

In de leer bij Alexander McQueen


Hieronder kun je de mooie japonnen van de keizerin bewonderen. De foto's laten Van Herpen's stijl goed zien. Nadat zij stage liep bij, onder andere, Alexander McQueen, begon Van Herpen haar eigen label in 2007. Zo heeft zij ondermeer samengewerkt met Beyoncé en Björk.

Soepele vormen met futuristisch tintje


De ontwerpen worden gekenmerkt door soepel vallende outfits die doen denken aan een sculptuur. Tevens zit er een sci fi-achtig tintje aan. Van Herpen gebruikt diverse technologieën bij het ontwerpen. Voor deze multidisciplinaire aanpak kreeg zij in 2017 dan ook de Johannes Vermeer Prijs. Deze wordt uitgereikt aan innovatieve kunstzinnige mensen die verschillende gebieden samenbrengen.

Nederland is overduidelijk verre van 'kortpittig' wanneer het mode betreft. Van Herpen's elegante, futuristische kostuums doen het duidelijk ook prima in een allesbehalve grijs verleden.

The Witcher: Blood Origin kun je in zijn geheel bekijken op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil: Born Again' gaat flink afwijken van wat de fans erover weten
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again' gaat flink afwijken van wat de fans erover weten

Charlie Cox waarschuwt fans alvast om niet teveel verwijzingen naar de comics te verwachten in 'Daredevil: Born Again'.

Fans kijken al lang uit naar de Disney+ reboot van Daredevil, genaamd Daredevil: Born Again. Over het plot is nog niet veel bekend, maar hoofdrolspeler Charlie Cox denkt in ieder geval niet dat de aankomende serie op Disney+ de comics zal volgen waarnaar deze is vernoemd.

In een interview met inews.co.uk besprak Cox zijn recente verschijningen in het Marvel Cinematic Universe. Hoewel de acteur zei dat hij de scripts voor Daredevil: Born Again nog moet lezen, deelde hij dat het onwaarschijnlijk is dat de serie de baanbrekende comic van Frank Miller en David Mazzucchelli zal volgen.

Niet dezelfde verhaallijn


Cox gaf aan dat de naam is gekozen omdat deze bekend is bij fans, maar dat er waarschijnlijk niet dezelfde verhaallijn gevolgd zal worden als in het bronmateriaal. Cox benadrukt dat Daredevil dan ook zeker niet, zoals de naam misschien zou doen vermoeden, opnieuw geboren zal worden: "De enige manier waarop ik zal veranderen, is als de serie qua toon heel anders is. Maar ik denk niet dat iemand de naam moet zien als het soort verhalen dat we gaan vertellen".

Delen van het verhaal uit de Born Again-comic zijn de afgelopen twee seizoenen al verwerkt in Daredevil van Netflix. Veel fans hadden verwacht dat de comics ook weer veel terug zouden komen in de serie van Disney+, maar volgens Cox moeten we dit dus nog maar even afwachten. Wanneer het filmen van de serie begint, zullen er waarschijnlijk meer details volgen.

Daredevil: Born Again verschijnt ergens in 2024 op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.