search
Jenna Ortega en Christina Ricci sloten opmerkelijke deal over 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega en Christina Ricci sloten opmerkelijke deal over 'Wednesday'

Jenna Ortega sloot deal met Christina Ricci, die in het verleden iconische rol van 'Wednesday' heeft neergezet.

De serie Wednesday is een groot succes. De nieuwe serie over de Addams Family trekt weer allemaal jonge kijkers een toch al oud familieverhaal in.

De huidige serie is gemaakt door Tim Burton en draait voornamelijk op de alom geroemde hoofdrolspeelster Jenna Ortega. Echter ook de rol van Christina Ricci dient, zeker gezien haar acteerhistorie met betrekking tot de Addams Family, niet onderschat te worden.

Ricci als 'Wednesday'


De eerste versie van The Addams Family werd namelijk tientallen jaren geleden al uitgebracht en de cast bestond onder andere uit een nog jonge Christina Ricci. Ricci speelde toen nota bene de rol van 'Wednesday'! Best ingewikkeld dus voor Jenna Ortega, om in 2022 het stokje van Ricci over te nemen, welke daarbij voortdurend op haar vingers meekijkt.

Eng


In een recent interview met Entertainment Tonight gaf Jenna Ortega aan dat zij en Christina Ricci hier maar kort over spraken: Het was eng omdat ze kijkt hoe het gebeurt, wat je doet en het is een van haar beroemdste personages. Zij was degene die het iconisch maakte en het wordt hierdoor nog steeds herinnerd. De serie is een eerbetoon aan haar optreden van destijds.

"Ik wilde haar er niet mee lastig vallen. We keken elkaar gewoon recht in de ogen en zeiden: 'Laten we het niet over haar hebben'."

Meer 'Wednesday'?


Of er een tweede seizoen van Wednesday komt is formeel nog altijd niet officieel. Gezien het succes van de serie lijkt overigens niemand daaraan echt te twijfelen.

Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen