search
Netflix cancelt grote scifi-serie na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt grote scifi-serie na slechts één seizoen

De mysterieuze serie is voor Netflix blijkbaar niet succesvol genoeg gebleken.

Het is er een van velen die momenteel sneuvelen bij de streamingdiensten. De scifi-serie 1899 zal door Netflix niet vernieuwd worden voor meerdere seizoenen. Makers van de serie Jantje Friese en Baran bo Odar maken dit bekend.

Na hun eerdere hit Dark wisten makers Friese en bo Odar met een nieuwe mysterieuze thriller naar Netflix te komen. Het werd vorig jaar september nog gepresenteerd tijdens het Netflix Tudum fanconventie en ging op 17 november met acht afleveringen in première. Op Instagram delen de makers het bericht dat het er voor 1899 op zit.

Thriller op het schip


In het bericht schrijven ze: "Met pijn in het hart moeten wij mededelen dat 1899 niet wordt hernieuwd. Wij hadden graag deze ongelofelijke reis afgemaakt met een tweede of een derde seizoen net zoals we bij Dark deden. Helaas gaat niet altijd alles als gepland. Zo is het leven. We weten dat we miljoenen fans moeten teleurstellen maar we bedanken iedereen die keek."

In de serie wordt een groep Europese migranten gevolgd die vanuit London met een stoomboot vertrekken om een nieuw leven te beginnen in New York. Als ze echter midden op zee een ander migrantenschip treffen gebeuren de meest rare dingen die de reizigers in een ware nachtmerrie doen belanden.

Kijk het voorlopig laatste seizoen van 1899 op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen