Netflix kreeg knallende hoofdpijn van deze 3 controversiële series

Drie series waar Netflix hoofdpijn van kreeg

Van deze series zal Netflix zich nog wel eens afvragen of het handig was ze uit te zenden.

Bas de Kramer, 5 januari 2023 22:47

Het regent natuurlijk constant nieuwe series op Netflix. Soms worden er series op de streamingsdienst gezet die tot de nodige controverse leiden. Onderstaand een drietal series waarvan Netflix zich nog wel eens af zal vragen of het verstandig was die uit te zenden.

Insatiable (2018-2019)

Deze serie had hoge kijkcijfers maar moest na twee seizoenen toch stoppen vanwege de controverse die de serie opriep. De serie ging over een middelbare scholiere die flink wilde afvallen. De serie werd als 'fatshaming' gezien. Volgens tegenstanders insinueerde Insatiable dat iemand met overgewicht per definitie een buitenstaander is en dat de enige manier om geaccepteerd te worden is om koste wat het kost af te vallen.

Tijdens een petitie werden meer dan 100.000 handtekeningen gezet om de serie stop te zetten en zo geschiedde.Boo, Bitch (2022)

De titel van deze serie roept sowieso al wat vraagtekens op. De serie was ondanks de harde titel wel degelijk bedoeld voor tieners. Twee impopulaire middelbare scholieren probeerden wanhopig om goed te passen binnen de school. Eén van de twee wordt vervolgens een 'geest'. De serie werd 'kinderachtig en saai' genoemd met een volledige gebrek aan originaliteit. Ondanks flinke kritiek werd de serie best goed bekeken maar besloot men vanwege de controverse toch na één seizoen alweer de stekker eruit te trekken.

Big Mouth

De animatieserie Big Mouth gaat over een groep gewone Amerikaanse tieners. Als ze de puberteit ingaan, beginnen ze 'hormonale monsters' te zien; denkbeeldige vrienden die hen verleiden tot onfatsoenlijke gedachten en handelingen. Deze acties bleken in de praktijk zo obsceen dat zelfs de fans van een vergelijkbare serie BoJack Horseman de nieuwe serie te vulgair en walgelijk vonden.

De serie werd gered van annulering door de hoge leeftijdsclassificatie. De producenten van de serie hebben ook meermaals uitgelegd dat Big Mouth is ontworpen voor volwassen kijkers, en niet voor tieners.

Lees meer over: insatiable, boo bitch, big mouth, netflix

Populair nieuws