search

Ons nieuws van donderdag 5 januari 2023

De 10 best bekeken Netflix-series tijdens de feestdagen
Series / Nieuws

De 10 best bekeken Netflix-series tijdens de feestdagen

Een overzicht van de tien best bekeken series van de afgelopen week.

Netflix publiceert wekelijks lijstjes van de best bekeken Netflix-series. Het lijkt ons een goed idee om de top10-lijst met de meest bekeken series van Nederland voortaan wekelijks met jullie delen. In de week van 26 december 2022 tot 1 januari 2023 is dit de top 10.

De tien meest bekeken series



In de laatste week zijn de volgende series het meest bekeken:
1. Emily in Paris: Seizoen 3
2. Treason
3. Wednesday: Seizoen 1
4.The Witcher: Blood Origin
5. The Recruit: Seizoen 1
6. Alice in Borderland: Seizoen 2
7. Harry & Meghan
8. The Blacklist: Seizoen 9
9. The Crown: Seizoen 5
10. Too Hot to Handle: Seizoen 4

Opvallend


Emily in Paris staat voor de tweede week op nummer 1. De hoogste nieuwe binnenkomer is Treason dat vanuit het niets op twee binnenkomt.

De serie die het langste onderdeel uitmaakt van deze top is The Crown deze staat al weer voor de 8e week in de top 10 en profiteert nog altijd mee van de Harry en Meghan documentaire die alweer 4 weken in de top 10 staat.

Treason op Netflix


Kijk de nieuwe binnenkomer op nummer 1 Treason op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kreeg knallende hoofdpijn van deze 3 controversiële series
Series / Featured

Netflix kreeg knallende hoofdpijn van deze 3 controversiële series

Van deze series zal Netflix zich nog wel eens afvragen of het handig was ze uit te zenden.

Het regent natuurlijk constant nieuwe series op Netflix. Soms worden er series op de streamingsdienst gezet die tot de nodige controverse leiden. Onderstaand een drietal series waarvan Netflix zich nog wel eens af zal vragen of het verstandig was die uit te zenden.

Insatiable (2018-2019)


Deze serie had hoge kijkcijfers maar moest na twee seizoenen toch stoppen vanwege de controverse die de serie opriep. De serie ging over een middelbare scholiere die flink wilde afvallen. De serie werd als 'fatshaming' gezien. Volgens tegenstanders insinueerde Insatiable dat iemand met overgewicht per definitie een buitenstaander is en dat de enige manier om geaccepteerd te worden is om koste wat het kost af te vallen.

Tijdens een petitie werden meer dan 100.000 handtekeningen gezet om de serie stop te zetten en zo geschiedde.

Bekijk op instagram


Boo, Bitch (2022)


De titel van deze serie roept sowieso al wat vraagtekens op. De serie was ondanks de harde titel wel degelijk bedoeld voor tieners. Twee impopulaire middelbare scholieren probeerden wanhopig om goed te passen binnen de school. Eén van de twee wordt vervolgens een 'geest'. De serie werd 'kinderachtig en saai' genoemd met een volledige gebrek aan originaliteit. Ondanks flinke kritiek werd de serie best goed bekeken maar besloot men vanwege de controverse toch na één seizoen alweer de stekker eruit te trekken.

Big Mouth


De animatieserie Big Mouth gaat over een groep gewone Amerikaanse tieners. Als ze de puberteit ingaan, beginnen ze 'hormonale monsters' te zien; denkbeeldige vrienden die hen verleiden tot onfatsoenlijke gedachten en handelingen. Deze acties bleken in de praktijk zo obsceen dat zelfs de fans van een vergelijkbare serie BoJack Horseman de nieuwe serie te vulgair en walgelijk vonden.

De serie werd gered van annulering door de hoge leeftijdsclassificatie. De producenten van de serie hebben ook meermaals uitgelegd dat Big Mouth is ontworpen voor volwassen kijkers, en niet voor tieners.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende serie 'Hunters' met nazi-jagers en Al Pacino krijgt trailer voor S2
Series / Nieuws

Spannende serie 'Hunters' met nazi-jagers en Al Pacino krijgt trailer voor S2

Al Pacino is terug als een van de hoofdrolspelers van de Prime Video-serie.

Amazon Studios heeft de volledige trailer vrijgegeven voor het tweede en laatste seizoen van de spannende actie-serie Hunters. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

In het eerste seizoen van de serie volgden we een kleurrijke groep nazi-jagers die in het New York City van 1977 ontdekken dat grote aantallen ontsnapte nazi-officiers een Vierde Rijk willen opzetten in de Verenigde Staten.

Het eerste seizoen van Hunters kreeg slechts matige recensies, maar Al Pacino wist in elk geval een Golden Globe-nominatie voor zijn rol te scoren.

Pacino vs. Hitler
In het nieuwe seizoen moeten de Hunters opnieuw hun krachten bundelen om de meest beruchte nazi van allemaal, Adolf Hitler, op te sporen in Zuid-Amerika.

Naast Pacino zijn er in Hunters ook rollen weggelegd voor Logan Lerman, Dylan Baker, Jerrika Hinton, Lena Olin, Josh Radnor, Tiffany Boone, Carol Kane, Louis Ozawa, Kate Mulvany en Greg Austi. Jennifer Jason Leigh is een nieuwe toevoeging als nazi-jager Chava en Udo Kier zal de rol van Hitler spelen.

Hunters seizoen 2 is vanaf 13 januari a.s. te streamen via Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een handige uitleg voor de tijdslijn en het einde van 'Kaleidoscope'
Series / Nieuws

Een handige uitleg voor de tijdslijn en het einde van 'Kaleidoscope'

'Kaleidoscope' is het type experiment dat past bij Netflix' benadering, wat toelichting is echter nuttig.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds de première op 1 januari stormde Kaleidoscope de streaming-lijsten binnen. De serie is interactief waarbij de kijker kan puzzelen wat er nu precies speelt. Het algoritme bepaalt de volgorde van de afleveringen met slechts één 'regel': de aflevering White is de laatste.

Hieronder een kleine kijkwijzer voor deze bijzondere miniserie.

Eenvoudige plot


De plot is verrassend eenvoudig: het gaat om iets persoonlijks in plaats van hebzucht. Ray's (Giancarlo Esposito) plan is een wraakactie. Als gevolg van een mislukte kraak liet zijn partner Graham (Rufus Sewell) destijds Ray's vrouw Lily (Robinne Lee) achter om te sterven. Ray werd gearresteerd en kon hierdoor niet voor zijn dochter Hannah (Tati Gabrielle) zorgen.

Wat zegt de tijdslijn?


De acht afleveringen strekken zich uit over een periode van 24 jaar. De dag van de overval staat centraal, oftewel White.

Violet (24 jaar); Green (7 jaar); Yellow (6 weken); Orange (3 weken); Blue (5 dagen); White: de dag van de overval; Red (1 dag); Pink (6 maanden).

Uit bovenstaande blijkt duidelijk dat de meeste afleveringen de aanloop beslaan. Ook al is het een misdaadserie: wie, hoe en waarom is belangrijker dan wat.

Kernthema


Ray's band met zijn gezin drijft het verhaal. In de 'verplicht laatste' aflevering White leert de kijker dat Hannah degene is die haar vader's plannen in de war heeft gestuurd. Zij doet dit echter om Ray te beschermen.

Afsluiting


Niet alleen zijn vader en dochter weer samen, er wordt ook een flashforward getoond waarin Ray als trotse opa zijn kleindochter Lily te zien krijgt. Tot slot heeft Ray een gesprek met Graham over Lily's dood en Graham's rol hierin.

De titel en het gebruik van kleuren is weliswaar een gimmick, de serie nodigt zowel qua vorm als qua inhoud uit tot verder kijken en puzzelen.

Bekijk Kaleidoscope nu op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de beste vier volgordes om 'Kaleidoscope' te kijken volgens Netflix
Series / Nieuws

Dit zijn de beste vier volgordes om 'Kaleidoscope' te kijken volgens Netflix

Je kan 'Kaleidoscope' op 5.040 manieren bekijken, maar dit zijn de beste vier volgens Netflix.

Met Kaleidoscope heeft Netflix opnieuw een hit in handen. Anders dan anders bij deze serie is dat je de volgorde van de afleveringen zelf kan bepalen.

Het gaat in totaal om negen afleveringen die je op verschillende manieren kan bekijken. Er zijn wel 5.040 opties.

Twitter


Netflix heeft nu via Twitter de beste vier volgordes om de serie te kijken bekend gemaakt. "Ik heb een aantal volgordes bedacht, zodat jij dat niet meer hoeft te doen", leest de tweet.

Kaleidoscope gaat over een bankoverval. Iedere aflevering heeft een kleur als titel. Zo zijn er geel, groen, violet, blauw, oranje, rood, roze en wit. Alle afleveringen behandelen een ander deel van de overval. Zo staat violet voor 24 jaar vóór de overval, wit is de overval zelf en roze is zes maanden ná de overval.

Dit zijn de vier beste manieren om de serie te kijken volgens Netflix:
1. Begin met blauw, dan groen, geel, oranje, violet, roze, wit en eindig met rood.
2. Begin met groen, dan violet, rood, oranje, geel, blauw, wit en eindig met roze.
3. Begin met oranje, dan groen, violet, rood, geel, blauw, wit en eindig met roze.
4. Begin met violet, dan groen, geel, oranje, blauw, wit, rood en eindig met roze.



Nieuwsgierig naar Kaleidoscope? Je kijkt de serie hier op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Cranston terug als Walter White, maar niet voor 'Breaking Bad'-serie
Series / Nieuws

Bryan Cranston terug als Walter White, maar niet voor 'Breaking Bad'-serie

Walter White keert binnenkort terug in een wel heel bijzondere context.

Bryan Cranston lijkt weer de gedaante van Walter White aan te nemen. Helaas gaat het hierbij niet om een nieuw seizoen van Breaking Bad zoals veel fans wellicht gehoopt hadden.

Zijn terugkeer is niet in de opdracht van Netflix maar in opdracht van het Amerikaanse merk PopCorners. Zo verschijnt het personage in een reclame bij de Super Bowl.

Een hilarische terugkeer


Het chipsmerk deelde al eerder een sneakpeek van het personage op twitter. White heeft hierbij een verpakking van PopCorners in zijn hand.



Wat de precieze storyline van de verwachte advertentie zal zijn is nog onbekend. De komende PopCorners-reclame is de derde keer dat de acteur terugkeert naar de rol van Walter White na het einde van de serie. Het interessante aan de reclame is dat we White nu voor de eerste keer echt buiten de Breaking Bad-canon zullen zien.

Hoewel die informatie niet veel goeds belooft voor een toekomstige terugkeer van Cranston, heeft Gus Fring-acteur Giancarlo Esposito interesse getoond in het verder ontwikkelen van Gus' opkomst naar de macht in een Breaking Bad spin-off, die een laatste canon van Walter White zou kunnen bevatten.

Breaking Bad is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Dit is een dikke tegenvaller voor de 'Hannibal'-fans
Series / Nieuws

Dit is een dikke tegenvaller voor de 'Hannibal'-fans

Het ziet er helaas niet goed uit voor de toekomst van de populaire serie 'Hannibal'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de beroemde kannibaal krijgen wellicht teleurstellend nieuws. Het lijkt erop dat Hannibal niet met nieuwe afleveringen op beeld te bewonderen zal zijn.

Zeker nu veel streamingdiensten juist aan het besparen zijn lijkt de kans op een 'revival' van de serie erg onwaarschijnlijk. Dit bevestigd ook acteur Hugh Dancy, volgens brengt het terug laten keren van een serie veel teweeg.

Een dure zaak


"We blijven zeggen, als ons gevraagd wordt: 'Oh, we zouden het graag doen,' wat waar is. Sommigen van ons zeggen: 'Ik zal absoluut nooit een vierde seizoen van Hannibal doen,' maar dat zou een leugen zijn," verklaarde Dancy aan Collider.

"Ik ben niet echt verbaasd, want in wezen moet iemand een vrij aanzienlijke cheque uitschrijven. Ik heb het niet over mijn salaris. Ik heb het over de kosten om een seizoen televisie te maken. Een tijdlang leek het erop dat de streamers in dat opzicht ieders redding zouden zijn, maar nu is er een cut-off. Er zijn shows die door miljoenen mensen worden bekeken die het tweede seizoen niet halen. Dus ik heb geen idee wat die berekening is."

De vraag naar een vierde seizoen is echter niet onbegrijpelijk. De serie eindigde met Hannibal die van een klif af tuimelde. Waar dit als een conclusie gezien kan worden kan dit juist ook als een hele grote cliffhanger aanvoelen.

Voor degenen die toch nog wat extra beeldmateriaal willen is hieronder een video met bloopers uit de serie te zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote scifi-serie 'Foundation' krijgt trailer voor seizoen 2
Series / Nieuws

Grote scifi-serie 'Foundation' krijgt trailer voor seizoen 2

De nieuwe trailer voor het tweede seizoen van Foundation belooft heel veel goeds.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was even wachten voor fans, maar nu is hij er eindelijk: de trailer voor het tweede seizoen van de grote scifi-serie Foundation. De serie is een verfilming van Isaac Asimovs boeken.

Seizoen 1 van Foundation gaat over een psychohistoricus genaamd Hari Seldon (Jared Harris). Hij heeft een formule bedacht die het einde van het Galactische rijk, maar ook het einde van de mensheid kan voorspellen.

Om de mensheid te helpen, richt Hari Foundation op. Dit is een groep rebellen die honderden jaren vechten tegen de leiders omdat zij niet naar Haris waarschuwing geluisterd hebben. Op deze manier probeert Foundation de mensheid te redden.

Seizoen 2


Seizoen twee is er een grote religiecrisis waar Foundaion tegenop moet. De leiders proberen de mensen namelijk te beheersen door religie, nadat het hele keizerrijk gevallen is.

Showrunner en uitvoerend producent David S. Goyer neemt de taak op zich om het tweede seizoen te maken. Dit doet hij samen met Robyn Asimov, Josh Friedman, Cameron Welsh, David Ellison, Dana Goldberg en Marcy Ross.

Bekijk hieronder de trailer voor Foundation en het nieuwe seizoen is in de zomer te streamen op Apple TV.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De disclaimer van Netflix bij 'The Crown' seizoen 5 uitgelegd
Series / Nieuws

De disclaimer van Netflix bij 'The Crown' seizoen 5 uitgelegd

Waarom juist nú wordt benadrukt dat het een verzonnen historisch drama betreft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De overgrote meerderheid van ons zal echt niet op Netflix inloggen voor een geschiedenisles. Dat de makers van The Crown vooral creatief zijn in plaats van accuraat staat voorop. Toch wordt er nu een disclaimer toegevoegd aan deze hitserie.

De dood van koningin Elizabeth II en het tijdperk waarin seizoenen 5 en 6 zich afspelen noopt tot deze stap.

Herhaalde grief


Hoewel de serie geprezen wordt, heeft de creatieve invulling van bepaalde gebeurtenissen de makers ook herhaaldelijk een tik op de vingers opgeleverd. Dit werd nogmaals duidelijk na het overlijden van koningin Elizabeth II.

Open brief


Zo is daar de Britse topactrice Judi Dench. Een maand nadat de koningin was overleden scheef Dame Judi een pittige open brief aan The Times of London.

De inhoud van de serie was kwetsend, zowel voor de royals als het Britse volk, "wreed voor mensen die in de rouw zijn". Uit de enorme opkomst bij de koninklijke begrafenis was opnieuw gebleken dat Elizabeth II een geliefd en gerespecteerd monarch was.

Vers in het geheugen


Verder is de The Crown inmiddels aangekomen in de jaren 90. De vervreemding tussen (toenmalige) prins Charles en prinses Diana is één van de grote verhaallijnen in het seizoen. Daar het redelijk recente gebeurtenissen betreft zal de losse benadering meer opvallen. Er zijn immers genoeg mensen die zich bepaalde dingen nog kunnen herinneren.

Netflix is dan ook overstag gegaan. De kijkers kunnen blijven genieten van deze hitserie zolang men maar onthoudt dat het fantasie betreft.

The Crown valt, inclusief disclaimer, te bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook 'Doctor Strange'-acteur Benedict Cumberbatch gaat in zee met Netflix
Series / Nieuws

Ook 'Doctor Strange'-acteur Benedict Cumberbatch gaat in zee met Netflix

De Britse steracteur speelt de hoofdrol in 'Eric' naar een script van Abi Morgan.

Sinds zijn grote doorbraak in Sherlock heeft Benedict Cumberbatch nog een aantal boeiende rollen voor zijn rekening genomen. Nu is officieel bevestigd dat hij in de Netflix-miniserie Eric verschijnt.

Scenarioschrijfster Abi Morgan (The Hour, Shame) heeft haar sporen wel verdiend. Zij schrijft voor toneel, tv, film, produceert, tevens heeft Morgan een Emmy Award op zak. Nu is zij dan bezig met Eric.

Niet het titelpersonage


De zesdelige serie speelt zich af in de jaren '80, maar de titel verwijst niet naar Cumberbatch's personage. Hij speelt namelijk de rol van Vincent Sullivan, die poppespeler is in een kinderprogramma.

Blauwe pop als kameraad


Wanneer Vincent's zoontje Edgar verdwijnt, eindigt hij dakloos en verslaafd. Zijn enige gezelschap blijkt de twee meter lange blauwe pop Eric. Samen gaan ze op zoek naar Edgar, om er achter te komen wat er gebeurd is en de weg naar huis te vinden.

De serie wordt verwacht binnenkort met filmen te starten en ergens rond april 2023 klaar te zijn. Abi Morgan schrijft en produceert, de regie is in handen van Lucy Forbes (This Is Going to Hurt, The End of the F***ing World).

Deze thrillerserie met een surrealistisch tintje is ongetwijfeld iets om naar uit te kijken.

Cumberbatch in de rol van de draak Smaug in The Hobbit:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intrigerende scifi-serie 'The Ark' krijgt een gloednieuwe trailer
Series / Nieuws

Intrigerende scifi-serie 'The Ark' krijgt een gloednieuwe trailer

De eerste beelden van de gloednieuwe sci-fi serie The Ark zijn eindelijk te bekijken.

De gloednieuwe sci-fi serie The Ark heeft eindelijk een trailer. De trailer hint op een heleboel spannende gebeurtenissen en epische gevechten.

De maker van The Ark, Dean Devlin, wilde een verhaal vertellen dat zich 100 jaar in de toekomst afspeelt. Kolonisatiemissies zijn op dat moment noodzakelijk om de mensheid te redden.

De mensen aan boord van ruimteschip Ark One komen in de problemen wanneer ze nog maar één jaar moeten reizen om bij hun nieuwe planeet te komen. Ze komen er namelijk achter dat er niet genoeg eten is voor iedereen.

Cast en crew


Christie Burke neemt de rol van Sharon Garnet op zich. Richard Fleeshman zal haar college James Brice spelen. Christina Wolfe speelt Cat Brandice en Miles Barrow speelt Baylor Trent.

Maker Dean Devlin zal samen met Jonathan Glassner de showrunner zijn. Steve Lee en Jonathan English zijn de producers.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Ark vanaf 1 februari op SYFY.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Amell (Arrow) reageert op mogelijke terugkeer voor 'The Flash' seizoen 9
Series / Nieuws

Stephen Amell (Arrow) reageert op mogelijke terugkeer voor 'The Flash' seizoen 9

Keert Stephen Amell wel of niet terug in zijn rol van Green Arrow/Oliver Queen voor het laatste seizoen van 'The Flash'?

Al sinds het einde van The Flash werd aangekondigd, speculeren fans over de terugkomst van acteur Stephen Amell in zijn rol als Green Arrow. Nu blijkt dat de makers van de serie hun wensen hebben opgevolgd, want het is bevestigd dat Green Lantern te zien zal zijn in seizoen 9 van The Flash.

Gisteren maakte The CW bekend dat Stephen Amell terugkeert in zijn rol als Oliver Queen/Green Lantern voor het laatste seizoen van The Flash. Het duurde niet lang voordat de acteur dit zelf nog eens bevestigde op Twitter.

Terugkeer mogelijk door tijdreizen


Amell zal te zien zijn in de negende aflevering van het seizoen, wat betekent dat hij zal verschijnen naast David Ramsey als John Diggle, Keiynan Lonsdale als Wally West en Sendhil Ramamurthy als Bloodwork. Aangezien Oliver Queen in de serie al is gestorven, zal zijn terugkeer waarschijnlijk mogelijk gemaakt worden door tijdreizen.

The Flash-showrunner Eric Wallace zei het volgende over de terugkeer van Amell: "Zodra ons laatste seizoen werd aangekondigd, wisten we dat we wilden dat Stephen terug zou komen en zijn iconische rol als Oliver Queen zou hernemen".

"Het was tenslotte Oliver die Barry Allen oorspronkelijk op zijn heroïsche pad lanceerde. Daarom voelde iedereen in Team Flash zo sterk dat het belangrijk was om een volledig cirkelmoment te creëren met Oliver's terugkeer in het laatste seizoen van The Flash".

Seizoen 9 van The Flash is vanaf 8 februari te zien op Netflix. Hieronder zie je de Tweet van Amell.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zwakke slotseizoen van 'Game of Thrones' verdedigd door Grey Worm-acteur
Series / Nieuws

Zwakke slotseizoen van 'Game of Thrones' verdedigd door Grey Worm-acteur

Fans van Game of Thrones haten het laatste seizoen, maar Jacob Anderson (Grey Worm) had dat al verwacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van Game of Thrones waren allesbehalve blij met het einde van het allerlaatste seizoen. De serie is in 2019 geëindigd, maar het verhaal gaat door met de prequel House of the Dragon.

Onlangs reflecteerde Jacob Anderson, die Grey Worm speelde, op het einde van Game of Thrones. Het einde van de serie had namelijk heel veel haat gekregen van fans.

De fans vonden dat hun favoriete personages niet meer zichzelf waren. Ook hoopten de fans dat sommige vraagstukken beantwoord zouden worden, maar ook dat was niet het geval.

Een antwoord van Grey Worm


In een interview met PopSugar praatte Anderson over het laatste seizoen en vertelde hij dat hij het heel jammer vindt dat de fans het einde teleurstellend vonden.

Hij zei dat de cast en crew er heel hard aan gewerkt hebben. Lees hieronder zijn quote:

"Ik denk dat iedereen ervan uitgaat dat de hele cast en crew er een hekel aan had. Dat is helemaal niet het geval. Ik herinner me dat toen ik voor het eerst de scripts voor dat laatste seizoen kreeg, ik dacht: 'Dit seizoen heeft iets punkachtigs. Het voelt riskant.'

Ik heb ervan genoten en het was leuk om te maken. We waren 11 maanden aan het filmen in de sneeuw en er waren duizenden en duizenden mensen die zo hard aan [het laatste seizoen] werkten.

Toen kwamen de negatieve reacties van fans. Dat was verschrikkelijk. Dat was het ergste ooit. Het was een beetje triest. Maar om eerlijk te zijn, verwachtte ik dat mensen het niet leuk zouden vinden, ook al vond ik het leuk. Ik dacht dat mensen zich aan dingen zouden ergeren."


Bekijk hieronder de trailer voor het laatste seizoen en stream Game of Thrones en House of the Dragon op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk nieuws over de avonturenserie 'Outer Banks' van Netflix
Series / Foto's

Eindelijk nieuws over de avonturenserie 'Outer Banks' van Netflix

Goed nieuws voor fans van 'Outer Banks': zie hier de releasedatum en eerste foto's van seizoen 3.

Fans vragen zich al tijden af wanneer het nieuwe seizoen van de succesvolle Netflix-serie Outer Banks te zien zal zijn. Nu heeft de streamingdienst ons eindelijk de eerste kijk op seizoen 3 van de serie gegeven en is ook gelijk de releasedatum onthuld.

De vragen die seizoen 2 van Outer Banks heeft opgeroepen zullen eindelijk beantwoord worden op 23 februari. Dit heeft Netflix op Twitter bekend gemaakt. In de tweet zien we ook gelijk een paar shots uit het nieuwe seizoen.

Opnieuw op zoek naar de schat


Netflix beschrijft seizoen 3 van de hitserie als volgt: "Nadat ze het goud hebben verloren en de Outer Banks zijn ontvlucht, vindt seizoen 3 de Pogues aangespoeld op een onbewoond eiland dat voor even een idyllisch thuis lijkt".

"Op het eiland dat officieel beschouwd wordt als 'Poguelandia', brengen de nieuwste bewoners hun dagen door met vissen, zwemmen en genieten van de zorgeloze levensstijl van hun tijdelijke onderkomen. Maar dingen veranderen snel voor John B, Sarah, Kiara, Pope, JJ en Cleo wanneer ze opnieuw verwikkeld raken in een race om de schat, letterlijk rennend voor hun leven".

"Ze zijn blut en ver van huis, ze kunnen niemand vertrouwen, Ward en Rafe zijn hongerig naar wraak, en er is een meedogenloze Caribische Don die voor niets terugdeinst om de premie te vinden. Was de schat ooit binnen hun bereik? Of was het allemaal een val om ze voor eens en voor altijd te stoppen? Hoe dan ook, het zijn de Pogues tegen de wereld - en de enige uitweg is samen".

Outer Banks seizoen 3 is vanaf 23 februari te zien op Netflix. Hieronder kun je de eerste foto's zelf bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 complexe series zie je exclusief bij Netflix
Series / Featured

Deze 4 complexe series zie je exclusief bij Netflix

Zijn jouw hersenen nog niet genoeg gekraakt? Geen zorgen, Netflix heeft nog genoeg liggen!

Netflix prijst zichzelf als een van de beste plekken, waar je grensverleggende en complexe series kan vinden. Als jij behoefte hebt aan meer hersenkrakers, zit je daar dus goed! Kies een van onderstaande series en besluit welke jouw volgende uitdaging wordt!

1899 | Netflix | 8 afleveringen



In het jaar 1899 zet een migrantenschip koers naar het westen om het oude continent te verlaten. De passagiers, een gemengd gezelschap van Europese afkomst, worden opgeschrikt tijdens hun reis wanneer ze een ander schip op drift tegenkomen, midden op zee. Het is de start van een aanzwellende nachtmerrie, die hen naar vele plekken behalve het beloofde land brengt.



If I Hadn't Met You | Netflix | 10 afleveringen



In deze Spaans-Catalaanse scifi-serie voltrekt zich de grootste ellende voor een echtgenoot: hij verliest zijn volledige gezin. Zijn laatste redding lijkt de absurde mogelijkheid om te reizen tussen parallelle universa. Hij grijpt de kans met beide handen aan en begint met zijn wanhopige zoektocht naar een wereld waar zijn familie gered kan worden.



Maniac | Netflix | 10 afleveringen



Jonah Hill en Emma Stone zijn herenigd na hun cultklassieker Superbad in deze vervreemde scifi-serie. Twee vreemden leren elkaar kennen tijdens een riskante, psychologie proef, waarbij hun onderbewustzijn en dromen aan elkaar worden gekoppeld. Maar wanneer de verantwoordelijke supercomputer op hol slaat, belooft dit gevaarlijke proces volstrekt fout te gaan.



Brand New Cherry Flavor | Netflix | 10 afleveringen



Het droomproject van filmmaker Lisa N. Nova verandert in een nachtmerrie wanneer ze bij een wraakactie bovennatuurlijke krachten inschakelt. Een lading aan zombies, huurmoordenaars, bovennatuurlijke katjes en een mysterieuze tatoeëerder dringt haar eigen leven binnen en dreigt daar te blijven als ze niet snel actie onderneemt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'The Witcher' komen met opvallend nieuws over seizoen 3
Series / Nieuws

Makers 'The Witcher' komen met opvallend nieuws over seizoen 3

Niet alleen is meer bekend over de releasedatum maar ook of het seizoen opgesplitst wordt.

Het veelbelovende derde en tevens laatste seizoen voor acteur Henry Cavill als Geralt of Rivia in The Witcher is aanstaande. Er was nog niet veel bekend over het aankomende seizoen maar showrunner Lauren Hissrich weet alvast wat details prijs te geven.

Het ziet er namelijk uit dat het derde seizoen in de zomer van dit jaar uit gaat komen. Hissrich stelt dat er minster nog zeven maanden werk aan postproductie te doen is. Dat zou betekenen dat we de eerste afleveringen ongeveer in juli van dit jaar zouden kunnen verwachten. Mede daardoor denkt ze ook aan het seizoen op te splitsen.

Opsplitsing werkte eerder ook


Het is voor Netflix niet de eerste keer dat ze een seizoen van een populaire serie over meerdere perioden uitbrengen. Zo werd Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities over meerdere dagen uitgebracht. Het meest toonaangevende voorbeeld is van vorig jaar toen de laatste twee afleveringen van Stranger Things 4 later werden uitgebracht.

Daarnaast wordt ook benadrukt dat het derde seizoen van The Witcher zeker niet het einde zal zijn. Er zijn nog ideeën voor meer spin-offs en daarnaast is bekend geworden dat de Australische acteur Liam Hemsworth de rol van Geralt of Rivia zal overnemen na het vertrekken van Cavill.

Kijk alle afleveringen van The Witcher op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorzaak heftig ongeluk 'Hawkeye'-acteur Jeremy Renner bekend
Series / Nieuws

Oorzaak heftig ongeluk 'Hawkeye'-acteur Jeremy Renner bekend

De acteur raakte eerder deze week zwaargewond na een ongeval met een sneeuwschuiver.

Jeremy Renner, bekend van rollen als Arrow in Avengers en Hawkeye heeft op oudejaarsavond een heftig ongeluk gehad met een sneeuwschuiver. Daarbij raakte hij zeer ernstig gewond.

Inmiddels is de precieze oorzaak van het ongeluk bekend. En die is niet mals.

Sneeuwschuiven


De Avengers-acteur liep ernstige verwondingen op toen hij probeerde een naar voren rollende sneeuwschuiver te stoppen. Renner had het apparaat even daarvoor gebruikt om een auto van een gestrand familielid sneeuwvrij te maken.

"In een poging om de rollende machine te stoppen, kroop Renner achter het stuur. Uit ons onderzoek blijkt dat hij daardoor is overreden door de pistenbully", vertelde de lokale sheriff dinsdag op een persconferentie.

Na het heftige ongeluk werd de acteur werd per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is sindsdien kritiek, maar wel stabiel.

Instagram


Via Instagram liet de acteur dinsdag ook voor het eerst een teken van leven weten. Hij deelde een selfie waarop zijn blauwe plekken en schrammen goed zichtbaar zijn. Bij de foto schreef hij: "[i]Bedankt allemaal voor jullie vriendelijke woorden. Ik ben er nog te beroerd aan toe om te typen. Maar ik stuur jullie allemaal liefde.[i]"

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-serie 'The Last of Us' is fiks duurder dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

HBO-serie 'The Last of Us' is fiks duurder dan 'Game of Thrones'

Het budget van de aankomende The Last of Us-serie is een stuk hoger dan het geld waarmee Game of Thrones aan de slag mocht.

Het duurt niet lang meer voordat fans van de videogame The Last of Us het originele verhaal uit 2013 op een volledig nieuwe manier kunnen ervaren. Een The Last of Us tv-serie op HBO Max staat voor de deur, en het belooft een spektakel te worden.

Hoewel de serie natuurlijk nog steeds tegen kan vallen, zal het in ieder geval niet komen door een gebrek aan budget. HBO heeft namelijk flink uitgepakt, met een budget waar zelfs Game of Thrones niet aan kon tippen!

Budget The Last of Us


Volgens recente bronnen kostte de ontwikkeling van het eerste seizoen van The Last of Us meer dan 100 miljoen dollar. Aangezien er negen afleveringen in het eerste seizoen zitten, is dat sowieso al meer dan 11 miljoen dollar per aflevering! Dat is niet misselijk.

De productie van The Last of Us had daarmee te maken met een groter budget dan voor de eerste vijf seizoenen van Game of Thrones beschikbaar werd gesteld.

Voor het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones werd echter meer geld opzij gelegd. Het seizoen, dat uit zes afleveringen bestond, kostte zo'n 90 miljoen dollar om te maken. Dat is gemiddeld 15 miljoen dollar per aflevering.

The Last of Us gaat 15 januari van start op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel bekende gezichten in 'The Flash' seizoen 9
Series / Nieuws

Veel bekende gezichten in 'The Flash' seizoen 9

The CW heeft onthuld dat veel bekende personages terugkeren voor het negende seizoen van The Flash.

Het negende en tevens laatste seizoen van The Flash is nabij. The CW heeft onthuld dat veel bekende gezichten een terugkeer maken om voor het laatst in de spotlight te komen staan.

The Flash ging in 2015 van start en zal begin mei ten einde komen. De serie is echter van plan om in stijl af te lopen, met de terugkeer van bekende personages uit de serie.

Einde The Flash


Uitvoerend producent Eric Wallace van The Flash, die momenteel als de showrunner van de serie werkt, deelde een statement waarin hij de volgende personages opnieuw welkom heette: John Diggle, Wally West en Ramsey Rosso.

Schijnbaar zijn alle drie deze personages te zien in aflevering 9 van dit negende en laatste seizoen, wat waarschijnlijk betekent dat Barry op in die aflevering een blik werpt op de rest van het Arrowverse voor ondersteuning.

Het laatste seizoen van The Flash gaat 8 februari van start en is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook drama achter de schermen bij 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Ook drama achter de schermen bij 'House of the Dragon'

Voormalig co-showrunner lag overhoop met productie over de rol van zijn vrouw en vertrok.

De serie House of the Dragon zit natuurlijk helemaal volgepompt met drama. We hebben nu echter begrepen dat het drama zich niet alleen op het scherm maar ook achter de schermen afspeelt.

Enige tijd geleden nam co-showrunner Miguel Sapochnik afscheid van de HBO Max-serie. DIt leek allemaal in overleg te zijn verlopen maar e.e.a. lijkt nu toch anders in elkaar te zitten.

Ruzie om vrouw


De vrouw van Sapochnik, Alexis Raben, verscheen in vier afleveringen van House of the Dragon als Talya, hofdame van Queen Alicent, en was daarnaast ook producer in het eerste seizoen. Toen Sapochnik vroeg om Raben wederom op te nemen in het productieteam voor het tweede seizoen weigerde HBO naar verluidt, daarbij verwijzend naar haar gebrek aan ervaring. House of the Dragon was haar eerste klus.

No Comment


HBO heeft geen commentaar gegeven op het drama rond het vertrek van Sapochnik, die de pilot en de zevende aflevering van de serie regisseerde. Bedenker Ryan Condal zal nu als de enige showrunner voor de serie dienen.

Reddit blij


De meeste fans zijn hier allemaal maar blij mee. Op Reddit staat bijvoorbeeld: "Hij lijkt een echte boekenfan, en iemand die er echt in zit door fan te zijn en die veel respect heeft voor George - niet alleen iemand die betrokken is om een eigen cv uit te bouwen".

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verhaallijn nieuwe 'The Walking Dead'-serie is eindelijk bekend
Series / Nieuws

Verhaallijn nieuwe 'The Walking Dead'-serie is eindelijk bekend

De avonturen gedurende de apocalypse gaan verder op het eiland Manhattan.

Fans van The Walking Dead kunnen rekenen op goed nieuws: het verhaal van The Walking Dead: Dead City is eindelijk bekend! AMC is onlangs naar buiten gekomen met de officiële synopsis van de spin-off.

De nieuwe spin-off zal de omzwervingen volgen van Maggie en Negan, die hen helemaal naar de Big Apple zullen brengen. Deze tocht is echter niet zo ver als die van Daryl. Naar verluidt zal hij het helemaal tot Frankrijk schoppen in zijn eigen spin-off van de bekende zombieserie.

Na het eindigen van de originele serie na elf succesvolle seizoenen stond AMC te popelen om meerdere spin-offs te lanceren over de ondertussen welbekende personages. Naast de reeds genoemde series zullen ook Rick en Michonne een eigen serie gaan krijgen.

De synopsis van The Walking Dead: Dead City


De opnames van de nieuwe serie van Maggie en Negan zijn in oktober afgerond. De synopsis luidt: "Jaren zijn verstreken sinds we Maggie en Negan voor het laatst zagen. Nu moeten ze een fragiel bondgenootschap vormen om een gevaarlijke missie te volbrengen. Ze reizen naar het eiland Manhattan, dat, geïsoleerd sinds het begin van de apocalypse, zijn eigen unieke bedreigingen heeft ontwikkeld"

De synopsis gaat verder: "In de stad ontmoeten Maggie en Negan oorspronkelijke New Yorkers, ontwijken ze een marshal met een duister verleden en jagen ze op een beruchte moordenaar. Maar naarmate het duo dieper doordringt in de gruizige diepten van de stad, wordt het duidelijk dat de trauma's uit hun turbulente verleden een even grote bedreiging vormen als de gevaren in het heden."

Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar naar verluidt zal de zesdelige serie uitkomen in april 2023.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Astronomisch salaris Lily Collins voor 'Emily in Paris'
Series / Featured

Astronomisch salaris Lily Collins voor 'Emily in Paris'

Lily Collins wordt nogal goed betaald voor haar rol van Emily in 'Emily in Paris'

De Netflix-serie Emily in Paris is buitengewoon populair en is inmiddels alweer bezig aan haar derde seizoen. Inmiddels is ook al zeker dat er een vierde seizoen aankomt. Hoofdrolspeelster Lily Collins hoor je niet klagen. Wij geven je een inkijkje in haar verdiensten.

Plot


De serie gaat over Emily, een vrouw die vanuit de VS naar Parijs verhuist nadat ze is aangenomen door een marketingbedrijf. In het broeierige Parijs beleeft ze vervolgens de nodige avonturen.

Per aflevering


Lily Collins speelt de hoofdrol in de serie Emily in Paris inmiddels al drie seizoenen en is erin geslaagd om één van de best betaalde actrices van Netflix te worden. Onlangs ondertekende ze een nieuwe en zeer lucratieve deal met het streamingsplatform. Volgens Celebrity News verdient Collins momenteel maar liefst 300.000 Euro per aflevering.

Vermogen


Ondertussen wordt, volgens Celebrity Net Worth, haar totale vermogen inmiddels ingeschat op ongeveer 24 miljoen dollar. Wat Lily Collins betreft mogen er dus nog wel een aantal seizoen bijkomen!

Kijk Emily in Paris op Netflix





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.