search
Ook 'Doctor Strange'-acteur Benedict Cumberbatch gaat in zee met Netflix
Series / Nieuws

Ook 'Doctor Strange'-acteur Benedict Cumberbatch gaat in zee met Netflix

De Britse steracteur speelt de hoofdrol in 'Eric' naar een script van Abi Morgan.

Sinds zijn grote doorbraak in Sherlock heeft Benedict Cumberbatch nog een aantal boeiende rollen voor zijn rekening genomen. Nu is officieel bevestigd dat hij in de Netflix-miniserie Eric verschijnt.

Scenarioschrijfster Abi Morgan (The Hour, Shame) heeft haar sporen wel verdiend. Zij schrijft voor toneel, tv, film, produceert, tevens heeft Morgan een Emmy Award op zak. Nu is zij dan bezig met Eric.

Niet het titelpersonage


De zesdelige serie speelt zich af in de jaren '80, maar de titel verwijst niet naar Cumberbatch's personage. Hij speelt namelijk de rol van Vincent Sullivan, die poppespeler is in een kinderprogramma.

Blauwe pop als kameraad


Wanneer Vincent's zoontje Edgar verdwijnt, eindigt hij dakloos en verslaafd. Zijn enige gezelschap blijkt de twee meter lange blauwe pop Eric. Samen gaan ze op zoek naar Edgar, om er achter te komen wat er gebeurd is en de weg naar huis te vinden.

De serie wordt verwacht binnenkort met filmen te starten en ergens rond april 2023 klaar te zijn. Abi Morgan schrijft en produceert, de regie is in handen van Lucy Forbes (This Is Going to Hurt, The End of the F***ing World).

Deze thrillerserie met een surrealistisch tintje is ongetwijfeld iets om naar uit te kijken.

Cumberbatch in de rol van de draak Smaug in The Hobbit:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen