'The Rings of Power' hint naar de komst van controversieel personage

Eén van de meest geheimzinnige figuren in de saga

Het gerucht gaat dat Tom Bombadil zal verschijnen in seizoen 2 van de succesvolle serie.

Valeria Milic, 6 januari 2023 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In The Lord of the Rings van Peter Jackson was hij niet te zien, op TolkienNet wordt nu gehint dat we Tom Bombadil dan gaan ontmoeten. Gezien één van de centrale thema's van The Lord of the Rings zou dit geen verrassing zijn.
Co-showrunner Patrick McKay sprak met Hollywood Reporter over de ecologische thema's in Tolkien's werk.

Industralisatie

"Tolkien dacht na over het plattelandsleven en de industrialisatie die dit doet verdwijnen. Als schrijvers vonden we het ontzettend belangrijk om dit als kern van de serie aan te houden. De komst van machines en hoe dit het land verwoest," vertelt Mckay.

"Toen keken we nog eens naar Mordor: wat als dit een rustiek land was in het verleden? Een vriendelijk berglandschap, zoals Zwitserland, dat vervolgens wordt vergiftigd. Zo hebben we dat ook in beeld gebracht: er wordt geboord, en zwavel hangt in de lucht".

Natuurgeest?

Tom Bombadil past perfect in deze context. Hij leeft afgezonderd in de bossen met Goldberry, zijn vrouw. De Fellowship is in de boeken te gast bij Tom en Goldberry, nadat Tom ze uit de moeilijkheden heeft geholpen.

Dit is één van de meest geheimzinnige personages in de Tolkien-mythologie waar ongelooflijk veel fan-theorieën over bestaan. Hij is vrolijk, onbezorgd, leeft in harmonie met de natuur, tevens is Tom de enige die immuun is voor de Ene Ring.

Het is voorlopig nog even afwachten wie er allemaal in het tweede seizoen zullen verschijnen, Tom Bombadil zou zeker een boeiende verschijning zijn.

The Rings of Power valt te streamen op Prime Video.
Lees meer over: The Rings of Power, Morfydd Clark, Robert Aramayo, Owain Arthur, Charlie Vickers

Populair nieuws