search
Neemt 'That 90s Show' het iconische handelsmerk van zijn voorganger over?
Series / Nieuws

Neemt 'That 90s Show' het iconische handelsmerk van zijn voorganger over?

Er is één element in \'That 70s Show\' dat als legendarisch betiteld mag worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de 8 seizoenen van That 70s Show vielen de roterende shots en hun creatieve gebruik op een positieve manier op. De suggestie die deze shots wekten waren zelfs gewaagd voor de tijd waarin de serie speelde.

De camera ging als het ware langs de hele kring, en met de nodige rook in beeld was de hint duidelijk.

Stijlstempel


Vanaf de allereerste aflevering, waarvan je hieronder een clip kunt bekijken, zaten de hoofdpersonen in een kring. Ook toen ging de camera ze één voor één langs. De indruk werd gewekt dat er een joint werd doorgegeven.

Deze 360 graden-shots zijn gedurende de hele serie gebruikt. In het laatste seizoen figureerde deze techniek zelfs in de intro.

Technisch eenvoudig


Deze manier van filmen is nogal bewerkelijk qua logistiek, maar technisch gezien niet moeilijk. De cameraman stond gewoon in het midden van de kring en richtte de camera telkens op iemand anders, waarbij uiteraard de nodige rook de ruimte werd ingepompt. In de postproductie werd dit vervolgens tot een vloeiend geheel gemonteerd.

Fan favoriet


Fans waren dol op deze shots en speculeerden dan ook graag over het hoe en wat. De kameraadschap werd met een vrolijke en ondeugende knipoog overgebracht.

Inmiddels zijn we in 1995 beland. Of de nieuwe generatie ook in de rookwolken zit valt te bekijken vanaf 19 januari. Vanaf die datum kun je de opvolger That 90s Show namelijk streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen