Neemt 'That 90s Show' het iconische handelsmerk van zijn voorganger over?

Wordt dit kenmerk ook deel van 'That 90s Show'?

Er is één element in 'That 70s Show' dat als legendarisch betiteld mag worden.

Valeria Milic, 7 januari 2023 09:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de 8 seizoenen van That 70s Show vielen de roterende shots en hun creatieve gebruik op een positieve manier op. De suggestie die deze shots wekten waren zelfs gewaagd voor de tijd waarin de serie speelde.
De camera ging als het ware langs de hele kring, en met de nodige rook in beeld was de hint duidelijk.

Stijlstempel

Vanaf de allereerste aflevering, waarvan je hieronder een clip kunt bekijken, zaten de hoofdpersonen in een kring. Ook toen ging de camera ze één voor één langs. De indruk werd gewekt dat er een joint werd doorgegeven.

Deze 360 graden-shots zijn gedurende de hele serie gebruikt. In het laatste seizoen figureerde deze techniek zelfs in de intro.

Technisch eenvoudig

Deze manier van filmen is nogal bewerkelijk qua logistiek, maar technisch gezien niet moeilijk. De cameraman stond gewoon in het midden van de kring en richtte de camera telkens op iemand anders, waarbij uiteraard de nodige rook de ruimte werd ingepompt. In de postproductie werd dit vervolgens tot een vloeiend geheel gemonteerd.

Fan favoriet

Fans waren dol op deze shots en speculeerden dan ook graag over het hoe en wat. De kameraadschap werd met een vrolijke en ondeugende knipoog overgebracht.

Inmiddels zijn we in 1995 beland. Of de nieuwe generatie ook in de rookwolken zit valt te bekijken vanaf 19 januari. Vanaf die datum kun je de opvolger That 90s Show namelijk streamen op Netflix.
Lees meer over: That 70s Show, That 90s Show, Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp, Callie Haverda

Populair nieuws