Oeps, actrice weigerde hoofdrol als Carrie Bradshaw in 'Sex and the City'

Oeps, actrice weigerde hoofdrol 'Sex and the City'

Dany Delaney werd gecast voor hoofdrol 'Sex and the City', maar weigerde.

Bas de Kramer, 7 januari 2023 14:22

Niemand kan zich Sex and the City voorstellen zonder Sarah Jessica Parker in haar rol als Carrie Bradshaw. Toch scheelde het weinig of een andere actrice had de rol van Carrie gespeeld.

Cast

In eerste instantie werd actrice Dany Delaney namelijk gecast voor deze rol. Zij had kort voor de opnames al een soortgelijk personage gespeeld in de film Live Nude Girls. In deze film speelde Delaney een succesvolle zakenvrouw die betrokken raakt bij een groep vrouwelijke strippers. Het personage was sterk, onafhankelijk en kende qua seksualiteit geen enkele gene, net als de personages in Sex and the City.

Hokje

Dana Delaney is verder bekend van haar rollen in populaire tv-shows als Desperate Housewives en China Beach. In een interview heeft Delaney aangegeven dat ze zichzelf destijds als actrice wilde uitdagen en wilde voorkomen dat ze in een hokje werd gestopt in bepaalde soorten rollen.

Achter oren krabben

Een moedige en weloverwegen beslissing destijds, toch zal zij zich nog wel eens achter haar oren krabben of zij deze rol toch niet had moeten nemen. Sarah Jessica Parker zal erg gelukkig zijn dat het zo is gelopen, want op deze wijze kon zijn de rol van haar acteursleven vervullen.

Kijk de serie hier op
HBO Max.
Lees meer over: sex and the city, dany delaney, sarah jessica parker, hbo max

Informatie over de serie: Sex and the City

Populair nieuws