Hallelujah, dit verdienen de acteurs van 'Stranger Things' aan het vijfde seizoen

Zo, de verdiensten van de 'Stranger Things'-cast

De 'Stranger Things'-cast profiteert goed mee van het succes van de serie

Bas de Kramer, 7 januari 2023 13:40

Stranger Things is al vier seizoenen lang zeer succesvol en er zit nu ook een vijfde en laatste seizoen aan te komen. Naarmate de serie succesvoller is geworden, zijn ook de salarissen van de acteurs gestegen.

Netflix blij

Netflix is erg blij met de serie, Stranger Things heeft door de hoge kijkcijfers een grote economische waarde voor Netflix. Al sinds 2016 is de serie zeer populair en het heeft al vele Netflix records verbroken. Het vierde seizoen is de meest bekeken serie die Netflix heeft uitgezonden.

Acteurs blij

Het succes straalt natuurlijk niet alleen af op Netflix maar ook de acteurs delen in de populariteit van de serie. De acteurs hoefden sowieso al niet te klagen over hun salaris maar voor seizoen 5 is daar door Netflix nog een schepje bovenop gedaan.

Nieuwe contracten

Voor het laatste seizoen heeft Netflix nog even diep in de buidel getast, want de volledige cast zou nieuwe contracten hebben gekregen. Zo zouden Wynona Ryder (Joyce) en David Harbour (Hopper) voor het laatste seizoen circa 9,5 miljoen dollar ontvangen. Daarna volgden Noah Schnapp (Will), Finn Wolfhard (Mike), Caleb McLaughlin (Lucas), Gaten Matarazzo (Dustin) en Sadie Sink (Max) voor 7 miljoen dollar per seizoen.

Ook andere acteurs als Joe Keery (Steve), Charlie Heaton (Jonathan), Maya Hawke (Robin) en Natalia Dyer (Nancy) zien hun salaris stijgen naar 6 miljoen dollar voor het laatste seizoen. Over Millie Bobby Brown (Eleven) zijn deze keer geen cijfers bekend omdat zij een exclusieve deal met Netflix heeft getekend, waardoor het bedrag waarschijnlijk nog rianter zal zijn.

Kijk 'Stranger Things' op Netflix.


Lees meer over: millie bobby brown, netflix, stranger things, wynona rider, david harbour

Populair nieuws