search
Uit deze landen komen de populairste series op Netflix
Series / Nieuws

Uit deze landen komen de populairste series op Netflix

Welk land zou er op de eerste plek staan in deze top 10?

Netflix is een wereldwijd platform, waardoor de series en films op de streamingdienst ook van over de hele wereld komen. Hier lees je welke landen de meest populaire content produceerden in 2022.

Netflix geeft dagelijks meerdere top 10-lijsten voor iedere regio waar de streamingdienst actief is. In totaal zijn dit maar liefst 89 landen. Voor de meeste landen heeft Netflix twee lijsten: één voor series en één voor films. Daarnaast hebben sommige landen ook een speciale top 10-lijst voor kinderen.

Niet geheel verrassend


Het Tsjechische trackingbedrijf FlixPatrol verzamelt deze dagelijkse lijsten, waardoor we kunnen zien wat er wereldwijd trending is en wat er goed presteert in welke regio. Hiermee kon dus ook berekend worden uit welk land de meeste populaire content komt. Hier volgt de lijst:

1. Verenigde Staten
2. Zuid-Korea
3. Verenigd Koninkrijk
4. Spanje
5. Frankrijk
6. Colombia
7. Mexico
8. Japan
9. India
10. Canada

Op nummer 1 staan de Verenigde Staten, met een hoge voorsprong. Dat is natuurlijk ook geen verrassing, want zowel Hollywood-producties als de meeste populaire Netflix Originals komen uit de VS. Iets verrassender is Zuid-Korea op nummer 2, maar wanneer je nadenkt over het succes van onder andere Squid Game is dat ook niet verbazingwekkend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen