Review NLZiet - aanbod, prijzen, series en meer

Is NLZiet als vervanger van normale televisie voor jou de juiste keuze?

Mitchell van Vuren, 11-01-2023 11:45

Het voordeligste televisieabonnement van Nederland is naar eigen zeggen NLZiet. Deze unieke samenwerking tussen de NPO, RTL en Talpa biedt alles wat een reguliere televisiekijker binnenkrijgt binnen één enkele streamingdienst. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!
Opgericht in: 2014
Hoofdkantoor in: Hilversum, Nederland
Focus: Nederlandse programma's, series en films
Betalingsvorm: abonnement
Prijs: €7,95 of €9,95 per maand

In 2014 bundelden de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV hun krachten om via een centrale streamingdienst al hun programma's aan te bieden. Als substituut van een normaal televisieabonnement kunnen dus via NLZiet de elf belangrijkste zenders van Nederland live of on-demand bekeken worden.

Vanaf februari 2022 werden nog drie zenders van de VRT aan de mix toegevoegd, zodat ook de Vlamingen zich aan kunnen sluiten bij NLZiet. Verder zijn er meerdere regionale omroepen beschikbaar, waaronder Omroep West en RTV Noord. Naar eigen zeggen betreft het eigen aanbod van NLZiet circa 10.000 uur of 40.000 afleveringen van de verzamelde zenders.

Aanbod


Simpel gezegd biedt NLZiet het verzameld aanbod aan van NPO Plus, RTL, KIJK (van SBS) en de regionale zenders. Hiernaast zijn meerdere buitenlandse series en films, die op televisie zijn uitgezonden, nog voor lange tijd beschikbaar om terug te kijken.

Op de interface van de dienst worden ook NPO Plus, RTL, KIJK en de regionale omroepen gepresenteerd als de vier 'hoeken' of 'verses' van het platform, die doen denken aan de indelingen van Disney+ of HBO Max. Ook is het volledige aanbod in een uitgebreide televisiegids te vinden.

Vijf van de bekendste series op NLZiet zijn:
1. Flikken Rotterdam
2. Oogappels
3. Goede Tijden Slechte Tijden
4. Big Brother
5. LingoBeschikbaarheid


In de hele Europese Unie kan NLZiet bekeken worden.

NLZIET is sinds 2019 beschikbaar op Android- en iOS-apparaten, samen met de meeste Smart TV's. Daarnaast is er een app ontworpen voor Android TV, Apple TV, HUMAX en PlayStation, maar kan de dienst ook gevonden worden via de browser.

Prijzen en abonnementen


Het reguliere abonnement van NLZiet kost €7,95 per maand en bevat de zenders van de NPO, RTL, SBS en de regionale omroepen.

Met het speciale abonnement NLZiet Extra van €9,95 per maand krijgen kijkers toegang tot tien extra zenders van de BBC, History Channel, Euronews, Crime + Investigation en meer.


Onze tip


Voor een klein prijsje haalt men met NLZiet praktisch alle Nederlandse zenders in huis met een handige applicatie en veel mogelijkheden tot terug- en vooruitkijken. Vooral voor Nederlanders met een voorkeur voor regionale of commerciële omroepen is deze dienst aan te raden, aangezien de publieke omroep alles beschikbaar maakt via NPO Start en NPO Plus voor een kleiner prijsje.

Als vervanger van een normaal televisieabonnement is NLZiet zeker aan te raden, maar veel focus heeft de dienst niet. Scrollen door de catalogus van dienst doet verdacht veel denken aan zappen tussen kanalen, wat juist de exclusiviteit van VOD teniet lijkt te doen. Voor gewinterde bingewatchers is het dus beter om NLZiet niet te zien als een distributeur van hoogstaande films of series, maar eerder als een vervanging van gewone televisie.


Ga zelf naar NLZietLees meer over: nlziet, review, beoordeling, beste series, prijs, abonnement, streaming, vod, platform, aanbod, nederlands

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

'Last of Us'-acteur wil opvallend personage spelen

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader