search

Ons nieuws van woensdag 11 januari 2023

Nadat Netflix 2 series dit jaar al cancelde bevinden deze series zich in de gevarenzone
Series / Nieuws

Nadat Netflix 2 series dit jaar al cancelde bevinden deze series zich in de gevarenzone

Het doek viel onverwachts voor twee populaire series, er zijn nog een aantal in afwachting.

Netflix' beleid is behoorlijk pittig vinden velen, maar ook niet altijd even duidelijk. Onlangs betekende dit beleid het einde voor 1899 en Inside Job. Dit terwijl laatstgenoemde in eerste instantie verlengd was voor nog een seizoen.

Er zijn nog een aantal series waarvan nog niet bekend is of het doek gaat vallen of juist niet.

De percentages van '28 days viewership'


Volgens data die het bedrijf Digital i heeft aangeleverd, heeft slechts een zeer laag percentage kijkers het eerste seizoen van 1899 ook daadwerkelijk binnen een maand afgekeken. Het betrof ongeveer één derde van het totaal aantal kijkers dat er aan begon.

Wat Inside Job betreft ligt de zaak iets ingewikkelder. Seizoen 1 werd gesplitst uitgezonden. Hoewel de serie een trouwe fanbase heeft, is de speculatie dat de cijfers voor de tweede helft tegenvielen. Verder is de serie redelijk duur, er is geen merchandise-lijn voor en wellicht spreekt deze ook niet het juiste kijkerspubliek aan.

Andere series op de 'hit list'


De streaming-wereld is duidelijk veeleisend: goede kwaliteit en kijkcijfers bepalen lang niet alles. Een aantal andere series waarover nog niets bekend is: Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities, Russian Doll, Cobra Kai en Ginny en Georgia. Volgens de co-showrunner Sarah Lampert van laatstgenoemde serie heeft Netflix een "erg strakke manier van werken: we gooien de serie erop en dan is het afwachten wat deze zal doen".

De tijd zal uitwijzen hoe niet alleen de series zelf, maar ook Netflix ontvangen zal worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aangrijpende scène uit 'House of the Dragon' nader verklaard
Series / Nieuws

Deze aangrijpende scène uit 'House of the Dragon' nader verklaard

De geboortescène van Rhaenyra\'s mismaakte baby toont de essentie van de Targaryens.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In aflevering 10 van House of the Dragon was er kritiek op de realistische bevalling van Rhaenyra. De scène zelf viel om nog een andere reden op. Tussendoor waren shots gemonteerd van Rhaenyra's draak Syrax.

De scène zelf, die je hieronder kunt bekijken, toont de kijker echter een ander aspect van de Targaryens.

Draken en rijders


De Targaryens zijn één van de laatste families die hun wortels kunnen herleiden tot het oude Valyria. In deze stadstaat waren drakenrijders niet ongebruikelijk. Deze families zouden mystieke banden hebben met draken. Het verhaal ging zelfs dat zij letterlijk van draken afstamden, en incestueuze huwelijken waren een manier om de bloedlijn 'zuiver' te houden.

Subtiele illustratie


In de bevallingsscène zijn er een aantal korte shots tussendoor gemonteerd, niet meer dan een seconde elk. Deze shots zijn van Rhaenyra's draak Syrax, die gromt en duidelijk onrustig is.

De band tussen de Targaryens en hun draken wordt hier op een subtiele manier getoond: Rhaenyra's beproeving wordt gedeeld door Syrax. De draak voelt dat er iets mis is en uit dit ook. De keuze van de regisseur toont hier de andere kant van de connectie.

De kijker beseft hierdoor dat de band dieper gaat dan vliegen en veroveren alleen, wat meer intrige opwerkt voor het verdere verloop van de Targaryen-geschiedenis.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Totenfrau'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Totenfrau'

Had meer uit kunnen worden gehaald, maar Anna Maria Mühe weet veel goed te maken.

Regie: Nicolai Rohde | Cast: Anna Maria Mühe (Blum), Yousef 'Joe' Sweid (Reza), Luis Vorbach (Jakob), Romina Küper (Dunja), Simon Schwarz (Jaunig), Felix Klare (Massimo), Gregor Bloéb (Puch), Michou Friesz (Frau Schönborn), Emilia Pieske (Nela), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 45-49 minuten| Jaar: 2022

Blum is begrafenisondernemer in een ogenschijnlijk rustig dorp in de Oostenrijkse Alpen. Wanneer haar man door een motorongeluk om het leven komt vermoedt ze vrijwel direct dat hij iets te verbergen had. Een affaire lijkt voor de hand te liggen, maar niets blijkt minder waar. Haar man, een politieagent, was iets groots op het spoor en stond op het punt dit aan het licht te brengen. Blum gaat achter de waarheid aan en laat al snel zien dat ze meer is dan alleen een doorsnee moeder en begrafenisondernemer. Ze doet de titel van de serie meer dan eer aan.

Totenfrau begint met een korte inkijk in het dagelijks leven van Blum, haar gezin en het dorp waarin ze wonen. Deze geeft een goed beeld van hoe het leven geweest moet zijn voordat Blum erachter kwam dat niemand in haar gemeenschap te vertrouwen is. Aan deze effectieve introductie wordt verder weinig tijd verspild en de serie gaat direct over op waar deze echt om draait: dood en verderf.

Het hele dorp blijkt namelijk gebukt te gaan onder enkele machthebbers die er gruwelijke praktijken op nahouden. Als Blum hierachter komt heeft ze maar één doel: deze mannen laten boeten voor hun daden en de dood van haar man. Ze spoort ze een voor een op en brengt ze koelbloedig om het leven.

De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op, wat met slechts zes afleveringen ook wel nodig is. Was voor dit verhaal meer tijd uitgetrokken, dan had de spanning wat beter kunnen worden opgebouwd. Nu kom je er als kijker eigenlijk al te snel achter wat er precies aan de hand is en wie waar bij betrokken is. Jammer, want met deze verhaallijn hebben de makers zeker een potentieel groot succes in handen.

De cast bestaat uit wat onbekendere namen, maar Anna Maria Mühe blijkt geknipt voor de rol van koelbloedige moordenaar Blum, die ze overtuigend en krachtig neerzet. Dat haar personage een jonge moeder is die net haar man heeft verloren doet bijna verbloemen wat ze allemaal op haar kerfstok heeft, maar aangezien ze een aantal echte smeerlappen uit de weg weet te ruimen heeft het verhaal een hoog Robin Hood-gehalte. Dat wekt dan toch weer de nodige sympathie op bij de kijker.

Dankzij het hoge tempo is er geen ruimte voor zijlijntjes, wat eigenlijk wel verhelderend werkt. Op deze manier weten de makers de aandacht van de kijker goed vast te houden en is de serie op een ontspannen manier goed te volgen. Een aantal verrassende wendingen zorgt er gelukkig voor dat het plot niet té voorspelbaar wordt. Op het einde komt de echte klapper met iets wat je echt niet ziet aankomen. Dit spectaculaire slot compenseert voor veel van de gemiste kansen in het middenstuk en geeft zelfs hoop op een tweede seizoen.

★★★★☆

Totenfrau is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fanfavoriete serie bovenaan de Netflix Top 10 van deze week
Series / Featured

Fanfavoriete serie bovenaan de Netflix Top 10 van deze week

Iedere week zetten we de tien meest bekeken series op Netflix voor je op een rijtje.

Netflix publiceert wekelijks lijstjes van de best bekeken Netflix-series. Het lijkt ons een goed idee om de top10-lijst met de meest bekeken series van Nederland voortaan wekelijks met jullie delen. In de week van 2 januari 2023 tot en met 8 januari 2023 is dit de top 10.

De tien meest bekeken series



In de laatste week zijn de volgende series het meest bekeken:

1. Ginny & Georgia: Seizoen 2
2. Kaleidoscope
3. Emily in Paris: Seizoen 3
4. Wednesday: Seizoen 1
5. Ginny & Georgia: Seizoen 1
6. The Recruit: Seizoen 1
7. Treason
8. Totenfrau
9. Alice in Borderland: Seizoen 2
10. Lady Voyeur

Opvallend


Met Ginny & Georgia is er een nieuwe binnenkomer die gelijk op nummer 1 terecht komt. Deze serie neemt de plek over van Emily in Paris die vorige week vanuit het niets op plek 1 terecht kwam. Ook het eerste seizoen van Ginny & Georgia wordt weer goed bekeken, want deze staat ook op de vijfde plek in de top 10. De serie die het langste onderdeel uitmaakt van deze top is Wednesday deze staat al weer voor de 7e week in de top 10.

Kijk de nieuwe binnenkomer op nummer 1 Ginny & Georgia op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review NLZiet - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review NLZiet - aanbod, prijzen, series en meer

Is NLZiet als vervanger van normale televisie voor jou de juiste keuze?

Het voordeligste televisieabonnement van Nederland is naar eigen zeggen NLZiet. Deze unieke samenwerking tussen de NPO, RTL en Talpa biedt alles wat een reguliere televisiekijker binnenkrijgt binnen één enkele streamingdienst. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2014
Hoofdkantoor in: Hilversum, Nederland
Focus: Nederlandse programma's, series en films
Betalingsvorm: abonnement
Prijs: €7,95 of €9,95 per maand

In 2014 bundelden de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV hun krachten om via een centrale streamingdienst al hun programma's aan te bieden. Als substituut van een normaal televisieabonnement kunnen dus via NLZiet de elf belangrijkste zenders van Nederland live of on-demand bekeken worden.

Vanaf februari 2022 werden nog drie zenders van de VRT aan de mix toegevoegd, zodat ook de Vlamingen zich aan kunnen sluiten bij NLZiet. Verder zijn er meerdere regionale omroepen beschikbaar, waaronder Omroep West en RTV Noord. Naar eigen zeggen betreft het eigen aanbod van NLZiet circa 10.000 uur of 40.000 afleveringen van de verzamelde zenders.

Aanbod



Simpel gezegd biedt NLZiet het verzameld aanbod aan van NPO Plus, RTL, KIJK (van SBS) en de regionale zenders. Hiernaast zijn meerdere buitenlandse series en films, die op televisie zijn uitgezonden, nog voor lange tijd beschikbaar om terug te kijken.

Op de interface van de dienst worden ook NPO Plus, RTL, KIJK en de regionale omroepen gepresenteerd als de vier 'hoeken' of 'verses' van het platform, die doen denken aan de indelingen van Disney+ of HBO Max. Ook is het volledige aanbod in een uitgebreide televisiegids te vinden.

Vijf van de bekendste series op NLZiet zijn:
1. Flikken Rotterdam
2. Oogappels
3. Goede Tijden Slechte Tijden
4. Big Brother
5. Lingo



Beschikbaarheid



In de hele Europese Unie kan NLZiet bekeken worden.

NLZIET is sinds 2019 beschikbaar op Android- en iOS-apparaten, samen met de meeste Smart TV's. Daarnaast is er een app ontworpen voor Android TV, Apple TV, HUMAX en PlayStation, maar kan de dienst ook gevonden worden via de browser.

Prijzen en abonnementen



Het reguliere abonnement van NLZiet kost €7,95 per maand en bevat de zenders van de NPO, RTL, SBS en de regionale omroepen.

Met het speciale abonnement NLZiet Extra van €9,95 per maand krijgen kijkers toegang tot tien extra zenders van de BBC, History Channel, Euronews, Crime + Investigation en meer.



Onze tip



Voor een klein prijsje haalt men met NLZiet praktisch alle Nederlandse zenders in huis met een handige applicatie en veel mogelijkheden tot terug- en vooruitkijken. Vooral voor Nederlanders met een voorkeur voor regionale of commerciële omroepen is deze dienst aan te raden, aangezien de publieke omroep alles beschikbaar maakt via NPO Start en NPO Plus voor een kleiner prijsje.

Als vervanger van een normaal televisieabonnement is NLZiet zeker aan te raden, maar veel focus heeft de dienst niet. Scrollen door de catalogus van dienst doet verdacht veel denken aan zappen tussen kanalen, wat juist de exclusiviteit van VOD teniet lijkt te doen. Voor gewinterde bingewatchers is het dus beter om NLZiet niet te zien als een distributeur van hoogstaande films of series, maar eerder als een vervanging van gewone televisie.


Ga zelf naar NLZiet


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Golden Globes vannacht uitgereikt, 'House of the Dragon' en 'The White Lotus' de grote serie-winnaars
Series / Nieuws

Golden Globes vannacht uitgereikt, 'House of the Dragon' en 'The White Lotus' de grote serie-winnaars

Gisteren was het weer zover, de Golden Globes werden uitgereikt in Beverly Hills.

Vannacht werden de Golden Globes 2023 uitgereikt. Dit feestje voor de film- en seriewereld werd vorig jaar nog geschrapt vanwege het gebrek aan diversiteit binnen de jury en het feit dat veel awards doorgestoken kaart zouden zijn.

Diversiteit alom


Met een flink hervormde organisatie en een zeer diverse jury was het vannacht weer feest in Beverly Hills en werden de awards weer uitgereikt onder leiding van presentator Jerrod Carmichael. De uitreikers waren onder andere Jamie Lee Curtis, Billy Porter, Tracy Morgan, Natasha Lyonne, Ana de Armas, Niecy Nash en Quentin Tarantino.

De prijzen


Onderstaand een overzicht van de Golden Globes voor de series:

Beste miniserie of televisiefilm


Winnaar: The White Lotus

Overige genomineerden:
Black Bird
Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story
The Dropout
Pam & Tommy

Beste televisieserie - drama


Winnaar: House of the Dragon

Overige genomineerden:
Better Call Saul
The Crown
Ozark
Severance

Beste televisieserie - comedy of musical


Abbott Elementary

Overige genomineerden:
The Bear
Hacks
Only Murders in the Building
Wednesday

Globes voor acteurs en actrices


Beste actrice in een miniserie of televisiefilm: Amanda Seyfried (The Dropout)
Beste acteur in een miniserie of televisiefilm:Evan Peters (Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story)
Beste acteur in een televisieserie - drama: Kevin Costner (Yellowstone)
Beste actrice in een televisieserie - drama: Zendaya (Euphoria)
Beste acteur in een televisieserie - comedy of musical: Jeremy Allen White (The Bear)
Beste actrice in een televisieserie - comedy of musical: Quinta Brunson (Abbott Elementary)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootste sekssymbool van de '90s in trailer eigen Netflix-docu
Films / Nieuws

Grootste sekssymbool van de '90s in trailer eigen Netflix-docu

Pamela Anderson kondigt langverwachte documentaire over haar eigen leven aan op Netflix.

Netflix heeft de trailer gedeeld van Pamela, a love story. Deze documentaire die vanaf 31 januari in première gaat, schetst een intiem en menselijk portret van het leven van sekssymbool Pamela Anderson.

De aanleiding voor het maken van een documentaire over haar leven ligt mede in de Disney+-serie Pam & Tommy. Die serie vertelt het verhaal van Pamela Anderson en muzikant Tommy Lee en hun uitgelekte sekstape, met Lily James en Sebastian Stan in de hoofdrollen. Zowel Tommy Lee als Pamela Anderson hebben hieraan geen enkele medewerking verleend en Pamela wil graag zelf het echte verhaal vertellen.

Eigen docu


In maart 2022 (een maand na het uitkomen van Pam & Tommy) gaf Pamela Anderson al aan dat ze met een eigen documentaire zou komen. De documentaire zou overigens al enkele jaren in de maak zijn geweest.

Trailer


Bijgaand tref je de trailer aan, waarbij Netflix aangeeft "dit is een intiem en menselijk portret van een van 's werelds beroemdste blonde bombshells, Pamela. Een liefdesverhaal dat het traject van Pamela Andersons leven en carrière volgt, van meisje uit een kleine stad tot internationaal sekssymbool, actrice, activist en liefhebbende moeder".[/i]

Kijk de trailer hier:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook 'Fear the Walking Dead' houdt er binnenkort mee op
Series / Nieuws

Ook 'Fear the Walking Dead' houdt er binnenkort mee op

De spin-off van het origineel zal dit jaar met het achtste seizoen afsluiten.

Het was nog niet zo lang geleden toen er een einde kwam aan de megahit The Walking Dead. Een aantal jaar na de première volgde er de spin-off Fear the Walking Dead. AMC maakt nu bekend dat ook aan die spin-off dit jaar een einde gaat komen.

Het achtste en laatste seizoen van Fear the Walking Dead wordt dit jaar gepresenteerd in twee delen van zes afleveringen. De eerste zes afleveringen gaan in mei van start en de overige zes komen later dit jaar uit. Hoewel het origineel geëindigd is en nu ook de spin-off stopt betekent het gelukkig niet dat er een einde aan de wereld van de Walking Dead komt.

Maar liefst drie extra series


Want fans hebben voorlopig nog genoeg om naar uit te kijken. Dit jaar nog komt de spin-off The Walking Dead: Dead City uit met acteurs Lauren Cohan en Jeffrey Dean Morgan. Later dit jaar presenteert AMC de serie rondom het personage Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus.

En alsof dat niet genoeg wordt er ook een spin-off gemaakt rondom de personages van Rick Grimes en Michonne. De productie hiervan is inmiddels begonnen en staat gepland om volgend jaar uit te komen. De makers kijken blij terug op Fear the Walking Dead als een van de succesvolste TV-series en kijken uit naar alle nieuwe verhalen.

Kijk alle afleveringen van Fear the Walking Dead op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onderzoekt geheim achter 's werelds rijkste hond met 400 miljoen dollar
Series / Trailer

Netflix onderzoekt geheim achter 's werelds rijkste hond met 400 miljoen dollar

Ja, dat lees je goed: Gunther de hond bezit een fortuin van 400 miljoen dollar.

Ooit erover nagedacht wat er met jouw trouwe viervoeter moet gebeuren na jouw eigen overlijden? De steenrijke Duitse gravin Karlotta Leibenstein nam de radicale beslissing om haar gehele vermogen aan haar huisdier na te laten om hem allesbehalve een hondenleven te geven. Bekijk de bizarre trailer erover hieronder!

In de nieuwe Netflix-documentaireserie Gunther's Millions wordt het echte verhaal van 's wereld rijkste hond verteld. De totale erfenis, die de Duitse herder van zijn eigenares heeft mogen ontvangen, is een totaal van ongeveer 400 miljoen dollar waard.

De erfenis van Gunther VI bestaat onder andere uit een jacht, meer dan twintig bedienden en een eigen landgoed, waardoor hij al eerder het nieuws haalde. Het landhuis, dat ooit door Madonna werd bewoond, ging namelijk vorig jaar over de plank voor 29 miljoen dollar.

Het geheim achter Gunther VI


Volgens het originele verhaal heeft de Duitse gravin Karlotta Leibenstein in 1992 haar hele fortuin van 80 miljoen dollar nagelaten aan haar geliefde hond, Gunther III. Samen met al het vastgoed dat in het testament staat telt het vermogen van de hondenfamilie ondertussen op tot 400 miljoen. Want Gunter III is al niet meer, en nu maakt het kleinkind van de eerste Gunther het geld op.

Maar volgens de documentaire speelt er een hoop meer… Bekijk de trailer snel hieronder! Vanaf 1 februari zal de vierdelige documentaireserie Gunther's Millions uitkomen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Dead City' loopt helaas vertraging op
Series / Nieuws

'The Walking Dead: Dead City' loopt helaas vertraging op

De trip naar New York zal wat langer op zich laten wachten dan verwacht.

De horde aan spin-offs van The Walking Dead leek op het punt te staan om het op een lopen te zetten, maar helaas heeft de eerste releasedatum al moeten sneuvelen. The Walking Dead: Dead City heeft namelijk vertraging opgelopen van enkele maanden.

Tijdens een panel op Comic Con New York in oktober kondigde AMC nog aan dat de spin-off van Maggie en Negan zou verschijnen in april 2023. Nu is deze datum verschoven naar juni 2023.

Verder bracht de zender meer nieuws naar buiten over het universum van The Walking Dead. Ze deelden namelijk dat dit jaar ook de spin-off van Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus, uit zal komen. Dit zal pas gebeuren nadat The Walking Dead: Dead City is gelanceerd.



Wat staat ons te wachten in Dead City?


Kortgeleden heeft AMC de officiële synopsis van The Walking Dead: Dead City naar buiten gebracht. Die luidt: "Jaren zijn verstreken sinds we Maggie en Negan voor het laatst zagen. Nu moeten ze een fragiel bondgenootschap vormen om een gevaarlijke missie te volbrengen. Ze reizen naar het eiland Manhattan, dat, geïsoleerd sinds het begin van de apocalypse, zijn eigen unieke bedreigingen heeft ontwikkeld"

De synopsis gaat verder: "In de stad ontmoeten Maggie en Negan oorspronkelijke New Yorkers, ontwijken ze een marshal met een duister verleden en jagen ze op een beruchte moordenaar. Maar naarmate het duo dieper doordringt in de gruizige diepten van de stad, wordt het duidelijk dat de trauma's uit hun turbulente verleden een even grote bedreiging vormen als de gevaren in het heden."

In juni mogen we dus de lancering van The Walking Dead: Dead City verwachten.




"‹"‹
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dungeons & Dragons' krijgt naast een film ook eigen serie!
Series / Nieuws

'Dungeons & Dragons' krijgt naast een film ook eigen serie!

Paramount+ zet hoog in op het populaire spel met een achtdelige serie.

Het bekende spel Dungeons & Dragons krijgt nu niet alleen een eigen film, maar tevens een eigen televisieserie. Onlangs heeft Paramount+ bekendgemaakt dat het gaat om een achtdelige serie.

De timing van de bekendmaking had bijna niet beter gekund, aangezien de film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves over enkele weken in de bioscopen zal verschijnen. In Nederland zal dit gebeuren op 30 maart 2023.

De film zal draaien om een charmante dief, die een groep onwaarschijnlijke avonturiers inschakelt om samen een epische kraak te ondernemen en een verloren relikwie terug te vinden. Maar natuurlijk gaat dat niet zoals gepland… Er is officieel geen link tussen de film en de serie bekendgemaakt. De kans bestaat echter wel dat die er is of zal komen, aangezien Paramount een coproducent is van de bioscoopfilm.



Wat moeten we verwachten van de televisieserie?


Paramount+ heeft volgens Deadline het eerste seizoen van acht afleveringen officieel besteld voor de serie. Het streamingplatform kreeg de serie in de handen na een concurrerende verkoop tussen meerdere kopers.

Helaas zijn er nog geen details bekend over het verhaal, de cast of de crew van de televisieserie. Ook over een releasedatum is er helaas nog niets bekend. Wat we wel weten is dat Rawson Marshall Thurber de schrijver en deels regisseur zal worden. Hij bracht dan ook het nieuws de wereld in.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 spannende Scandinavische misdaadseries vind je bij NPO Plus
Series / Featured

Deze 3 spannende Scandinavische misdaadseries vind je bij NPO Plus

De Scandinaviërs weten op het vlak van crimeseries wel van wanten!

Op NPO Plus zijn een hoop misdaadseries te vinden uit Denenmarken, Zweden en Noorwegen, waar een puntje aan te zuigen is. Vind hieronder een selectie van de beste Scandinavische series, die op de streamingdienst te vinden zijn!

The Bridge | NPO Plus | 3 seizoenen


Tussen Denemarken en Zweden ligt een juridische schemerzone waar veel duistere zaken zich afspelen. De Zweedse rechercheur Saga Norén moet samen met haar Deense collega's hard aan de bak om een seriemoordenaar te stoppen.



The Killing | NPO Plus | 3 seizoenen


In deze Deense detectiveserie is het aan de eigenwijze inspecteur Sarah Lund om complexe moordzaken op te lossen, maar dat kan ze niet zonder de hulp van haar collega's.



Those Who Kill | NPO Plus | 3 seizoenen


Het opsporen van seriemoordenaars is een vak apart door hun unieke methodes en brute daden. Kopenhagen heeft er een speciale politie-eenheid voor opgericht, waar onder andere Commissaris Katrine Ries Jensen en forensisch psychiater Thomas Schaeffer deel van uitmaken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit emotionele moment in 'Friends' was helemaal niet gepland
Series / Nieuws

Dit emotionele moment in 'Friends' was helemaal niet gepland

Een van de meest emotionele momenten in Friends was eigenlijk helemaal niet gepland.

Ondanks dat Friends al bijna twintig jaar geleden ten einde is gekomen, wordt er nog steeds vol lof over gepraat. In een recent interview deelt Jane Sibbett een leuk verhaal over een bepaalde scène.

Friends is nog steeds razend populair. Zo populair zelfs, dat Netflix in 2018 zo'n 100 miljoen dollar betaalde om de serie een jaar langer op hun platform te houden. Gekkenwerk!

Emotionele scène in Friends


Maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Friends is een goede serie, met vooral veel grappige momenten. Maar af en toe was het ook emotioneel in de tv-serie. Jane Sibbett, die Ross's ex-vrouw Carol speelt.

Zo herinnert ze zich geëmotioneerd te worden door een bepaalde scène met acteur David Schwimmer, in de aflevering "The One with the Candy Hearts". Hierin werd ze zo geëmotioneerd dat ze in tranen uitbarstte, ondanks dat dat helemaal niet in het script stond.

Ze geeft de schuld aan Schwimmer, kennelijk een té goede acteur! Netflix heeft de rechten om Friends te streamen inmiddels niet meer in handen. HBO Max is de plek waar je moet wezen om de serie nu nog te bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 sterke scifi-series kijk je nu op Netflix
Series / Netflix Kijktip

Deze 4 sterke scifi-series kijk je nu op Netflix

Met veel verbeeldingskracht weten deze 4 Netflix-series nieuwe werelden te schetsen.

Met zijn eigen kenmerkende selectie heeft Netflix een ijzersterk aanbod van scifi-series bij elkaar geschaard. Bekijk de 4 tips van de redactie van SerieTotaal hieronder en ontdek welke wereld jij verkennen wilt!

Lost in Space | Netflix | 3 seizoenen



In het jaar 2045 stort het ruimteschip van de familie Robinson neer op een buitenaardse planeet. Daar moeten zij het hoofd bieden aan een vijandelijke omgeving en aan hun verleden, dat aan hen blijft trekken.



Dark | Netflix | 3 seizoenen



De vermissing van twee kleine kinderen in een Duits stadje legt het zondige verleden bloot van vier lokale families. De verontrustende geschiedenis van het stadje blijkt een complexe puzzel te vormen, die drie generaties beslaat en een duister geheim bevat.



Colony | Netflix | 3 seizoenen



In de nabije toekomst wordt een gezin tot het uiterste gedreven om elkaar te beschermen. Na een invasie is Los Angeles een ommuurde stad geworden onder een bruut regime. Moet de familie zich onderwerpen aan de nieuwe macht, of in verzet komen en de consequenties ervan zien te overleven?



Glitch | Netflix | 10 afleveringen



De vriend van de hoofdpersoon verdwijnt mysterieus door de tussenkomst van een onverklaarbaar verschijnsel. De vrouw zet alles op alles om haar geliefde weer te vinden en schakelt daarvoor de hulp in van een groep ufojagers. Samen komen ze achter een groot geheim, dat groter lijkt te zijn dan enkele deze vermissing.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste binnen het genre ooit, serie over videogame scoort 100% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

De beste binnen het genre ooit, serie over videogame scoort 100% op Rotten Tomatoes

De serie 'Last of Us' krijgt uit alle hoeken overdonderende recensies

Steeds meer videogames worden omgebouwd tot bredere franchises, met films, series etc. Nog een paar dagen en dan zal de serie The Last of Us verschijnen op HBO Max.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige videogame. Waar de series in dit genre veelal tegenvallen, is dat bij deze serie absoluut niet het geval.

100%


Op Rotten Tomatoes scoort de serie na 29 beoordelingen zelfs een perfecte 100%. Op Metacritic behaalt de serie een zeer respectabele 82%. De BBC geeft een '4 out of 5' en ook in de Nederlandse pers zijn de eerste recensies zeer lovend.

Recensies unaniem positief


Elke recensie is het erover eens dat dit de beste serie is die gebaseerd is op een videogame. De videogame wordt voldoende eer aan gedaan doordat het welhaast letterlijk wordt gevolgd in serie en daar waar nodig juist wat levensechter wordt. In een aantal recensies wordt met name aflevering drie geroemd als hoogtepunt

15 januari


WIj kunnen niet wachten te gaan kijken; The Last of US gaat op 15 januari dan eindelijk in première op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt serie ondanks dat deze al vernieuwd was
Series / Nieuws

Netflix cancelt serie ondanks dat deze al vernieuwd was

De schrijfster van Gravity Falls is heel verdrietig nu dat deze serie gecanceld is.

Het is geen geheim dat Netflix links en rechts series cancelt. Netflix heeft onlangs weer een serie gecanceld, maar deze was net vernieuwd voor maar liefst twee nieuwe seizoenen.

Het gaat om de animatieserie Inside Job. Afgelopen juni is de serie dus vernieuwd voor twee seizoenen, maar deze gaan niet meer door.

De serie gaat over de Amerikaanse schaduw overheidsorganisatie, Cognito Inc., in een wereld vol complottheorieën. De hoofdpersonages zijn een technisch genie, haar partner, een reptielachtige shapeshifter, een mens-dolfijn hybride en een paddenstoel.

Een bericht op Twitter


In een tweet bevestigde schrijver Shion Takeuchi, bekend van Gravity Falls, dat Inside Job inderdaad gecanceld is.

Ze liet weten hoe jammer ze het vindt dat de serie niet meer door kan gaan. Ook vertelde ze hoe erg ze de personages zal missen en hoe de personages echte mensen zijn geworden voor haar.

Bekijk hieronder de tweet en de trailer en stream Inside Job op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen