search
Review NPO Start & Plus - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review NPO Start & Plus - aanbod, prijzen, series en meer

Is NPO Plus voor jou de moeite waard? Lees hier alles over hun aanbod, prijzen en onze tip!

"‹"‹In de eeuw van streaming lijkt het haast middeleeuws: de publieke televisie. Maar de NPO heeft bijzonder goed werk geleverd in het transformeren van Uitzending Gemist naar hun eigen VOD-platform NPO Start en NPO Plus. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!


Opgericht in: 2003 (als Uitzending Gemist)
Hoofdkantoor in: Hilversum, Nederland
Focus: Nederlandse en Europese films, series en programma's
Betalingsvorm: gratis of abonnement
Prijs: gratis of €2,95

In 2003 werd Uitzending Gemist geboren als dienst om gemiste programma's terug te kunnen kijken. In latere jaren veranderde de naam naar NPO Start en kwam NPO Plus in 2014 uit als extra betaalde dienst. Met in 2021 meer dan een half miljoen abonnees op NPO Plus heeft de dienst een aanzienlijke positie binnen het Nederlandse VOD-landschap verkregen, mede dankzij hun vele aantrekkelijke extra's.

AanbodVeel Nederlandse filmklassiekers prijken in de catalogus van NPO Start, samen met recente televisieprogramma's, cabaretvoorstellingen en Nederlandstalige series. Ook de radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep zijn bij NPO Start te vinden, evenals een afzonderlijke kinderpagina voor kindvriendelijke programma's, films en series.

De focus ligt duidelijk op programma's van eigen bodem met een speciale plek voor nieuwe aanwinsten van International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) en de Nederlandse Filmacademie.

Daarnaast is NPO Start een unieke plek waar true crime en detectiveseries binnenkomen uit vele Europese landen, waaronder Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.

Vijf van de bekendste series op NPO Start zijn:
1. Het Jaar van Fortuyn
2. Klem
3. Killing Eve
4. Midsomer Murders
5. Toren CBeschikbaarheidNPO Start beschikbaar in Nederlandse browsers en op Smart TV's, waaronder Android TV sinds oktober 2022. In het buitenland is NPO Start echter niet beschikbaar. De NPO heeft speciaal voor Nederlanders in het buitenland BVN (Beste van NPO) opgericht om alsnog Nederlandstalige content aan te kunnen bieden.

LET OP: Niet alleen Nederlandstalige programma's zijn te vinden bij NPO Start. Ook anderstalige content die op NPO1, NPO2, NPO3 of verwante kanalen wordt uitgezonden vindt uiteindelijk zijn weg naar NPO Start of staat zelfs al eerder op NPO Plus.

Programma's van de commerciële omroepen, zoals RTL en SBS, zijn voor een hogere prijs te vinden bij NLZiet.

Prijzen en abonnementenNPO Start is gratis te gebruiken.

NPO Plus kost €2,95 per maand en biedt een ruimer aanbod aan dan NPO Start. Ook worden sommige series eerst in hun totaliteit op NPO Plus gezet, terwijl de afleveringen wekelijks uitkomen op televisie.Onze tipNPO Start is zonder twijfel een gratis dienst om in de gaten te houden als een gerieflijke vervanger voor televisie. De intocht van Sinterklaas of Dodenherdenking kan altijd via de aanwezige livestreams worden gekeken en scheelt weer wat geld als je geen tv-abonnement wilt aanschaffen.

Voor liefhebbers van Nederlandse series of Europese misdaadseries is NPO Plus een verrassend goede keuze. Ondanks dat het aanbod niet bijzonder ruim is, biedt NPO Plus voor een acceptabele prijs kwalitatief sterk materiaal aan. Het kan best leerzaam zijn om eens rond te surfen op hun website en eens te kijken wat er buiten Amerika om allemaal wordt gemaakt.


Ga zelf naar NPO Start


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen