'House of the Dragon' en 'The Sandman' verslaan 'Wednesday' als beste nieuwe series van 2022

Jaarlijkse Reddit tv-poll toont wat verrassingen

De fans hebben van zich laten horen in Reddit's jaarlijkse poll.

Valeria Milic, 12 januari 2023 06:41

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De populaire subreddit Television houdt jaarlijks een poll in diverse categorieën. Eén daarvan is die van Beste Nieuwe Serie van het Jaar (2022). Deze laat een aantal verrassende resultaten zien.
Diverse hitseries hebben de weg naar de top 10 gevonden, maar de lijst blijkt ook wat verrassingen te bevatten.

Respondenten en stemmen

Per Redditor kon op 5 nieuwe series gestemd worden. In totaal zijn er 13.875 stemmen op 226 series uitgebracht. Dit kwam neer op 3.824 antwoorden. De gemiddelde leeftijd van de stemmers was 33,8 jaar: 71,1% man, 25,6% vrouw, tewijl 3.3% 'anders' aanvinkte. De gemiddelde leeftijd van de subreddit is 32 jaar.


House of the Dragon de grote winnaar

De onbetwiste winnaar is House of the Dragon. De serie staat op de tweede plaats met 1233 stemmen. The Sandman staat op de zesde plaats met 473 stemmen. Wednesday staat op nummer 7 met 386 stemmen.

Van deze drie fantasy-series ontlopen de laatste twee elkaar niet zo veel. Ook valt op dat The Rings of Power weliswaar op 9 staat maar met 333 stemmen niet ver achterblijft.

Golden Globes 2023

Op de onlangs uitgereikte Golden Globes waren House of the Dragon en Wednesday beiden genomineerd voor Beste Serie (zij het in verschillende categorieën), waarbij eerstgenoemde met de prijs aan de haal is gegaan.

Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen) en Jenna Ortega (Wednesday Addams) waren beiden genomineerd als Beste Actrice: de winnares werd Zendaya voor haar rol in Euphoria.

Ondanks de nodige kritiek op de Golden Globes blijken de winnaars de populaire Reddit-poll redelijk weer te geven.


Lees meer over: House of the Dragon, The Sandman, Wednesday, The Rings of Power, Golden Globes

Populair nieuws