search
Nieuwe details HBO-serie 'The Sympathizer' met Robert Downey Jr. onthuld
Series / Nieuws

Nieuwe details HBO-serie 'The Sympathizer' met Robert Downey Jr. onthuld

'Decision to Leave'-regisseur Park Chan-wook neemt de regie van de serie op zijn schouders.

Park Chan-Wook, de regisseur van Golden Globe-nominatie Decision to Leave en filmklassieker Oldboy, onthulde op de rode loper meer over zijn aankomende HBO-serie The Sympathizer. In de historische serie zullen Sandra Oh en Robert Downey Jr. de hoofdrollen spelen.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Viet Tanh Nguyen uit 2016 en wordt geproduceerd door HBO en A24. Park zal zelf drie afleveringen regisseren uit een totaal van zeven afleveringen voor de gelimiteerde serie.

De officiƫle synopsis van The Sympathizer leert dat het verhaal zal gaan over een communistische mol uit Noord-Vietnam, die actief is binnen het Zuid-Vietnamese leger en later wordt verbannen naar de Verenigde Staten.

Park Chan-wook's onthullingen over The Sympathizer


Park Chan-wook vertelde tegen IndieWire het volgende gedurende een kort interview op de rode loper van de 2023 Golden Globes: "Over het geheel genomen is het een serie van zeven afleveringen, en het speelt zich af in 1975, direct na de Vietnamoorlog."

Hij vervolgde: "Het verhaal gaat over Vietnamese vluchtelingen die naar L.A. zijn gemigreerd en de verhalen rondom die omgeving. Vanwege de context draait de casting om het hebben van veel diversiteit, vooral een zware aanwezigheid van Vietnamezen en Vietnamese Amerikanen."

Robert Downey Jr. zal in de serie meerdere bijrollen spelen als de belangrijkste antagonisten, die allemaal een andere tak van de Amerikaanse maatschappij vertegenwoordigen. Hij zal onder andere te zien zijn als congreslid, filmregisseur en CIA-agent.

Er is helaas nog geen officiƫle releasedatum voor The Sympathizer.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen