search
Nadat Netflix 2 series dit jaar al cancelde bevinden deze series zich in de gevarenzone
Series / Nieuws

Nadat Netflix 2 series dit jaar al cancelde bevinden deze series zich in de gevarenzone

Het doek viel onverwachts voor twee populaire series, er zijn nog een aantal in afwachting.

Netflix' beleid is behoorlijk pittig vinden velen, maar ook niet altijd even duidelijk. Onlangs betekende dit beleid het einde voor 1899 en Inside Job. Dit terwijl laatstgenoemde in eerste instantie verlengd was voor nog een seizoen.

Er zijn nog een aantal series waarvan nog niet bekend is of het doek gaat vallen of juist niet.

De percentages van '28 days viewership'


Volgens data die het bedrijf Digital i heeft aangeleverd, heeft slechts een zeer laag percentage kijkers het eerste seizoen van 1899 ook daadwerkelijk binnen een maand afgekeken. Het betrof ongeveer één derde van het totaal aantal kijkers dat er aan begon.

Wat Inside Job betreft ligt de zaak iets ingewikkelder. Seizoen 1 werd gesplitst uitgezonden. Hoewel de serie een trouwe fanbase heeft, is de speculatie dat de cijfers voor de tweede helft tegenvielen. Verder is de serie redelijk duur, er is geen merchandise-lijn voor en wellicht spreekt deze ook niet het juiste kijkerspubliek aan.

Andere series op de 'hit list'


De streaming-wereld is duidelijk veeleisend: goede kwaliteit en kijkcijfers bepalen lang niet alles. Een aantal andere series waarover nog niets bekend is: Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities, Russian Doll, Cobra Kai en Ginny en Georgia. Volgens de co-showrunner Sarah Lampert van laatstgenoemde serie heeft Netflix een "erg strakke manier van werken: we gooien de serie erop en dan is het afwachten wat deze zal doen".

De tijd zal uitwijzen hoe niet alleen de series zelf, maar ook Netflix ontvangen zal worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen