search
Deze aangrijpende scène uit 'House of the Dragon' nader verklaard
Series / Nieuws

Deze aangrijpende scène uit 'House of the Dragon' nader verklaard

De geboortescène van Rhaenyra\'s mismaakte baby toont de essentie van de Targaryens.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In aflevering 10 van House of the Dragon was er kritiek op de realistische bevalling van Rhaenyra. De scène zelf viel om nog een andere reden op. Tussendoor waren shots gemonteerd van Rhaenyra's draak Syrax.

De scène zelf, die je hieronder kunt bekijken, toont de kijker echter een ander aspect van de Targaryens.

Draken en rijders


De Targaryens zijn één van de laatste families die hun wortels kunnen herleiden tot het oude Valyria. In deze stadstaat waren drakenrijders niet ongebruikelijk. Deze families zouden mystieke banden hebben met draken. Het verhaal ging zelfs dat zij letterlijk van draken afstamden, en incestueuze huwelijken waren een manier om de bloedlijn 'zuiver' te houden.

Subtiele illustratie


In de bevallingsscène zijn er een aantal korte shots tussendoor gemonteerd, niet meer dan een seconde elk. Deze shots zijn van Rhaenyra's draak Syrax, die gromt en duidelijk onrustig is.

De band tussen de Targaryens en hun draken wordt hier op een subtiele manier getoond: Rhaenyra's beproeving wordt gedeeld door Syrax. De draak voelt dat er iets mis is en uit dit ook. De keuze van de regisseur toont hier de andere kant van de connectie.

De kijker beseft hierdoor dat de band dieper gaat dan vliegen en veroveren alleen, wat meer intrige opwerkt voor het verdere verloop van de Targaryen-geschiedenis.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen