Netflix blijft maar series cancelen, kijkers voorspellen problemen

Veel series worden na één seizoen alweer gecanceled, kijker blijft achter met sof.

Bas de Kramer, 13-01-2023 09:14

Het is tegenwoordig schering en inslag, een streamingsdienst die een serie annuleert. Ook Netflix heeft er momenteel een handje van door series veelvuldig te annuleren, vaak al na één seizoen.

Cliffhanger

Als kijker kun je bijna niet meer met een gerust hart verslaafd raken aan een eerste seizoen van een serie aangezien de mogelijkheid bestaat dat de serie wordt geschrapt en jij de rest van je leven rondloopt met die laatste cliffhanger.

Fans roeren zich

Fans roeren zich steeds meer ten aanzien van recente voorbeelden van het stopzetten van series, zoals: First Kill, Warrior Nun, Midnight Club en 1899.

Lange termijn

Toegespitst op Netflix stelt Twitteraar CaseyExplosion "Netflix heeft onherstelbare schade toegebracht aan haar merk door constant serie te annuleren, ze trainen hun eigen publiek om niet meer in nieuwe series te investeren. Het is kostenbesparing op korte termijn, schade op lange termijn".

200 series van 1 seizoen

Een andere Twitteraar "Netflix had een absoluut geweldige bibliotheek met series kunnen hebben die mond-tot-mondreclame zouden opleveren en waarop Netflix meer dan tien jaar voort kon, en in plaats daarvan hebben ze alleen Stranger Things en tweehonderd series van één seizoen die je nooit zult zien omdat je hebt gehoord dat ze zijn geannuleerd op een cliffhanger".Actie?

Netflix vergeet soms wellicht dat series even de tijd nodig hebben om echt voet aan de grond te krijgen, zoals destijds ook bijvoorbeeld The Office. Het aantal oproepen om Netflix-abonnementen op te zeggen neemt in ieder geval toe op sociale media. Onder het mom van: wat heeft het voor zin om voor een streamingdienst te betalen terwijl je niet kunt weten of de serie die je net bent gaan kijken, zal verdwijnen?

Lees meer over: netflix, warrior nun, 1899

Populair nieuws