'The Last of Us'-actrice Bella Ramsey leerde op vreemde manier Amerikaans accent

'The Last of Us'-actrice leerde nieuw accent

Het personage Ellie heeft namelijk de neiging om de twee seconden te schelden.

Glenn Walsh, 13 januari 2023 07:19

Nog maar een paar dagen wachten tot het langverwachte The Last of Us uitkomt. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door de Britse actrice Bella Ramsey die voor de serie een Amerikaans accent moest aanmeten. Dit deed ze op een ietwat vreemde manier.
In de videogame waar de gelijknamige serie The Last of Us op gebaseerd is zijn de personages Joel en Ellie de twee personages waar alles om draait. Vooral Ellie is nogal mondig en scheld veel. Om in de rol te kruipen heeft Ramsay haar Amerikaanse accent geperfectioneerd, mede door een coach, maar vooral door veel te schelden.

Ellie is gevat en scherp

Ze kreeg daarnaast ook hulp van een dialectcoach om de meer Amerikaanse klanten onder de knie te krijgen. De uit Leicestershire afkomstige Ramsey wist als eerste de uitspraak "olive oil" onder de knie te krijgen. Maar om echt Ellie te belichamen bleken gevatte uitspraken en scheldwoorden gebruiken de beste manier.

De serie moet voor het grote publiek nog uitkomen maar is door een aantal recensenten al bekeken en die weten onder andere het acteerwerk van Ramsey te prijzen. Veel weten ook de link te leggen tussen de wereld die De Last of Us schetst en de wereld onder COVID-19 en welke angsten de twee met elkaar gemeen hebben.

Vanaf 15 januari is The Last of Us te streamen op HBO Max.

Lees meer over: The Last of Us, Bella Ramsey, HBO, Pedro Pascal, HBO Max

Populair nieuws