search
HBO Max schrapt veel films en series, maar wordt duurder: straks ook in Nederland?
Series / Nieuws

HBO Max schrapt veel films en series, maar wordt duurder: straks ook in Nederland?

De nodige veranderingen bij HBO Max qua prijs en aanbod wekken vragen op.

HBO Max in de Verenigde Staten heeft onlangs de nodige content verwijders in het kader van de fusie met Discovery+, op touw gezet door het moederbedrijf Warner Media.

Nu zijn er overzee dan eerder aangekondigde prijswijzigingen doorgevoerd.

Prijsverhoging en nieuw abonnement


Sinds HBO Max van start ging in de Verenigde Staten in 2020, was er altijd al een abonnement zonder advertenties verkrijgbaar. De prijs hiervan is altijd $ 14,99 geweest. Nu heeft men dit verhoogd naar $ 15,99. In een persverklaring laat Warner Media weten dat "deze prijsverhoging ons in staat zal stellen cultureel relevante producties neer te blijven zetten".

Daarnaast zal HBO Max een abonnement aan gaan bieden voor $ 9,99, waarbij de klant inclusief advertenties gaat streamen.

De Nederlandse situatie


In Nederland is HBO Max ongeveer een jaar bezig. Vanaf het begin al had de klant de keuze tussen Basic (€ 5,99) en Standaard (€ 7,99).

De content is in beide gevallen gelijk, het verschil zit hem in technologische mogelijkheden, bijvoorbeeld het aantal titels dat je kunt downloaden, en het kijken in HD (Basic) dan wel Full HD of 4K (Standaard).

Telefonisch contact met de klantenservice van HBO Max leert dat er bij hen niets bekend is over prijswijzigingen. Of dit zo blijft zal de toekomst natuurlijk uitwijzen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen