search
De bijzondere humor van 'The Last of Us' zien we terug in de verfilming
Series / Nieuws

De bijzondere humor van 'The Last of Us' zien we terug in de verfilming

Ellie's moppenboek heeft zijn weg in de serie gevonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Van een post-apocalyptische game en serie verwacht je dat er zware kanten aan zitten. De gamers wisten het al, maar de makers Neil Druckmann en Craig Mazin bevestigen het nogmaals: ja, de humor blijft.

Net zoals Peter Dinklage in Game of Thrones voor de nodige komische momenten zorgde, heeft het epische The Last of Us zijn eigen humor.

Groots, maar niet somber


De verleiding is groot om bij een drama op grote schaal de zogeheten 'doom and gloom' dik aan te zetten. Vaak is humor echter een middel om de moed erin te houden in lastige tijden, en in The Last of Us is dit niet anders. "Juist in zware situaties helpt humor om de menselijkheid te bewaren," legt Mazin uit.

Ellie's moppenboek


In de game vindt Ellie op een bepaald moment een moppenboek. De 14-jarige puber leest hier regelmatig grapjes uit voor aan Joel. Inclusief een apocalypse-grap, die wat minder goed valt. Ellie reageert vervolgens met "Is het te vroeg?" De grap "Ik trapte op de bh van mijn zus toen ik haar kamer binnenkwam. Het was een booby trap," werd echter wel goed ontvangen.

Wat je van Ellie's moppenboek vindt kun je bepalen vanaf 16 januari, vanaf dan is The Last of Us te streamen op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen