search
Nieuwe 'Scooby-Doo'-spin-off onthult de diepere betekenis van Velma's iconische bril
Series / Nieuws

Nieuwe 'Scooby-Doo'-spin-off onthult de diepere betekenis van Velma's iconische bril

'Velma' is een stuk duisterder dan je misschien zou verwachten...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de pilot van de nieuwe Scooby-Doo-spin-off Velma van HBO Max is er een nieuw oorsprongsverhaal onthuld voor de bril die Velma altijd draagt. Haar bril wordt in Scooby-Doo vaak voor komedie gebruikt, maar de duistere spin-off pakt het serieuzer aan.

Velma is alles behalve een kinderserie. De spin-off is bedoeld voor volwassenen en er komen onder andere thema's als seks en geweld in voor. Wel is de basis van de serie nog steeds het oplossen van mysteries, dus geeft de spin-off een unieke draai aan de bekende elementen uit Scooby-Doo.

Verdwijning van haar moeder


Zo ook aan de bril van Velma. Een van de mysteries uit de serie gaat over haar moeder, die ooit op kerstavond is verdwenen. Alleen het cadeautje dat ze had gekocht en haar bril werden teruggevonden. Velma heeft deze bril vervolgens opgezet en gezworen hem niet af te zetten voordat ze haar moeder terug heeft gevonden.

In de spin-off heeft Velma zelfs geen bril nodig, in tegenstelling tot de rest van de Scooby-Doo films en series. Wel heeft Velma last van iets anders sinds de verdwijning van haar moeder, namelijk hallucinaties. In deze serie heeft Velma dus geen problemen met zien in het donker, maar heeft ze tijdens haar paniekaanvallen wel moeite om de waarheid te zien.

Velma is te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen