'Better Call Saul' winnaar bij uitreiking Critics Choice Awards, 'Abbott' en 'The Dropout' volgen

Bij de Golden Globes werd er vooral over 'Saul' heen gekeken, maar de Critics Choice Awards weten de serie wel te vinden en overladen hem met prijzen

Niels van Arkel, 16-01-2023 20:20

Waar de Golden Globes de serie Better Call Saul vooral oversloeg, doen de Critics Choice dat zeker niet. De serie wint drie awards deze zondagavond, waaronder de prijs voor beste dramaserie (bij de Globes gewonnen door House of the Dragon).
Van de vijf nominatie verzilverde Saul er dus drie: naaste serie ook hoofdrol (Odenkirk) en bijrol (Esposito). Alleen in de beste vrouwelijke bijrol-categorie ging de prijs naar een ander, namelijk de onoverwinnelijke Jennifer Coolidge voor het tweede seizoen van The White Lotus.

Komedie: Abbott Elementary
Aan de komedie zijde is het iets spannender: Abbott Elementary won er twee: de prijs voor beste serie en die van beste bijrol (Sheryl Lee Ralph). Henry Winkler won voor Barry (beste bijrol), Jean Smart voor Hacks en Jeremy Allen White voor The Bear.

Limited: The Dropout
In de categorie miniseries/tv-film pakt The Dropout twee awards: beste miniseries en beste actrice (Seyfried). Ook [url1=https://www.filmtotaal.nl/film/36843]Weird: The Al Yankovic Story[/url] won er twee: beste tv-film en beste acteur (Radcliffe). Paul Walter Hauser won opnieuw voor Black Bird, net als bij de Globes.

Lees meer over: critics choice awards, award season, Better Call Saul, Abbott Elementary

Populair nieuws