search

Ons nieuws van maandag 16 januari 2023

'Better Call Saul' winnaar bij uitreiking Critics Choice Awards, 'Abbott' en 'The Dropout' volgen
Series / Nieuws

'Better Call Saul' winnaar bij uitreiking Critics Choice Awards, 'Abbott' en 'The Dropout' volgen

Bij de Golden Globes werd er vooral over 'Saul' heen gekeken, maar de Critics Choice Awards weten de serie wel te vinden en overladen hem met prijzen

Waar de Golden Globes de serie Better Call Saul vooral oversloeg, doen de Critics Choice dat zeker niet. De serie wint drie awards deze zondagavond, waaronder de prijs voor beste dramaserie (bij de Globes gewonnen door House of the Dragon).

Van de vijf nominatie verzilverde Saul er dus drie: naaste serie ook hoofdrol (Odenkirk) en bijrol (Esposito). Alleen in de beste vrouwelijke bijrol-categorie ging de prijs naar een ander, namelijk de onoverwinnelijke Jennifer Coolidge voor het tweede seizoen van The White Lotus.

Komedie: Abbott Elementary
Aan de komedie zijde is het iets spannender: Abbott Elementary won er twee: de prijs voor beste serie en die van beste bijrol (Sheryl Lee Ralph). Henry Winkler won voor Barry (beste bijrol), Jean Smart voor Hacks en Jeremy Allen White voor The Bear.

Limited: The Dropout
In de categorie miniseries/tv-film pakt The Dropout twee awards: beste miniseries en beste actrice (Seyfried). Ook [url1=https://www.filmtotaal.nl/film/36843]Weird: The Al Yankovic Story[/url] won er twee: beste tv-film en beste acteur (Radcliffe). Paul Walter Hauser won opnieuw voor Black Bird, net als bij de Globes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De intro van deze topserie wordt nu platgedraaid in discotheken wereldwijd
Series / Nieuws

De intro van deze topserie wordt nu platgedraaid in discotheken wereldwijd

Luister naar de heerlijke intro tune van 'The White Lotus'

The White Lotus is één van de beste series van het seizoen en won daardoor naar onze mening volledig terecht een Golden Globe in Beverly Hills eerder deze week.

Plot


The White Lotus vertelt ieder jaar het verhaal van een groep rijke mensen op een 'White Lotus-resort'. Het eerste seizoen speelt zich af op Hawaï, in het tweede seizoen verhuist het verhaal naar Sicilië.

Mozart


In beide seizoenen is de dood prominent aanwezig. De introsong van de beide seizoenen is dan ook gebaseerd op Dies Irae van Mozart. Dat lied wordt door katholieken namelijk vaak gebruikt bij begrafenissen. In het eerste seizoen kreeg het lied een Hawaïaans jasje aan, in het tweede seizoen werd de tune wat langer gemaakt.

Viraal


De tune gaat inmiddels viraal op TikToK en duikt ook zeer regelmatig op in discotheken over de hele wereld.

@aliceagnes_ My last track of my last set ever at Club 121 🥹🌹 #whitelotus #whitelotusseason2 #dj ♬ Renaissance (Main Title Theme) [from "The White Lotus: Season 2"] - Cristobal Tapia De Veer


@jamiealexandria The white lotus finale was absolutely mental 😭😭 also this is a joke lol #whitelotus #whitelotusthemesong #hbomax #whitelotustheory #whitelotustheme ♬ Renaissance (Main Title Theme) [from "The White Lotus: Season 2"] - Cristobal Tapia De Veer

@thecamellips i need a club remix of this theme immediately #thewhitelotus #themesong ♬ Renaissance (Main Title Theme) [from "The White Lotus: Season 2"] - Cristobal Tapia De Veer


Kijk The White Lotus op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video knipt en plakt deze 10-delige serie tot een speelfilm
Films / Nieuws

Prime Video knipt en plakt deze 10-delige serie tot een speelfilm

Na de eerste 10 afleveringen 'Die Hart' zal er een omvorming plaats gaan vinden naar de film 'Die Hart: Die Harter 2'.

De serie welke bestond uit tien afleveringen werd uitgezonden bij Quibi. Dit Amerikaanse streamingsplatform bestaat nu niet meer. De film Die Hart: Die Harter 2 zal straks te streamen zijn bij Prime Video vanaf 24 februari.

De 10-delige serie zal worden omgevormd tot een film. De afleveringen van de serie bestonden ieder uit ongeveer acht a negen minuten. Hoe de film er dus straks uit gaat zien, laat nog even op zich wachten.

De serie


Hart speelt een versie van zichzelf welke het zat is om altijd maar de komische sidekick te zijn. Met behulp van een coach (John Travolta) en een stoere medestudente (Nathalie Emmanuel) probeert hij een echte actiester te worden op een actiesterrenschool.

Wat te verwachten?


"We houden van deze film en we kunnen niet wachten om deze te delen met ons publiek. Kevin Hart is één van de beste entertainers en we zijn erg blij om met hem te kunnen werken," aldus Chris Mansolillo, directeur van Content Acquisitie van Prime Video.

Mooie woorden die ons nieuwsgierig maken naar deze film. Vanaf 24 februari kan je de film Die Hart: Die Harter 2 streamen op Prime Video.

De trailer van de serie


Zie hieronder de trailer van het eerste seizoen. Laten we hopen dat beelden van de film zelf snel volgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 6 nieuwe series waaronder de tip 'That '90s Show'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 6 nieuwe series waaronder de tip 'That '90s Show'

Het is deze week veel glamour, lekker bakken en nostalgie ophalen op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

That '90s Show (seizoen 1)Verschijnt op: 19 januari
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Het is inmiddels 1995 en Leia Forman bezoekt haar opa en oma tijdens de zomer waar ze bevriend raakt met een hele nieuwe generatie Point Place kids onder het waakzame oog van Kitty en de strenge blik van Red.

Bake Squad (seizoen 2)Verschijnt op: 20 januari
Genre: Spelshow / Reality TV
Kijk op Netflix

Synopsis: Professionele bakkers tillen nagerechten naar een hoger niveau met toffe nieuwe ideeën en fantastisch uitgevoerd. De strijd wordt gevoerd om de klant, die op zoek zijn naar speciale zoete lekkernijen.

Shanty Town (seizoen 1)Verschijnt op: 20 januari
Genre: Actie / Drama / Criminaliteit
Kijk op Netflix

Synopsis: Een groep courtisanen proberen te ontsnappen uit de handen van een beruchte crimineel. Politieke corruptie en bloedverwanten maken dat de vrijheid een nagenoeg onmogelijk doel is.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

19 januari: Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre (seizoen 1) - Animatie / Drama / Horror - Een collectie van de meest bizarre, verontrustende en angstaanjagende verhalen uit het brein van de manga horrormeester Junji Ito.

20 januari: Bling Empire: New York (seizoen 1) - Reality TV - Deze spin-off van Bling Empire draait om een groep vermakelijke en verfijnde Aziatisch-Amerikanen uit New York.

20 januari: Fauda (seizoen 4) - Actie / Drama / Thriller - De menselijke verhalen van beide partijen achter het conflict tussen Israël en Palestina.

20 januari: Represent (seizoen 1) - Komedie - Een jeugdcoach uit de voorsteden van Parijs wordt een kandidaat voor de presidentiële verkiezingen. Maar is Frankrijk klaar voor een zwarte president?

20 januari: Sahmaran (seizoen 1) - Avontuur / Drama / Fantasy - Als Sahsu naar Adana gaat voor een toespraak is het een perfect moment om haar vervreemde grootvader weer te zien. Maar al gauw begeeft ze zich midden in een legende.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week worden op NPO Plus foute hoeken van financiële wereld verkend in 'Planet Finance'
Series / Nieuws

Deze week worden op NPO Plus foute hoeken van financiële wereld verkend in 'Planet Finance'

Veel geld verdienen kan er erg schimmig aan toe gaan op Planet Finance.

In de VPRO-serie Planet Finance duikt regisseur Marije Meerman het schimmige financiële wereldje in om te kijken op wat voor verschillende manieren mensen hun fortuin weten te maken via beleggen. Deze week nog komt de serie uit op televisie of direct bij NPO Plus en NLZIet!

De laatste jaren zoeken steeds meer goudzoekers hun geluk op de financiële markten, waar miljoenen beleggers meedingen naar de kleine kans om schatrijk te worden. Marije Meesman, regisseur en voormalig eindredacteur bij VPRO Tegenlicht zoekt meer uit over deze vreemde wereld in Planet Finance en biedt inzichten in de ondenkbare manieren hoe mensen geld kunnen verdienen van rampen, uitbuiting of puur geluk.

Meerman gaat in meerdere afleveringen in gesprek met traders, shortsellers en valutagoeroes, die allemaal op hun eigen manier de markt naar hun hand weten te zetten. Hun gesprekken leveren geen beleggingsadvies op, maar wel een interessant inkijkje in enkele bizarre markten en in de beurzen van de allerrijksten.

Hoe groot is Planet Finance?


Voor de informatieve serie reist Meesman de hele wereld af. Na haar start op de Westerse beursvloer reist ze af naar Japan, China en Hong Kong om te zien hoe daar geld wordt verdiend door te handelen in valuta. Ook bezoekt ze een afgebrand bos in Californië om te leren hoe zelfs van een natuurlijke ramp mensen geld weten te verdienen.

De zesdelige serie is wekelijks te zien vanaf maandag 16 januari op NPO2. De serie is ook te streamen in zijn geheel vanaf 16 januari via NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zijn het helemaal niet eens met dit nieuws over 'Velma'
Series / Nieuws

Fans zijn het helemaal niet eens met dit nieuws over 'Velma'

Fans gaven de serie enorm slechte recensies, maar toch komt er een tweede seizoen van Velma.

Niet alle Scooby-Doo fans vinden de nieuwe serie Velma leuk. Er is enorm veel kritiek gekomen van fans, maar ondanks dat is een tweede seizoen al bevestigd.

Velma gaat over, je raadt het al, Velma. Het verhaal speelt zich af voor de avonturen van Scooby-Doo. Ze moet de moord van een meisje genaamd Bianca oplossen, want iedereen verdenkt Velma.

De rest van de Scooby-Doo-bende zit ook in de serie, behalve Scooby-Doo zelf. Hierdoor is de serie iets meer naar volwassenen gericht.

Seizoen 2


Velma is nog helemaal niet zo lang uit en een paar dagen na de première kwam Entertainment Identifier Registry (EIDR) al met het bericht dat het tweede seizoen goedgekeurd was. Het tweede seizoen van Velma zou nu al gemaakt worden bij Warner Bros. en HBO Max.

Fans zijn iets minder enthousiast over een tweede seizoen dan de studio's en streamingdiensten. Op Rotten Tomatoes kreeg de serie namelijk maar een publieksrecensie van 7% met 2410 stemmen.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 1 en stream Velma op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ryan Reynolds deelt vieze NSFW-teaser voor zijn nieuwe National Geographic-serie
Series / Nieuws

Ryan Reynolds deelt vieze NSFW-teaser voor zijn nieuwe National Geographic-serie

Ryan Reynolds is de enige die deze nieuwe en vieze trailer had kunnen tweeten.

Onze favoriete acteur is niet alleen super druk met de nieuwe Deadpool 3, maar ook met een nieuwe National Geographic-serie. Het duurt nog even voordat we deze serie echt kunnen bekijken, maar de eerste teasers zijn langzamerhand al te zien.

De nieuwe serie van Ryan Reynold heet Underdogs en is zeker geen standaard National Geographic-serie. Dat is natuurlijk ook niet te verwachten als Reynolds uitvoerend producent is.

De natuurlijke komiek wil een nieuwe stem geven aan dierendocumentatie. Waar een standaard National Geographic-serie af en toe nog een beetje langzaam is, zal Reynold een serie maken die "vermakelijk en verrassend" is.

De teaser


Als Reynolds bij de creatieve processen betrokken is, zal het wel goed zitten met de humor. Zijn ervaren team heeft expertise op het gebied van verhalen over dieren in het wild. Dit samen is natuurlijk de perfecte combinatie voor een nieuw soort National Geographic-serie.

Bekijk hieronder de korte teaser die Ryan Reynolds op zijn Twitter-account deelde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's uit 'Yellowjackets' geven blik op hoofdrolspelers
Series / Nieuws

Foto's uit 'Yellowjackets' geven blik op hoofdrolspelers

Nieuwe foto's van seizoen 2 van 'Yellowjackets' laten de nieuwe looks van de hoofdrolspelers zien.

Nadat de eerste trailer voor seizoen 2 van Yellowjackets deze week uitkwam, heeft Showtime nog een voorproefje gegeven voor het nieuwe seizoen. De streamingdienst heeft namelijk vier foto's vrijgegeven waarin we de hoofdrolspelers alvast te zien krijgen.

In de serie Yellowjackets zien we hoe een middelbare school-voetbalteam betrokken raakt bij een vliegtuigcrash, terwijl we ook de levens van de vrouwen 25 jaar later volgen. De serie werd genomineerd voor zeven Emmy's.

Nieuwe en vertrouwde gezichten


Op de foto's zien we de nieuwe looks van de vier leidende dames in de huidige tijdlijn: Melanie Lynskey als Shauna Shipman, Tawny Cypress als Taissa Turner, Christina Ricci als Misty en Juliette Lewis als Nat. Deze vier zullen vergezeld door een handvol nieuwkomers als de volwassen versies van andere overlevenden die we nog niet in het heden hebben gezien, waaronder Lauren Ambrose als Van en Simone Kessell als Lottie.

Daarnaast zien we in het nieuwe seizoen Lord of the Rings-ster Elijah Wood als het nieuwe personage Walter, die wordt beschreven als "een toegewijde detective die Misty zal uitdagen op manieren die ze niet zal zien aankomen".

De jonge castleden van Yellowjackets, die de rollen van de personages in de jaren 90 op zich namen, zullen ook terugkeren, waaronder Sophie Nélisse, Jasmin Savoy Brown, Sophie Thatcher, Samantha Hanratty, Courtney Eaton, Liv Hewson, Steven Krueger en Kevin Alves.

De foto's kun je in dit artikel bekijken. Helaas is Yellowjackets momenteel nog niet te zien in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte Arrowverse-reünie op foto voor 'The Flash' seizoen 9
Series / Nieuws

Onverwachte Arrowverse-reünie op foto voor 'The Flash' seizoen 9

Er komen in het laatste seizoen van 'The Flash' een hoop bekende gezichten terug.

Er komen spannende tijden aan voor The Arrowverse, nu het einde van The Flash er na negen seizoenen aan zit te komen. In het laatste seizoen komen enorm veel bekende gezichten uit het universum terug, waar een foto op de Instagram van David Ramsey alvast een voorproefje van geeft.

The Flash was één hoofdbestanddelen van de superhelden-franchise van The CW, dus pakt de serie in zijn laatste seizoen nog even goed uit. Er zijn al een paar namen bevestigd, waaronder Stephen Amell als Oliver Queen/Green Arrow, David Ramsey als John Diggle/Spartan en Keiynan Lonsdale als Wally West/The Flash.

Dank voor de fans


Op een nieuwe foto die Ramsey op Instagram heeft geplaatst is dit trio herenigd, samen met Grant Gustin's Barry Allen/The Flash. Bij zijn foto schrijft Ramsey het volgende:

"Felicitaties aan Team Flash voor negen ongelooflijke seizoenen. Maar het allerbelangrijkste... bedankt ALLEMAAL voor jullie onvoorwaardelijke steun voor dit universum. Dit was allemaal niet mogelijk zonder jullie! Geniet van de mashup waarvan je niet wist dat je die nodig had! #TheFlashFinalSeason #ArrowLives!".

Ook zal in het laatste seizoen van The Flash de terugkeer van Sendhil Ramamurthy's Bloodwork, Javicia Leslie als Ryan Wilder/Batwoman en Nicole Maines als Nia Nal/Dreamer te zien zijn.

Het laatste seizoen van The Flash is vanaf 8 februari te zien op Netflix. Hieronder zie je het Instagrambericht van Ramsey.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Deep Dive' is nu ook in Nederland te streamen op Disney+
Films / Nieuws

'Avatar: The Deep Dive' is nu ook in Nederland te streamen op Disney+

Disney+ heeft de documentaire 'Avatar: The Deep Dive' toegevoegd welke je moet zien na Avatar: The Way of Water.

Als je fan bent van de Avatar-films, dan is dit een must om te kijken. In deze documentaire volgen we de Oscar-winnende regisseur James Cameron en de cast in hun reis naar het maken van Avatar: The Way of Water.

In Amerika kon je deze documentaire al zien op ABC en Hulu. Wij kunnen nu ook genieten van deze special waarin we Zoë Saldana, Stephen Lang, James Cameron, Kate Winslet en vele anderen zien.

Ze vertellen ieder hun eigen verhaal over hun bijdrage en beleving van het filmen van Avatar: The Way of Water.

Avatar: The Way of Water
In Avatar: The Way of Water hebben Jake en Ney'tiri een gezin gevormd en proberen ze er samen het beste van te maken. Ze hebben hun huis achter moeten laten en nu verkennen ze Pandora. Wanneer een oude dreiging de kop opsteekt moet Jake een moeilijke strijd voeren.

Avatar: The Deep Dive - A Special Edition of 20/20
Deze docufilm van 38 minuten is een kijkje achter de schermen bij de vervolgfilm die behoorlijk lang op zich heeft laten wachten. "Iets wat je nog nooit hebt gezien" volgens Zoë Saldana in onderstaande trailer. "Het was gewoon geweldig" geeft Kate Winslet daarna aan.

Deze mooie documentaire is nu te zien op Disney+ en stream deze nu hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.