search
Deze week worden op NPO Plus foute hoeken van financiële wereld verkend in 'Planet Finance'
Series / Nieuws

Deze week worden op NPO Plus foute hoeken van financiële wereld verkend in 'Planet Finance'

Veel geld verdienen kan er erg schimmig aan toe gaan op Planet Finance.

In de VPRO-serie Planet Finance duikt regisseur Marije Meerman het schimmige financiële wereldje in om te kijken op wat voor verschillende manieren mensen hun fortuin weten te maken via beleggen. Deze week nog komt de serie uit op televisie of direct bij NPO Plus en NLZIet!

De laatste jaren zoeken steeds meer goudzoekers hun geluk op de financiële markten, waar miljoenen beleggers meedingen naar de kleine kans om schatrijk te worden. Marije Meesman, regisseur en voormalig eindredacteur bij VPRO Tegenlicht zoekt meer uit over deze vreemde wereld in Planet Finance en biedt inzichten in de ondenkbare manieren hoe mensen geld kunnen verdienen van rampen, uitbuiting of puur geluk.

Meerman gaat in meerdere afleveringen in gesprek met traders, shortsellers en valutagoeroes, die allemaal op hun eigen manier de markt naar hun hand weten te zetten. Hun gesprekken leveren geen beleggingsadvies op, maar wel een interessant inkijkje in enkele bizarre markten en in de beurzen van de allerrijksten.

Hoe groot is Planet Finance?


Voor de informatieve serie reist Meesman de hele wereld af. Na haar start op de Westerse beursvloer reist ze af naar Japan, China en Hong Kong om te zien hoe daar geld wordt verdiend door te handelen in valuta. Ook bezoekt ze een afgebrand bos in Californië om te leren hoe zelfs van een natuurlijke ramp mensen geld weten te verdienen.

De zesdelige serie is wekelijks te zien vanaf maandag 16 januari op NPO2. De serie is ook te streamen in zijn geheel vanaf 16 januari via NPO Plus.

Aanbevolen artikelen