3 splinternieuwe films trekken veel kijkers op Netflix en Prime Video

3 splinternieuwe films op Netflix en Prime Video

Filmnieuws - Margot Robbie als Bonnie zonder Clyde, een Belgische megahit en een man met een bijl.

Mitchell van Vuren, 17 januari 2023 10:12

Het kaf van het koren scheiden is vaak maar wat moeilijk in de grote stroom aan nieuwe films en series die via meerdere streamingdiensten uitkomen. Wat de recensenten van FilmTotaal kunnen bieden voor jou is orde scheppen in de chaos met 3 gloednieuwe filmtips!

Dreamland | Netfllix

Margot Robbie speelt een stoere bankovervalster in deze film over een Amerikaanse heldin, die doet denken aan legendes als Billy the Kid en Bonnie en Clyde. Schommelend tussen een tragedie en een romance blijft het verhaal volgens recensent Tim Bouwhuis helaas vrij oppervlakkig, wat leidde tot slechts 2.5 sterren.

Bouwhuis beargumenteerde: "Als een Bonnie zonder Clyde zoekt een gewonde bankovervalster in 'Dreamland' een schuilplaats. Haar onwaarschijnlijke nieuwe compagnon wordt een jongvolwassen boerenjongen die droomt van een gelukkiger bestaan. Een atypisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de historische Dust Bowl, dat helaas op een nogal schetsmatige manier verteld wordt."

Lees de rest van de recensie.

Zillion | Netflix

Deze Belgische hitfilm blikt terug op een nationaal fenomeen: de discotheek Zillion. De eigenaren beheersten voor jaren achtereen de roddelbladen en vormen prachtig bronmateriaal voor de geslaagde film. Volgens Didier Becu moet je de film lekker wegkijken met je verstand op nul - een film die alsnog een mooie 3.5 sterren waard is.

Becu stelde: "'Zillion' is in de eerste plaats een zeer amusante film die lekker wegkijkt. De film zit vol komische elementen, er wordt goed geacteerd en is met flair geregisseerd. 'Zillion' vliegt voorbij , ook al is het eerste uur van deze te lange film veruit het beste."

Lees de rest van de recensie.

The Hatchet Wielding Hitchhiker | Prime Video

De val van held naar crimineel is waar het publiek van smullen kan, en dat is ook precies waar deze documentaire over internetsensatie Kai op teert. De dakloze jongen redt in een virale video een vrouw van een overvaller met behulp van een hakbijl, maar wordt enkele maanden later gezocht door de politie. Ruby Dijk gaf het portret van de 'hitchhiker' 2.5 sterren.

Dijk vertelde over de documentaire: "Het gros van 'The Hatchet Wielding Hitchhiker' bestaat uit interviews met mensen uit de mediawereld, die ooit op een of andere manier betrokken zijn geweest bij de korte internet- en televisiecarrière van Kai. De verslaggever uit Californië die hem beroemd maakte, cameramensen die hem hebben gefilmd en zelfs tv-producenten die hebben geprobeerd hem zijn eigen realityshow te geven."

Lees de rest van de recensie.

Lees meer over: dreamland, zillion, The Hatchet Wielding Hitchhiker, netflix, prime video

Populair nieuws