search
'Andor'-ster Diego Luna deelt geheim achter het succes van de 'Star Wars'-spinoff
Series / Nieuws

'Andor'-ster Diego Luna deelt geheim achter het succes van de 'Star Wars'-spinoff

De acteur van Cassian Andor weet precies waar de populariteit van de serie vandaan komt.

De Star Wars-spinoff is een schoolvoorbeeld geworden voor een televisiebewerking van een filmreeks, die succesvol het universum ver, ver weg weet uit te breiden. De serie over Cassian Andors avonturen, nu te vinden bij Disney+, lijkt te voldoen aan een formule, die acteur Diego Luna nu verklapt lijkt te hebben aan de pers. Lees het hele verhaal hieronder!

De serie van Tony Gilroy wist op geslaagde wijze een ander soort personages te portretteren dan de eerdere films van Star Wars deden. Waar deze films het altijd groots moesten aanpakken met een strijd tussen goed en kwaad, wist Andor juist het alledaagse leven goed te pakken.

Juist deze psychologische, speciale insteek is wat de serie zijn kracht geeft. Ook Diego Luna schaart zich achter deze opvatting en waardeert het om deel te mogen zijn geweest van zo'n uniek verhaal binnen de wereld van Star Wars.

De mening van Diego Luna


Luna vertelde op de rode loper gedurende de Critics Choice Awards meer hierover tegen IndieWire: "Als mensen over 'Star Wars' praten als één ding, is het te zwaar. Ik ben hier omdat 'Andor' gevierd wordt, en 'Andor' maakt toevallig deel uit van de 'Star Wars'-familie. Maar het is zijn eigen ding, weet je?"

Hij vervolgde: "En dat is een van de redenen dat 'Andor' zo gevierd wordt, omdat het anders is. Het is zijn eigen soort. Het is precies wat we wilden doen. En het voelt geweldig en vreemd tegelijk. Want we zijn een deel van 'Star Wars', maar we zijn anders dan al het andere dat 'Star Wars' brengt. En ik denk dat ik gewoon erg gelukkig ben om zoveel vrijheid te hebben in een show die deel uitmaakt van 'Star Wars'."

Luister zelf naar Diego Luna in de post hieronder!

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen