search

Ons nieuws van dinsdag 17 januari 2023

Fan van Samuel L. Jackson? Deze films vind je gewoon op Netflix, Disney+, Prime en HBO Max.
Films / Featured

Fan van Samuel L. Jackson? Deze films vind je gewoon op Netflix, Disney+, Prime en HBO Max.

Samuel L. Jackson staat bij veel mensen wel in het lijstje van topacteurs. Hier vind je een aantal van de beste en gaafste films met Jackson per streamingdienst.

Op elke streamingdienst is Samuel L. Jackson wel te vinden met een aantal goede films. Hieronder vind je er een aantal welke je echt gezien moet hebben en dan ook op welke streamingdienst je deze kan vinden.

Dit zijn films die je, als je de streamingdienst hebt, gewoon kan kijken. Je kan er nog meer vinden met Jackson, maar die je kan bij de dienst huren of kopen.

Netflix



Shaft uit 2019 met Jessie T. Usher, Christian Bale en Regina Hall | Kijk nu
Wanneer John Shaft Jr. hulp nodig heeft bij het oplossen van de vroegtijdige dood van zijn beste vriend, schakelt hij de hulp in van zijn vader. Samen gaan zij op speurtocht door Harlem maar Shaft moet ook zijn eigen sores zowel op persoonlijk als zakelijk vlak op zien te lossen.

S.W.A.T. uit 2003 met Colin Farrell en Michelle Rodriguez | Kijk nu
Wanneer een grote drugsbaas 100 miljoen dollar belooft aan degene die hem uit de handen van het S.W.A.T.-team bevrijdt, loopt het vervoeren en bewaken van deze drugsbaas anders dan gepland.

Coach Carter uit 2005 met Rick Gonzalez en Robert Ri'chard | Kijk nu
Carter is een strenge basketbalcoach op een middelbare school. Iedereen die deel wil uitmaken van het team moet een contract tekenen en zich aan een hoop regels houden.

"De boodschap in deze film was dat je niet hoeft te winnen om te winnen," aldus Jackson in dit filmpje waarin hij terugkijkt op zijn rol als Coach Carter.



HBO Max



The Sunset Limited uit 2011 met Tommy Lee Jones | Stream nu
Een zwaar gelovige man en een zwaar depressieve man voeren een discussie over de waarde van het leven.

Django Unchained uit 2017 met Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio | Stream nu
Een voormalig slaaf en Duitse premiejager slaan de handen ineen om op zoek te gaan naar criminelen en de vrouw van de voormalig slaaf.

The Hitman's Bodyguard uit 2017 met Ryan Reynolds, Salma Hayek en Gary Oldman | Stream nu
Eén van de beste bodyguards ter wereld moet een huurmoordenaar binnen 24 uur naar Den Haag brengen om een dictator achter slot en grendel te krijgen.

Met veel actie en heel veel leuke humor is The Hitman's Bodyguard echt een film die je gezien moet hebben. Een deel ervan is opgenomen in Amsterdam. Zie hieronder een stukje van een scène waarin je Amsterdam vast en zeker zal herkennen.



Disney+



Die Hard with a Vengeance uit 1995 met Bruce Willis en Jeremy Irons | Kijk nu
McClane en Zeus moeten samen in deze derde Die Hard-film opdrachten uitvoeren. Als ze dat niet goed doen, zal de stad stukje voor stukje worden verwoest door een terrorist.

A Time to Kill uit 1996 met Sandra Bullock en Matthew McConaughey | Kijk nu
Wanneer een vader de twee moordenaars van zijn dochtertje neerschiet, komt hij zwaar in de problemen als donkere man in een blanke gemeenschap.

Captain Marvel uit 2019 met Brie Larson en Lee Pace | Kijk nu
Carol Denvers weet niet precies wie zij nu is. Per toeval belandt zij op aarde waar zij in contact komt met Agent Fury. Op aarde ontdekt ze meer over zichzelf en haar volk dan dat ze misschien wel had gewild.

Jackson speelt uiteraard in meerdere Marvel films Nick Fury. Zo startte hij in 2008 met het spelen van Nick Fury in Iron Man en hij is nog lang niet klaar met deze rol. We gaan hem nog terugzien in Secret Invasion en The Marvels.

Zie hieronder een filmpje waarin Jackson vertelt over zijn ervaringen om er jonger uit te zien in Captain Marvel.



Prime Video



The Protégé uit 2021 met Maggie Q. en Michael Keaton | Stream deze nu
Anna, welke als kind gered is door de meedogenloze huurmoordenaar Moody zint op wraak als iemand uit haar omgeving wordt vermoord.

The Negotiator uit 1998 met Kevin Spacey en Paul Giamatti | Stream deze nu
Een geprezen politieonderhandelaar ontdekt dat zijn partner is vermoord. Alles gaat in een stroomversnelling na een beschuldiging aan zijn adres.

The Hateful Eight uit 2015 met Kurt Russell en Bruce Dern | Stream deze nu
Jules en Vincent werken voor groot misdadiger Wallace. Wanneer Vincent de vrouw van Wallace een avondje gezelschap moet houden, komt hij in de problemen.

Met Quentin Tarantino aan het roer werd The Hateful Eight een mooi succes. Hij scoort goed op IMDB met een 7.8 en een score van 74% op Rotten Tomatoes. Check hieronder de trailer van The Hateful Eight.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega geeft nieuwe update over 'Wednesday' seizoen 2
Series / Nieuws

Jenna Ortega geeft nieuwe update over 'Wednesday' seizoen 2

Jenna Ortega heeft een update gegeven over de vooruitgang van Wednesday seizoen 2.

De serie Wednesday werd onlangs verlengd voor een tweede seizoen, maar wanneer we dat kunnen verwachten is onduidelijk. Actrice Jenna Ortega heeft ons nu wel een kleine update gegeven over de vooruitgang van de serie.

Het duurde langer dan sommigen hadden verwacht voor Netflix eindelijk Wednesday seizoen 2 aankondigde. De serie is immers een grote hit en staat al hoog op de lijst van best bekeken Netflix Originals. Maar het tweede seizoen komt er wel degelijk.

Jenna Ortega over Wednesday


In gesprek met Variety geeft Jenna Ortega, die het titulaire hoofdpersonage speelt, aan dat ze nog vrij weinig weet over het tweede seizoen. Sterker nog, eigenlijk weet ze helemaal niets:

"Ik heb niets gezien en ik weet niets. Het voelt alsof soms als de acteur, word je soms gewoon verteld wat je moet doen. Ik wacht erop, ik denk dat ze nu pas een schrijversgroep bij elkaar krijgen, dus... misschien binnenkort."

Dat Wednesday seizoen 2 aangekondigd zou worden was slechts een kwestie van tijd. De serie werd 1,237 miljard uur bekeken in de eerste achtentwintig dagen, waardoor het de op een na populairste Engelse Netflix-serie ooit is geworden.

Wednesday is nu te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max kan toestroom bij première 'The Last of Us' niet aan
Series / Nieuws

HBO Max kan toestroom bij première 'The Last of Us' niet aan

De première van The Last of Us werd zo goed bekeken, dat HBO Max de toestroom niet meer aan kon.

Het was ergens wel te verwachten, maar toch was HBO er niet op voorbereid: de première van The Last of Us was zó populair, dat de servers van HBO Max het allemaal even niet meer aan konden.

Aan deze kant van de zee hebben we daar niet zoveel last van gehad, want de Nederlandse release vond op maandag plaats. De première in de Verenigde Staten op zondag verliep echter een stuk stroever.

Première The Last of Us


Zodra de serie in première ging op zondagavond in de VS, stroomde social media vol met berichten dat de app problemen had of gewoon volledig niet buiten gebruik was.

Uiteraard zorgde dit voor de nodige boze fans, die lang uit hadden gekeken naar de release van deze langverwachte adaptatie maar nu teleurgesteld zaten te wachten.

Of HBO Max net zo overlopen zal worden door fans van The Last of Us voor de tweede aflevering is natuurlijk nog maar de vraag, maar laten we in ieder geval hopen dat HBO dan beter voorbereid is op de stroom aan mensen die wederom het platform op zal duiken.

Nieuwe afleveringen van The Last of Us verschijnen in de VS op zondag, maar in Nederland op maandag. Check de serie nu op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu eigenlijk met Howard Wolowitz na 'The Big Bang Theory'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met Howard Wolowitz na 'The Big Bang Theory'?

Hoe gaat het momenteel toch met acteur Simon Helberg die Howard speelde in 'The Big Bang Theory'?

Simon Helberg speelde de rol van Howard Wolowitz in de populaire televisieserie The Big Bang Theory in de periode van 2007 tot 2019. Hoe is het Helberg eigenlijk vergaan na afloop van de serie?.

Helberg is doorgegaan met acteren maar is daarnaast ook actief als regisseur en producent. In 2020 speelde Helberg de hoofdrol in de film The United States vs. Billie Holiday. Hij speelt hierin de herrie schoppende advocaat Louis McKay. De film werd genomineerd voor meerdere Golden Globe Awards en kreeg lovende kritieken. Helberg werd ook genomineerd voor een Critics Choice Television Award voor zijn rol in de film.

Gastoptredens


Helberg heeft ook verschillende gastoptredens gedaan in The Ellen Show en The Late Show with Stephen Colbert. Hij heeft in het verleden ook gewerkt aan enkele theaterproducties, waaronder The Great God Pan in 2019.

Niet alleen acteur


Naast acteren, is Helberg ook actief als regisseur en producent. Hij regisseerde ook al tijdens zijn tijd in The Big Bang Theory een aantal korte films, waaronder We'll Never Have Paris in 2014. Hij is ook een van de oprichters van het productiebedrijf Jax Media, dat verantwoordelijk is voor verschillende televisieseries zoals Broad City en Inside Amy Schumer.

Helberg was in de serie misschien wat minder prominent aanwezig als Jim Parsons en Kaley Cuoco, maar hij timmert flink aan de weg, zowel als acteur, regisseur en producent.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' zorgt voor bulk aan extra toeristen in Roemenië
Series / Nieuws

'Wednesday' zorgt voor bulk aan extra toeristen in Roemenië

De serie 'Wednesday' is opgenomen in de omgeving van Boekarest en dat zorgt voor extra toeristen.

De serie Wednesday met een hoofdrol voor Jenna Ortega doet het ontzettend goed op Netflix. Onlangs is ook een tweede seizoen van de serie aangekondigd. Fans zijn nu massaal op zoek naar locaties uit de serie.

Eén van de belangrijkste locaties uit de series zijn de Buftea Studios. Deze studios bevinden zich vlakbij de Roemeense hoofdstad Boekarest. Er zijn ook wat andere Roemeense locaties in de regio gebruikt voor de opnames.

Gefilmd in Roemenië


Op Forbes heeft Expedia aangegeven dat er sinds de start van de serie een flinke toename is in het toerisme richting Roemenië. Zo is er een groei van 55 procent in het zoeken naar hotels in de Roemeense hoofdstad Boekarest en groeit ook de interesse in het bezoeken van de rest van het land.

Rondleiding


Het is mogelijk om de Buftea Studios te bezoeken voor een rondleiding. Je krijgt dan het stadje Jericho te zien en ook de Nevermore Academy. Daarnaast kun je nog verder op zoek naar andere outdoor locaties.

Roemenië zal er ongetwijfeld erg blij mee zijn dat er, zonder dat zij daar verder tijd en energie in hebben hoeven te steken, weer meer toeristen naar het land komen.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waanzinnige trailer 'The Mandalorian' seizoen 3 brengt de helden terug!
Series / Trailer

Waanzinnige trailer 'The Mandalorian' seizoen 3 brengt de helden terug!

Star Wars heeft na Andor nog veel meer moois te bieden op Disney+.

Na de succesvolle eerste twee seizoenen van The Mandalorian zagen we de afgelopen periode de series The Book of Boba Fett, Obi-Wan Kenobi en Andor. Zeker de laatstgenoemde serie wordt gezien als een waar hoogtepunt in de franchise.

Ondertussen gaan we richting het derde seizoen van The Mandalorian. Daarin krijgen we te zien hoe het verhaal van Din Djarin / The Mandalorian van acteur Pedro Pascal (The Last of Us, Narcos) verder gaat.

Seizoen 3 van The Mandalorian


De synopsis van seizoen drie is volgens Disney+:

De reizen van de Mandalorian door het Star Wars-universum gaan door. Ooit een eenzame premiejager, wordt Din Djarin (Mandalorian) herenigd met Grogu. Hij zal oude bondgenoten tegenkomen en nieuwe vijanden maken terwijl hij en Grogu de reis samen voortzetten.

Bekende en nieuwe gezichten


Belangrijke andere terugkerende gezichten zijn Giancarlo Esposito als Moff Gideon, Carl Weathers als Greef Karga en Katee Sackhoff als Bo-Katan Kryze. Onder meer Christopher Lloyd (Back to the Future) geeft gestalte aan een compleet nieuw personage.



Vanaf 1 maart


Star Wars: The Mandalorian seizoen 3 is vanaf 1 maart te streamen via Disney+.

In 2023 worden ook de series Ahsoka en Skeleton Crew verwacht in het Star Wars Universum.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De slotsscène van Daenerys en Drogon in 'Game of Thrones' toegelicht
Series / Featured

De slotsscène van Daenerys en Drogon in 'Game of Thrones' toegelicht

David Benioff heeft een toelichting gegeven op de laatste scène van Daenerys en Drogon samen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de slotscène van Game of Thrones waarin draak Drogon de ijzeren troon letterlijk in vuur en vlam zet en weg vliegt met het lichaam van Daenerys zit meer diepte dan je op het eerste gezicht misschien had verwacht. Maker David Benioff heeft een nadere toelichting gegeven op de band tussen Daenerys Targaryen en Drogon.

Drogon agressief


Drogon is een zeer agressieve en pittige draak, vernoemd naar Dany's eerste liefde, Khal Drogo. Soms had Daenerys moeite om Drogon onder controle te houden, maar er was geen twijfel over de loyaliteit van de draak jegens zijn 'moeder'.

Loyaal en gevoelig


In seizoen 5 werd Daenerys door de Sons of the Harpy in een hinderlaag gelokt bij Daznak's Pit in Meereen en was het Drogon die de put in dook om haar te redden. Ondanks zijn agressieve houding lijkt Drogon ook in staat genegenheid en rouw te tonen. Hij schreeuwde het uit van woede en angst toen zijn twee broers en zussen werden vermoord. En hij deed hetzelfde toen hij Daenerys' lichaam vond nadat Jon Snow haar had vermoord.

Traditie


Op sommige sociale media is geopperd dat Drogon wegvloog met Dany's lichaam omdat hij van plan was haar op te eten. Maar Benioff zegt dat dit absoluut niet het geval was. En hij wijst op de zachte manier waarop de draak haar levenloze lichaam aanstootte als bewijs hiervan. Logischer is dat hij jaar naar haar laatste rustplaats vloog om haar vervolgens te cremeren in overeenstemming met de Targaryen-traditie.

IJzeren troon


Daenerys dood betekende het einde van de Targaryen-dynastie, draken waren al generaties lang trouw aan de familie en Drogon was naast Daenerys aanwezig geweest terwijl ze vocht om de controle over de Zeven Koninkrijken.

Dus, zoals Benioff zegt, het was een geval van: "als Daenerys niet op de ijzeren troon gaat zitten, dan gaat niemand erop zitten.". Het was daarmee een daad van verzet, niet van woede.

Ondanks zijn woede, frustratie en verlies had Drogon aan het einde van de serie dus nog steeds de nodige controle over zijn acties en dat heeft hij dan misschien toch van Daenerys geleerd.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.

Bekijk op instagram


Lees ook: Met deze scène had Emilia Clarke enorme moeite in 'Game of Thrones'[/more]

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'American Horror Story' seizoen 11
Recensie

Recensie Disney+-serie 'American Horror Story' seizoen 11

Alleen al vanwege de ruwe parallellen met de aidsepidemie het bekijken waard.

Regie: John J. Gray, Max Winkler, Jennifer Lynch, e.a. | Cast: Russell Tovey (Patrick Read), Joe Mantello (Gino Barelli), Billlie Lourd (Hannah Wells), Dennis O'Hare (Henry), Charlie Carver (Adam Carpenter), Sandra Bernard (Fran), Isaac Powell (Theo Graves), Zachary Quinto (Sam), Pattu LuPone (Kathy Pizazz), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 33-45 minuten | Jaar: 2022

Regisseur, schrijver en product Ryan Murphy en zijn team lijken een onuitputtelijke bron van inspiratie te hebben voor al dat ons de stuipen op het lijf jaagt. Wat in 2011 begon als een serie over een oud huis dat sinistere geheimen herbergde groeide uit tot een succesvolle anthologiereeks waarin veelal een vaste cast optreedt. Na het moordhuis kwamen nog heksen, vampiers, freaks, een realityshow, een eng hotel en een seriemoordenaar op een kamp in jarentachtigstijl.

Goede kans dat voor je het bekijken van de eerste aflevering van een serie een blik werpt op de IMDb-pagina. Daar zul je zien dat het elfde seizoen van Murphy's horrorreeks niet al te best in de smaak valt. Sterker nog: het is het slechtst beoordeelde seizoen van American Horror Story. Althans, zolang je het vorige seizoen, dat bestond uit twee aparte verhalen, als één seizoen beschouwt.

Dit alles heeft echter niets te maken met de kwaliteit van NYC, zoals seizoen elf is gedoopt, maar alles met de preutse en wereldvreemde blik van voornamelijk het Amerikaanse publiek. Dit seizoen is qua seksuele inhoud behoorlijk expliciet, maar anno 2023 zijn er kennelijk nog steeds mensen die hun ogen met zoutzuur willen wassen als ze twee mannen met elkaar zien zoenen of ook maar een toespeling zien maken. Naast de homo-erotische lading "“ de cast bestaat vrijwel volledig uit acteurs die ook in het echte leven uit de kast zijn "“ is dit het seizoen met de indringendste sociaalmaatschappelijke kritiek.

Het draait namelijk allemaal om de aidsepidemie in het New York van de jaren tachtig. Je zult tot de voorlaatste aflevering moeten wachten om een van de personages de term te horen uitspreken, maar het is ook daarvoor al volstrekt evident dat de mysterieuze ziekte waar de homoseksuele personages aan lijden aids is. Dat het in het ongewisse blijft komt omdat het een nieuw en ongekend fenomeen is. De oorsprong is in deze lezing niet te vinden bij apen in Afrika maar bij herten op een eiland.

In de New Yorkse gayscene waart bovendien ook een lugubere seriemoordenaar rondt die jonge aantrekkelijk mannen ontvoert en van het leven berooft. Dit allemaal om een hoger doel te dienen. Schijnbaar, want het is een plotelement dat in het begin prominent de ruimte pakt maar halverwege als een nachtkaars uitgaat. Ook duikt er een gemaskerde spierbundel op die op onheilspellende wijze potentiële slachtoffers gadeslaat. Ook al lijkt deze gedaante fysiek aanwezig, het is natuurlijk tevens de vleesgeworden metafoor voor de sluipmoordenaar die aids heet.

Rechercheur Patrick Read houdt zijn geaardheid angstvallig verborgen voor de mannetjesputters uit zijn politiekorps. Uitgerekend hij wordt op de moordzaken gezet. Hij heeft stiekem een relatie met journalist Gino, die vanuit de scene tips krijgt over de aard van de sadist. Onderzoekster Hannah Wells probeert ondertussen chocola te maken van het geheimzinnige virus dat ze bij de herten ontdekt. Het zijn verhaallijnen die mooi op elkaar aansluiten en de materie vanuit verschillende hoeken belicht.

Murphy toont niet alleen de hartverscheurende gevolgen van aids, maar naast de hechte vriendschappen binnen de gayscene ook de losse relatiestandaarden. Ook al voert monogamie niet de boventoon, Murphy weet er toch een boodschap van liefde aan vast te plakken. Niet geheel toevallig zijn in veel personages bestaande historische figuren te herkennen, waaronder fotograaf Robert Maplethorne. Musicalvedette Patti Lupone speelt de eigenaresse en zangeres van een badhuis voor mannen, wat dan weer sterkt lijkt op het begin van de loopbaan van Bette Midler.

NYC is expliciet in zijn beeldtaal, maar subtiel in de vele nuances die in de doorvlochten levens van de vele personages worden aangebracht. Dat de toon naar het einde toe wat zweverig wordt is wat lastig te verteren, omdat dit een te sterk contrast vormt met de ruwe werkelijkheid die eraan voorafging. Het is niet alleen een lustmoordenaar maar ook het virus dat flink huishoudt. Dit melodrama is onmogelijk met vals sentiment te etiketteren, maar de metafysische lading ervan zal wat wenkbrauwen doen fronsen.

Deze zweverigheid krijgt uiteindelijk wel een plek in de slotaflevering, die tot grote emotionele hoogtes stijgt als we de levensloop van een van de personages krijgen te zien, vergezeld door Kraftwerks Radioactivity. De laatste twee afleveringen van NYC voelen wat aan als mosterd na de maaltijd, want de slotaflevering vervalt in onnodige uitleg. Desondanks is dit een van de sterkere seizoenen, wat ongetwijfeld ook is ingegeven door Murphy's leven toen hij als twintiger met de aidsepidemie geconfronteerd werd en de angst hem om het hart greep.

★★★★☆

American Horror Story is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde actieseries bij Netflix houden je op het puntje van je stoel
Series / Netflix Kijktip

Deze 4 bikkelharde actieseries bij Netflix houden je op het puntje van je stoel

Pak je bak popcorn erbij en kijk deze spannende actieseries lekker weg!

Voor een volle avond aan actiespektakel zit je bij Netflix wel goed - check één van deze 4 spannende actieseries en vul je avond met een hoop spanning, geweld en vermaak!

Shooter | Netflix | 3 seizoenen


In deze thrillerserie volgt de kijker de reis van Bob Lee Swagger, een Amerikaanse veteraan die weer in actie moet komen om een complot te voorkomen met een sinister doel: het liquideren van de president van de Verenigde Staten.



Snabba Cash | Netflix | 2 seizoenen


Niets is veilig op de weg naar de top. Deze wijsheid blijkt maar weer wanneer de levens van een probleemjongere, een ambitieuze zakenvrouw en een charmant bendelid bruut met elkaar in botsing raken.



Black Summer | Netflix | 2 seizoenen


Een moeder verliest gedurende een zombie-apocalypse haar dochter uit het oog en stopt voor niets om haar terug te krijgen. Samen met een kleine groep Amerikaanse vluchtelingen moet ze een wrede wereld trotseren en dodelijke beslissingen nemen om haar doel te bereiken.



Dogs of Berlin | Netflix | 10 afleveringen


Duik de Berlijnse onderwereld in via het verhaal van twee Duitse politieagenten, die op de zaak worden gezet van een vermoorde Turks-Duitse profvoetballer. Maar al gauw dringt de vraag zich op aan welke kant van de wet de twee rechercheurs staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 splinternieuwe films trekken veel kijkers op Netflix en Prime Video
Films / Featured

3 splinternieuwe films trekken veel kijkers op Netflix en Prime Video

Margot Robbie als Bonnie zonder Clyde, een Belgische megahit en een man met een bijl.

Het kaf van het koren scheiden is vaak maar wat moeilijk in de grote stroom aan nieuwe films en series die via meerdere streamingdiensten uitkomen. Wat de recensenten van FilmTotaal kunnen bieden voor jou is orde scheppen in de chaos met 3 gloednieuwe filmtips!

Dreamland | Netfllix


Margot Robbie speelt een stoere bankovervalster in deze film over een Amerikaanse heldin, die doet denken aan legendes als Billy the Kid en Bonnie en Clyde. Schommelend tussen een tragedie en een romance blijft het verhaal volgens recensent Tim Bouwhuis helaas vrij oppervlakkig, wat leidde tot slechts 2.5 sterren.

Bouwhuis beargumenteerde: "Als een Bonnie zonder Clyde zoekt een gewonde bankovervalster in 'Dreamland' een schuilplaats. Haar onwaarschijnlijke nieuwe compagnon wordt een jongvolwassen boerenjongen die droomt van een gelukkiger bestaan. Een atypisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de historische Dust Bowl, dat helaas op een nogal schetsmatige manier verteld wordt."

Lees de rest van de recensie.

Zillion | Netflix


Deze Belgische hitfilm blikt terug op een nationaal fenomeen: de discotheek Zillion. De eigenaren beheersten voor jaren achtereen de roddelbladen en vormen prachtig bronmateriaal voor de geslaagde film. Volgens Didier Becu moet je de film lekker wegkijken met je verstand op nul - een film die alsnog een mooie 3.5 sterren waard is.

Becu stelde: "'Zillion' is in de eerste plaats een zeer amusante film die lekker wegkijkt. De film zit vol komische elementen, er wordt goed geacteerd en is met flair geregisseerd. 'Zillion' vliegt voorbij , ook al is het eerste uur van deze te lange film veruit het beste."

Lees de rest van de recensie.

The Hatchet Wielding Hitchhiker | Prime Video


De val van held naar crimineel is waar het publiek van smullen kan, en dat is ook precies waar deze documentaire over internetsensatie Kai op teert. De dakloze jongen redt in een virale video een vrouw van een overvaller met behulp van een hakbijl, maar wordt enkele maanden later gezocht door de politie. Ruby Dijk gaf het portret van de 'hitchhiker' 2.5 sterren.

Dijk vertelde over de documentaire: "Het gros van 'The Hatchet Wielding Hitchhiker' bestaat uit interviews met mensen uit de mediawereld, die ooit op een of andere manier betrokken zijn geweest bij de korte internet- en televisiecarrière van Kai. De verslaggever uit Californië die hem beroemd maakte, cameramensen die hem hebben gefilmd en zelfs tv-producenten die hebben geprobeerd hem zijn eigen realityshow te geven."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Andor'-ster Diego Luna deelt geheim achter het succes van de 'Star Wars'-spinoff
Series / Nieuws

'Andor'-ster Diego Luna deelt geheim achter het succes van de 'Star Wars'-spinoff

De acteur van Cassian Andor weet precies waar de populariteit van de serie vandaan komt.

De Star Wars-spinoff is een schoolvoorbeeld geworden voor een televisiebewerking van een filmreeks, die succesvol het universum ver, ver weg weet uit te breiden. De serie over Cassian Andors avonturen, nu te vinden bij Disney+, lijkt te voldoen aan een formule, die acteur Diego Luna nu verklapt lijkt te hebben aan de pers. Lees het hele verhaal hieronder!

De serie van Tony Gilroy wist op geslaagde wijze een ander soort personages te portretteren dan de eerdere films van Star Wars deden. Waar deze films het altijd groots moesten aanpakken met een strijd tussen goed en kwaad, wist Andor juist het alledaagse leven goed te pakken.

Juist deze psychologische, speciale insteek is wat de serie zijn kracht geeft. Ook Diego Luna schaart zich achter deze opvatting en waardeert het om deel te mogen zijn geweest van zo'n uniek verhaal binnen de wereld van Star Wars.

De mening van Diego Luna


Luna vertelde op de rode loper gedurende de Critics Choice Awards meer hierover tegen IndieWire: "Als mensen over 'Star Wars' praten als één ding, is het te zwaar. Ik ben hier omdat 'Andor' gevierd wordt, en 'Andor' maakt toevallig deel uit van de 'Star Wars'-familie. Maar het is zijn eigen ding, weet je?"

Hij vervolgde: "En dat is een van de redenen dat 'Andor' zo gevierd wordt, omdat het anders is. Het is zijn eigen soort. Het is precies wat we wilden doen. En het voelt geweldig en vreemd tegelijk. Want we zijn een deel van 'Star Wars', maar we zijn anders dan al het andere dat 'Star Wars' brengt. En ik denk dat ik gewoon erg gelukkig ben om zoveel vrijheid te hebben in een show die deel uitmaakt van 'Star Wars'."

Luister zelf naar Diego Luna in de post hieronder!

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende eerste beelden van nieuwe Batman-serie 'Gotham Knights'
Series / Nieuws

Spannende eerste beelden van nieuwe Batman-serie 'Gotham Knights'

Het verhaal gaat verder waar het voor de gevleugelde superheld eindigt.

Vele generaties zijn opgegroeid met de verhalen van Batman. In de wereld van Gotham City komt televisienetwerk The CW binnenkort met het nieuwe Gotham Knights en zij tonen alvast de eerste officiële trailer.

De serie is niet de enige uit de koker van DC. Zo is het Arrowverse langzaam aan het afronden, waarbij het negende seizoen van The Flash het laatste zal zijn voor Grant Gustin. Daarnaast komt komende maart het derde seizoen uit van Superman & Lois. Maar nu komt er ook een origineel, losstaand, verhaal over de wereld van Gotham.

De moord op Batman ontrafeld


De serie Gotham Knights draait om de mysterieuze dood van Batman en zijn geadopteerde zoon Turner Hayes die van de moord beschuldigd wordt. Echter wordt niet alleen hij, maar ook de kinderen van Batman's voormalig vijanden worden in het complot gebracht. De dochter van The Joker is ook een van de beschuldigde.

In een poging om de moord op zijn vader op te lossen besluit Turner om de hulp in te roepen van de andere kinderen, waaronder die van Batman's voormalige vijanden, en zo een nieuwe groep superhelden te vormen. Het blijkt echter niet zo makkelijk voor de kinderen daar er ook een groep gemaskerde huurmoordenaars achter hen aan zit.

Kijk hieronder naar de nieuwe trailer van Gotham Knights. De serie gaat op 14 maart in première.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
VIDEO: dit is hoe 'The Last of Us' van HBO Max werd gemaakt
Series / Video/clip/featurette

VIDEO: dit is hoe 'The Last of Us' van HBO Max werd gemaakt

De nieuwe serie en gameverfilming van HBO Max is eindelijk te streamen.

Klaar met de eerste aflevering van The Last of Us op HBO Max? Check dan hieronder eens de 'behind-the-scenes featurette', waarin wordt getoond hoe de serie precies gemaakt werd.

In de featurette spreken de castleden en bedenkers van de serie hoe ze de populaire videogame can Naughty Dog hebben weten om te zetten naar een live-action variant.

Een verwoeste wereld


Wees overigens gewaarschuwd: de featurette bevat spoilers uit de eerste aflevering, die de titel When You're Lost in the Darkness draagt.

The Last of Us laat een wereld zien die 20 jaar geleden werd verwoest. We volgen Joel (Pedro Pascal), die de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) uit de zogenaamde quarantaine-zone moet zien te helpen.

De eerste aflevering van The Last of Us is nú te streamen via HBO Max. Hierna volgen de komende acht weken elke maandag een nieuwe aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supergave poster 'The Mandalorian' S3 toont de terugkeer van Grogu en Mando
Series / Posters

Supergave poster 'The Mandalorian' S3 toont de terugkeer van Grogu en Mando

Vanaf 1 maart wordt het weer genieten geblazen voor Star Wars-fans op Disney+.

In aanloop naar de gloednieuwe trailer voor The Mandalorian seizoen 3 is alvast een hele gave poster online vrijgegeven. Op de poster, die je hieronder kunt bekijken, zien we het iconische duo Din Djarin (Pedro Pascal) en Grogu (Baby Yoda).

Gezien de pose van de twee, lijkt het erop dat ze opnieuw in de problemen zijn belandt. Mando gebruikt zijn jetpack om te vluchten, terwijl hij Grogu vasthoudt en erop los schiet.

We weten inmiddels als dat we in The Mandalorian seizoen 3 gaan zien hoe Mando en Grogu de planeet Mandalore van de ondergang proberen te redden.

Hoop voor Mandalore?


En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de stammen van Mandalore zijn verspreid door het hele heelal.

Zoals gezegd wordt de trailer voor The Mandalorian spoedig verwacht. Houd Serietotaal dus goed in de gaten.

De nieuwe afleveringen van The Mandalorian zijn vanaf 1 maart a.s. te streamen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans gaan door het dak door HBO-hitserie 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Fans gaan door het dak door HBO-hitserie 'The Last of Us'

De wereld wordt meegezogen in de reeds bekende zombie-apocalypse van de videogame.

The Last of Us is pas net uit en nu al zijn wereldwijd fans lyrisch over het nieuwe fenomeen op HBO Max. Naast oude fans van de videogame melden ook nieuwe fanaten zich aan van de nieuwe serie, die hun enthousiasme uiten op sociale media. Laat je overtuigen om die serie ook eens te gaan checken!

The Last of Us werd eerst bekend als videogame en wordt nu door vele critici voorgeschoteld als een perfect voorbeeld van een geslaagde videogameverfilming. In de zombiewereld moeten twee mensen zien te overleven tussen de ondoden, natuurlijke gevaren en losgeslagen medemensen.

Recensent Terence Shea van SerieTotaal beloonde de overlevingsserie met 4 sterren. Qua spanning en diepgang zit het volgens hem zeker goed: :'The Last of Us' is geen actiespektakel. Het verhaal draait om de niet-geïnfecteerde overlevenden en hoe die nog steeds hun draai proberen te vinden in deze nieuwe wereld. Dat zorgt ervoor dat wanneer de monsters opduiken dit wat heviger aankomt."

Lees de rest van de recensie.

De reacties van de fans


Op Twitter lieten meerdere fans zich uit over hun nieuwe favoriete HBO-serie, die een hoop emoties los wist te brengen. Bekijk hieronder enkele grappige voorbeelden.



Ook was men complimenteus over hoe getrouw de serie bleef aan de videogame als het op cinematografie aankwam.


waren fans Fans van de oude stempel waren blij om te zien dat ook andere mensen konden genieten van het reeds bekende verhaal voor sommige gamers.


Check hieronder het introductiefilmpje van The Last of Us, of zet direct de serie op via HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 10 best ontvangen NPO-programma's van 2022
Series / Nieuws

Dit zijn de 10 best ontvangen NPO-programma's van 2022

Veel programma\'s dingen mee naar de plek van nummer één NPO-serie van het jaar.

In hun terugblik op het vorige jaar maakte de NPO bekend welke van hun programma's, die uitkwamen in 2022, het hoogst gewaardeerd werden door hun publiek. Check de top 10 zelf hieronder en kijk welke programma's je nog moet kijken via NPO Plus of NLZiet!

Het was een nek-aan-nekrace tussen verschillende programma's, die allemaal tussen de 8,6 en de 8,9 scoorden. Uiteindelijk eindigden twee series op de gedeelde eerste plek: Selma's Oorlog en Over Mijn Lijk.

In Selma's Oorlog duikt Philip Freriks, samen met verzetsvrouw Selma van de Perre (99), haar herinneringen in over de oorlog. En in Over Mijn Lijk worden voor twaalf maanden meerdere ongeneeslijk zieke jongeren gevolgd om een inkijkje te geven in hun worstelingen met het leven en de naderende dood.

De volledige top 10 van de NPO


Ook op nummer 3 staan veel programma's met exact dezelfde score: zeven in totaal! Bekijk de hele top 10 hieronder:

1. Selma's Oorlog - 8,9
2. Over Mijn Lijk - 8,9
3. Overgave - 8,7
4. De Indische rekening - 8,6
5. Four Hours at the Capitol - 8,6
6. Dwars door de Lage Landen - 8,6
7. Nationale Herdenking - 8,6
8. De geniale vriendin - 8,6
9. TV Monument - André van Duin - 8,6
10. Jojanekke en de jeugdzorgtapes - 8,6

Interesse gewekt? Check dan alle programma's via de afspeellijst op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.