De slotsscène van Daenerys en Drogon in 'Game of Thrones' toegelicht

Slotscène Daenerys en Drogon uit 'GOT'

David Benioff heeft een toelichting gegeven op de laatste scène van Daenerys en Drogon samen.

Bas de Kramer, 17 januari 2023 11:40

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de slotscène van Game of Thrones waarin draak Drogon de ijzeren troon letterlijk in vuur en vlam zet en weg vliegt met het lichaam van Daenerys zit meer diepte dan je op het eerste gezicht misschien had verwacht. Maker David Benioff heeft een nadere toelichting gegeven op de band tussen Daenerys Targaryen en Drogon.

Drogon agressief

Drogon is een zeer agressieve en pittige draak, vernoemd naar Dany's eerste liefde, Khal Drogo. Soms had Daenerys moeite om Drogon onder controle te houden, maar er was geen twijfel over de loyaliteit van de draak jegens zijn 'moeder'.

Loyaal en gevoelig

In seizoen 5 werd Daenerys door de Sons of the Harpy in een hinderlaag gelokt bij Daznak's Pit in Meereen en was het Drogon die de put in dook om haar te redden. Ondanks zijn agressieve houding lijkt Drogon ook in staat genegenheid en rouw te tonen. Hij schreeuwde het uit van woede en angst toen zijn twee broers en zussen werden vermoord. En hij deed hetzelfde toen hij Daenerys' lichaam vond nadat Jon Snow haar had vermoord.

Traditie

Op sommige sociale media is geopperd dat Drogon wegvloog met Dany's lichaam omdat hij van plan was haar op te eten. Maar Benioff zegt dat dit absoluut niet het geval was. En hij wijst op de zachte manier waarop de draak haar levenloze lichaam aanstootte als bewijs hiervan. Logischer is dat hij jaar naar haar laatste rustplaats vloog om haar vervolgens te cremeren in overeenstemming met de Targaryen-traditie.

IJzeren troon

Daenerys dood betekende het einde van de Targaryen-dynastie, draken waren al generaties lang trouw aan de familie en Drogon was naast Daenerys aanwezig geweest terwijl ze vocht om de controle over de Zeven Koninkrijken.

Dus, zoals Benioff zegt, het was een geval van: "als Daenerys niet op de ijzeren troon gaat zitten, dan gaat niemand erop zitten.". Het was daarmee een daad van verzet, niet van woede.

Ondanks zijn woede, frustratie en verlies had Drogon aan het einde van de serie dus nog steeds de nodige controle over zijn acties en dat heeft hij dan misschien toch van Daenerys geleerd.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.Lees ook: Met deze scène had Emilia Clarke enorme moeite in 'Game of Thrones'[/more]


Lees meer over: game of thrones, sam tarly, jon snow, john bradley, david benioff, daenerys, emilia clarke

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws