Met deze scène had Emilia Clarke enorme moeite in 'Game of Thrones'

Emilia Clarke speelde Daenerys acht jaar lang, waarvoor ze Dothraki moest leren.

Valeria Milić, 26-12-2022 18:31

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Game of Thrones maakte fantasy-series tot een bona fide genre in de tv-wereld. Emilia Clarke speelde een hoofdrol, de laatste nazaat van drakenrijders. Dit laatste bleek niet eens zo moeilijk vergeleken met andere vaardigheden die ze moest leren.
Clarke kijkt met plezier terug op deze periode in haar leven.

Dothraki-levensstijl voor Daenerys

Voor Clarke voelt het alsof zowel de fictieve Daenerys als zijzelf zich ontwikkelden in de tijd dat de serie voor het eerst vertoond werd. Na het huwelijk van Daenerys met Khal Drogo moest Emilia zich wel de vaardigheden van een Dothraki echtgenote eigen maken.

Paardrijden en Dothraki spreken

De Dothraki hebben hun eigen taal. Deze werd door taalwetenschapper David J. Peterson ontwikkeld.

Clarke moest dus echt een nieuwe taal leren. Verder leeft het nomadenvolk bijna letterlijk op hun paarden. Ook dit zat even anders voor de Engelse actrice: "Ik kreeg mijn eerste grote rol en ze zetten me gelijk op een paard, waar ik van af viel," herinnert Clarke zich.

Dothraki toespreken

Het behoeft dus geen nadere uitleg dat de scène waarin Daenerys de Dothraki toespreekt een gezonde uitdaging vormde. "Dan moest ik een toespraak geven in een totaal onbekende taal," lacht ze. Drakenrijden was een stuk makkelijker aangezien dit op een groene bok plaatsvond, de CGI deed hiervoor de rest.

Game of Thrones valt in zijn geheel te bekijken op HBO.

In deze clip is te zien hoe het toespreken vanaf Drogon verliep (vanaf 0:44):
Lees meer over: Game of Thrones, Emilia Clarke, Dothraki, David J Peterson, CGI

Populair nieuws