'Downton Abbey'- actrice Joanne Froggatt speelt seriemoordenaar

Van de zoetsappige Anna naar giftige dame in 'Dark Angel'

Michelle Iwema, 05-06-2015 17:55

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Wie Downton Abbey kijkt, weet dat er geen zoetsappiger personage op tv te zien is, dan de goedgelovige en lieve Anna, die een romance beleeft met de butler Mr Bates. Maar de actrice die Anna speelt, Joanne Froggatt laat een heel ander personage zien in de nieuwe rol waar ze voor gecast is, namelijk een seriemoordenaar in de ITV- serie Dark Angel.
De show zal worden gemaakt door de productenten van Line of Duty en zich afspelen in de Victoriaanse tijd. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mary Ann Cotton, het personage dat Froggatt zal spelen in de serie.

In het begin van de twee- delige serie is Mary Ann een gelukkige huisvrouw en moeder, die recent is teruggekeerd naar Noordoost Engeland. Maar als ze te maken krijgt met armoede en haar man ziek wordt, verandert Mary Ann. Ze raakt vastbesloten haar leven compleet om te gooien.

Ze reist door de omgeving, waar ze met mannen trouwt met geld, gezinnen sticht en de mannen dan vermoordt zodat ze hun geld kan krijgen. Eerst lijkt Mary Ann ermee weg te komen, omdat in die tijd mensen niet konden geloven dat een vrouw in staat zou zijn om een moord te plegen, laat staan een reeks. Maar over de loop van de tijd laat ze steekjes vallen en kan ze hierdoor wellicht ontmaskerd worden.

Het filmen van de serie begint in augustus. Wanneer het op ITV te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: Variety

Lees meer over: Downton Abbey, Dark Angel, Anna, Mr Bates, seriemoordenaar, boek, Victoriaanse tijd, Joanne Froggatt

Populair nieuws