search
Review Videoland - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Videoland - aanbod, prijzen, series en meer

Videoland is allang de status van videotheek ontgroeid tot aanzienlijke VOD-dienst.

De oude rotten zullen nog wel weten hoe dat was: je DVD'tjes huren bij de Videoland. Maar nu staat de herboren filmaanbieder sterk in zijn schoenen met meer dan 1,1 miljoen abonnees en heel veel Nederlandse films, series en programma's op hun platform. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 1984/2010
Hoofdkantoor in: Nederland
Focus: Nederlandstalige programma's
Betalingsvorm: abonnement
Prijs: €4,99, €8,99 of €10,99 per maand

Het bekende winkelketen Videoland mocht na 26 jaar de deuren sluiten en hun online verhuurdienst voor films openen in 2010. Onder de toenmalige naam Videoland on Demand en MovieMAX on Demand kon toen nog een film worden gehuurd, maar van die koers werd radicaal afgeweken toen in 2014 RTL Videoland overnam.

Sinds 2014 kwamen programma's van de RTL-zenders online via Videoland en werd al snel het abonnementssysteem ingevoerd met een steeds breder aanbod aan films en series. In 2020 kwam hier na een succesvolle test tevens live tv bij met steeds meer kwalitatief sterke Videoland Originals.

Aanbod



Met het ruime aanbod van RTL kunnen gebruikers van Videoland naast films, series, documentaires en RTL-programma's ook live kijken naar RTL 4, 5, 7, 8 of Z. Hierdoor komt er veel reality tv langs, samen met populaire tv-shows van de commerciële zenders en zelfs een afzonderlijke pagina met kindvriendelijke programma's.

Ook biedt Videoland met hun educatieprogramma Videoland Academy jonge filmmakers de kans om baanbrekende verhalen en nieuwe vormen uit te proberen via de Nederlandse VOD-dienst. Daarmee grondt Videoland zich diep in de eigen bodem en weet uit de eigen vijver de beste makers te vissen.

Vijf van de bekendste series op Videoland zijn:
1. New Amsterdam
2. Judas
3. Temptation Island
4. Mocro Maffia
5. The Handmaid's Tale



Beschikbaarheid



Ook buiten Nederland kan je kijken naar Videoland door te streamen of door van tevoren content te downloaden via Download to Go. Online naar Videoland kijken kan alleen binnen de Europese Unie.

Op veel smart tv's is Videoland beschikbaar, waaronder recente modellen van Sony, Samsung, LG, Philips en Apple TV. Ook via je Playstation 4 kan je Videoland vinden, en anders kan je altijd nog Videoland openen via de browser of hun mobiele app voor iPhone, iPad en Android.

Prijzen en abonnementen



Videoland biedt drie soorten abonnementen aan, waarbij je eerst 14 dagen gratis gebruik mag maken van hun diensten tijdens een proefperiode.

Videoland Basis kost €4,99 per maand en biedt onbeperkt toegang tot de volledige catalogus. Helaas is het bekijken van deze content niet reclamevrij en is ook de functionaliteit Download to Go niet beschikbaar.

Videoland Plus kost €8,99 per maand en biedt eveneens onbeperkt toegang tot de volledige catalogus. Met dit pakket is al het materiaal reclamevrij, kunnen de diensten worden afgenomen op twee schermen tegelijk en is Download to Go mogelijk.

Videoland Premium kost €10,99 per maand en heeft exact dezelfde functionaliteiten als Videoland Plus op één enkel belangrijk pluspunt na: de hoeveelheid beschikbare schermen wordt verdubbeld van 2 naar 4 schermen.



Onze tip



Videoland is een veelomvattende dienst met een groot aanbod van Nederlandstalige programma's en steeds betere Videoland Originals. Daarnaast biedt het veel grappige programma's en reality tv aan, waardoor het ook het beste van televisie lijkt mee te pakken.

Als je groot fan bent van vermakelijke programma's bij de commerciële zenders en daarnaast een VOD-dienst wilt hebben met een divers aanbod aan genrefilms en -series, zit je bij Videoland goed. De grote hitseries zullen waarschijnlijk moeten worden gevonden bij internationale streamingdiensten, maar van Nederlandse bodem weet Videoland het beste eruit te pakken (of zelf te maken).


Ga zelf naar Videoland


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen