Sci-fi thriller 'Jung_E' pakt al na een dag de toppositie in de top 10 van Netflix

'Jung_E' pakt na een dag de toppositie

Filmnieuws - De Netflix Original ‘Jung_E’ weet al gelijk de toppositie te pakken in de top 10 van Netflix.

Patricia Koning, 23 januari 2023 15:16

De Netflix Original Jung_E weet alle aandacht te trekken en pakt al snel de toppositie in de kijklijsten. De film is pas net te streamen maar is dus nu al een grote hit op de streamingsdienst.

De website FlixPatrol laat zien hoe populair de scifi-film wereldwijd is. Binnen een dag na de release staat Jung_E al op de eerste stek van de mondiale Top 10.

Daarmee laat de film titels als Dog Gone, Glass Onion en The Pale Blue Eye achter zich.

Regisseur en cast

Het is de tweede samenwerking tussen Netflix en regisseur Yeon Sang-ho. Eerder werkten zij samen aan aan de succesvolle serie Hellbound.

De cast bestaat uit o.a. Kim Hyun-joo, Lee Dong-Hee, Uhm Ji-won en Lee Ga-Kyung. Deze eerste twee hadden ook een rol in de serie Hellbound.

Synopsis

De aarde is verwoest door klimaatverandering en de mensheid migreert naar nieuwe schuilplaatsen in de ruimte. De burgeroorlog die daar plaatsvindt duurt tientallen jaren.

Yun Jung-yi (Kim Hyun-joo) wordt een legendarische huurling en militair strateeg met talloze overwinningen op haar naam. Na een mislukte missie raakt zij in coma en probeert een militaire A.I. ontwikkelingsmaatschappij de ultieme gevechtsstrijder te creëren door haar hersenen te klonen.

Nog niet zo goed beoordeeld zover

Er zijn nog niet veel beoordelingen maar op Rotten Tomatoes krijgt de scifi-film een score van 64%. Op IMDB scoort de film een 5.4/10. Wie weet komt hier nog verandering in de komende tijd.

De trailer

Tot zover is nog niet iedereen positief. Of dit terecht is, kan je natuurlijk zelf het beste beoordelen door de film te streamen op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Jung_E.


Lees meer over: Netflix, Netflix Original, Jung E, Hellbound, Yeon Sang ho, Kim Hyun joo, Lee Dong hee, Lee Ga Kyung, thriller, scifi

Populair nieuws