search

Ons nieuws van maandag 23 januari 2023

Recensie Netflix-serie 'Les Combattantes'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Les Combattantes'

Groots uitpakkend Franse drama over vier vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Regie: Alexandre Laurent | Cast: Audrey Fleurot (Marguerite de Lancastel), Julie De Bona (Mère Supérieure Agnes), Camille Lou (Suzanne Faure), Sofia Essaïdi (Caroline Dewitt), Sandrine Bonaire (Éléonore Dewitt), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 48-56 minuten | Jaar: 2022

Les Combattantes is een Franse dramaserie die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Terwijl de mannen als willoze poppen naar het front worden afgescheept moeten de vrouwen, zoals altijd over het hoofd gezien, andere manieren vinden om mee te knokken. De makers van de serie wilden het verhaal vertellen vanuit het perspectief van de vrouwen die achterbleven en dat is een goede keuze gebleken. Het resultaat is een originele serie vol boeiende verhaallijnen.

Vanaf de eerste aflevering volgen de heftige gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Dit is geen ingetogen, typisch Frans drama vol lange stiltes en onuitgesproken verdriet, maar eerder een meeslepend epos van Amerikaanse allure. Hoewel enkele scènes wat melodramatisch en gelikt overkomen, voelt het verhaal allerminst onecht aan. Dat is vooral te danken aan het sterke acteerwerk van met name de vrouwelijke hoofdrolspelers. Nog wel typisch Frans zijn de prachtige locaties, die bij vlagen de emotionele momenten memorabel maken als een schilderij.

De vier hoofdpersonen zijn een mooie bonte verzameling: een non, een prostituee, een vluchtelinge en een bedrijfseigenaresse. Elk gebruiken ze wat in hun macht ligt in de strijd om rechtvaardigheid, zoals alleen vrouwen dat kunnen, met beperkte en toch ingenieuze middelen. Hoewel hun motivaties verschillen "“ de een handelt uit zelfbehoud, de ander uit liefde of altruïsme "“ is het voelbaar dat de wegen van deze vrouwen elkaar zullen kruisen. Elk hebben ze hun eigen geheimen en verleden, die stukje bij beetje in elke aflevering worden geopenbaard.

Het is duidelijk dat de makers voor deze serie een lijvig budget tot hun beschikking hadden. De vechtscènes zijn spectaculair en de kostuums net zo in detail uitgewerkt als de kapsels, waarvan menig vrouw zich zal afvragen hoe het haarzelf zou staan. Het verhaal is spannend en de personages interessant genoeg om de kijker op het puntje van de stoel te houden over hoe het met deze heldinnen af zal lopen. Het verhaal gaat over veel meer dan de gevechten aan de frontlinie. Er wordt dieper ingegaan op de rollen die vrouwen speelden, maar ook instituten als de kerk, de fabrieken, de profiteurs of de deserteurs.

Les Combattantes is een serie die het kijken waard is. Meer dan een oorlogsdrama is het verhaal veelzijdig genoeg om voor iedereen iets interessants te bieden. Of je nu van bloederige actie, emotioneel drama, prachtige landschappen en historische kostuums of pittige powervrouwen houdt. In Frankrijk was de serie al langer populair en nu veroveren de Combattantes de rest van de wereld. Het is wachten op meer origineel werk van dezelfde makers. Hopelijk wordt er dan weer net zo diep in de buidel getast om er ook weer een prachtig spektakel van te maken.

★★★☆☆

Les Combattantes is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het derde seizoen van giga populaire 'Euphoria' begin volgend jaar pas te zien
Series / Nieuws

Het derde seizoen van giga populaire 'Euphoria' begin volgend jaar pas te zien

De opnames beginnen bijna, maar dat betekent ook dat het derde seizoen waarschijnlijk niet eerder dan 2024 te zien is.

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat het tweede seizoen van Euphoria te zien was op HBO. Al die tijd is er weinig bekend gemaakt over het vervolg.

Nu is er goed nieuws voor fans: de opnames van het derde seizoen van het tienerdrama van regisseur Sam Levinson beginnen bijna.

Euphoria


Euphoria gaat over de herstellende drugsverslaafde tiener Rue (Zendaya) en haar vrienden. Stuk voor stuk worstelen ze met relaties, geestelijke gezondheid en hun identiteit.

In een exclusief interview met Screen Rant vertelt actrice Storm Reid (Gia in de serie) dat het derde seizoen een stuk minder hartverscheurend wordt.

Daarnaast maakte ze ook bekend dat de opnames in februari van dit jaar beginnen.

Naast dat we sowieso al weten dat Zendaya en Storm Reid terugkeren, weten we ook dat één actrice sowieso niet meer meedoet aan het derde seizoen: Barbie Ferreira. Zei speelde Kat in de hitserie.

Seizoen drie


Dat de opnames nu pas beginnen, betekent dat de kans klein is dat we het seizoen nog dit jaar kunnen kijken. Critici gaan er vanuit dat het eerder begin 2024 wordt, voordat we het vervolg kunnen zien.


Nu al nieuwsgierig naar de populaire serie? Je bekijkt Euphoria op Hbo Max. Hieronder zie je de trailer van het eerste seizoen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sci-fi thriller 'Jung_E' pakt al na een dag de toppositie in de top 10 van Netflix
Films / Nieuws

Sci-fi thriller 'Jung_E' pakt al na een dag de toppositie in de top 10 van Netflix

De Netflix Original 'Jung_E' weet al gelijk de toppositie te pakken in de top 10 van Netflix.

De Netflix Original Jung_E weet alle aandacht te trekken en pakt al snel de toppositie in de kijklijsten. De film is pas net te streamen maar is dus nu al een grote hit op de streamingsdienst.

De website FlixPatrol laat zien hoe populair de scifi-film wereldwijd is. Binnen een dag na de release staat Jung_E al op de eerste stek van de mondiale Top 10.

Daarmee laat de film titels als Dog Gone, Glass Onion en The Pale Blue Eye achter zich.

Regisseur en cast


Het is de tweede samenwerking tussen Netflix en regisseur Yeon Sang-ho. Eerder werkten zij samen aan aan de succesvolle serie Hellbound.

De cast bestaat uit o.a. Kim Hyun-joo, Lee Dong-Hee, Uhm Ji-won en Lee Ga-Kyung. Deze eerste twee hadden ook een rol in de serie Hellbound.

Synopsis


De aarde is verwoest door klimaatverandering en de mensheid migreert naar nieuwe schuilplaatsen in de ruimte. De burgeroorlog die daar plaatsvindt duurt tientallen jaren.

Yun Jung-yi (Kim Hyun-joo) wordt een legendarische huurling en militair strateeg met talloze overwinningen op haar naam. Na een mislukte missie raakt zij in coma en probeert een militaire A.I. ontwikkelingsmaatschappij de ultieme gevechtsstrijder te creëren door haar hersenen te klonen.

Nog niet zo goed beoordeeld zover


Er zijn nog niet veel beoordelingen maar op Rotten Tomatoes krijgt de scifi-film een score van 64%. Op IMDB scoort de film een 5.4/10. Wie weet komt hier nog verandering in de komende tijd.

De trailer


Tot zover is nog niet iedereen positief. Of dit terecht is, kan je natuurlijk zelf het beste beoordelen door de film te streamen op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Jung_E.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Buffy' door het dolle door reünie Sarah Michelle Gellar en James Marsters
Series / Nieuws

Fans van 'Buffy' door het dolle door reünie Sarah Michelle Gellar en James Marsters

Na bijna 20 jaar zijn een aantal acteurs van deze iconische serie weer samen te zien.

Sarah Michelle Gellar zal bij velen nostalgische gevoelens oproepen. Zo is ze bekend van Scooby-Doo maar ook van de iconische serie Buffy the Vampire Slayer. Fans zijn door het dolle heen door een geposte foto van de actrice.

In een post op instagram is namelijk te zien hoe ze met James Marsters, die ook in Buffy speelde, op een rode loper staat. Zelfs Scooby-Doo fans zullen een sprongetje maken bij het zien van de actrice met haar man Freddie Prinze jr.

Bekijk op instagram


Grote invloed


De foto is gemaakt bij de première van de serie Wolf Pack. Het is geen verrassing dat Gellar hierbij aanwezig was. Ze heeft namelijk zelf meegewerkt aan gloednieuwe serie.

Gellar had onlangs een gesprek met The New York Times en sprak over hoe haar zeven jaar als Buffy haar heeft voorbereid op Wolf Pack.

"Vooral nu ga ik mijn projecten in als uitvoerend producent," legde Gellar uit. "Wolf Pack, bijvoorbeeld. Ik heb twee jonge meisjes en twee jonge jongens in de serie. Ik heb het vanaf dag 1 heel duidelijk gemaakt dat als er dingen zijn waarover de productie met hen wil praten, ik wil dat ze dat via mij doen. Want ik heb in dezelfde positie gezeten. En ik wil dat de performers altijd een veilige ruimte hebben."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre'

De bizarre geest van de Japanse manga-artiest Junji Ito komt naar voren in deze reeks korte animatiefilms.

Regie: Shinobu Tagashira | Cast (stemmen): Riho Sugiyama, Daisuke Kishio, Rie Suegara, e.a. | Aantal afleveringen: 12 | Speelduur: 24-25 minuten Jaar: 2023

Junji Ito is een van de bekendste namen in de Japanse hedendaagse mangawereld. De schrijver en tekenaar maakte een grote hoeveelheid lange en korte verhalen en specialiseerde zich daarbij in het horrorgenre. Ito toont daarbij een grote voorkeur voor lugubere zaken, vooral als het om lichamelijke abnormaliteit en extremiteiten gaat. In veel van zijn werk transformeren personages, komen vreemde vergroeiingen voor en worden lichaamsdelen afgehakt om vervolgens een eigen leven te gaan leiden.

Niet bepaald gezellige maar vooral griezelige kost dus. Na het bekijken van de twaalfdelige Netflix-serie Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre heb je een heel aardig beeld van het oeuvre van de artiest. Het valt echter te bezien of je ook maar enig inzicht hebt verworven in de macabere geest van Ito. De man blijkt volstrekt onvoorspelbaar en vooral onnavolgbaar in zijn creatieve uitspattingen. In totaal komen er twintig korte animatiefilms voorbij, waarvan sommige als duo in een aflevering zijn gepropt.

De korte horrorverhalen houden geen enkel verband met elkaar, behalve dat ze allemaal aan Ito's geest zijn ontsproten. Dood en verdoemenis spelen een centrale rol. Ito gaat bovendien graag aan de haal met scholieren en familiebanden. Zo zien we een moeder die na een auto-ongeluk ontdekt dat haar dochter twintig jaar lang alleen maar is gegroeid door elk jaar een extra laag huid aan te leggen. Als de ringen van een ui begint ze haar dochter af te pellen om vervolgens het stanleymes in haar eigen wangen te zetten.

Ook zien we een populaire Japanse popster die na haar zelfmoord ingegeven door tanende populariteit in de stad begint rond te spoken. Haar hoofd zweeft als een gigantische ballon door de lucht en maakt zo het ene na het andere slachtoffer. En dan is er nog Ito's fascinatie voor geestverschijningen, mysterieuze ruimtes en geheime experimenten.

Macabere materie, waarbij je vaak geen idee hebt waar het verhaal naartoe gaat en wat voor onaangename verrassing er nou weer om de hoek komt kijken. Het is echter te betwijfelen of in alle gevallen een korte animatiefilm de beste manier is om deze verhalen te vertellen. De geijkte animestijl die zich vooral kenmerkt door een gebrek aan beweging (ingegeven door het tempo waarin deze films worden gemaakt) is niet het grootste probleem; dit sluit naadloos aan bij de stripboeken.

Het is vooral de individuele lengte, zo tussen de tien en twintig minuten, die deze serie regelmatig parten speelt. Je verdenkt Ito er dan van dat hij vooral uit is op het genereren van een shock en daarna mag zijn publiek het verder zelf maar uitzoeken. Veel verhalen eindigen wanneer de angst en het gevaar hoog zijn opgelopen. De kijker wordt in verwarring achtergelaten en moet het maar doen met het gegeven van een bedreigende, onheilspellende of ronduit moordzuchtige situatie.

Ito blijkt niet alleen een meester in het choqueren en het exploiteren van de grenzen van het menselijk lichaam, getuige de vele onthoofdingen en gruwelijke zaken die uit het menselijk hoofd kunnen ontspruiten, hij is ook behoorlijk destructief en fatalistisch aangelegd. Zodra het veelal ongrijpbare gevaar zich manifesteert hebben de potentiële slachtoffers geen schijn van kans meer. Ze kunnen rennen of zichzelf proberen te verdedigen, maar het heeft allemaal geen enkele zin.

Deze geanimeerde horrorserie is een heerlijk onconventionele exoot in het aanbod op Netflix, maar de wens blijft bestaan dat sommige verhalen toch wat beter uitgewerkt en vooral afgerond waren. Wat bovendien het doel is van het repeterende filmpje tijdens de aftiteling blijft in nevelen gehuld. Dit geldt tevens voor de door beestjes geobsedeerde kunstenaar die na de aftiteling in zichzelf mompelt en in sommige gevallen vooruitloopt op de nog volgende verhalen.

★★★☆☆

Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian'-ster: Als je seizoen 3 niet leuk vindt, dan pak ik je
Series / Nieuws

'The Mandalorian'-ster: Als je seizoen 3 niet leuk vindt, dan pak ik je

Deze acteur is veel te trots op het derde seizoen van 'The Mandolorian' om enige kritiek te accepteren.

Het langverwachte derde seizoen van The Mandalorian lijkt er eindelijk aan te komen. Acteur Carl Weathers waarschuwt kijkers die er niet tevreden mee zijn te pakken te krijgen…

De eerste beelden van het nieuwe seizoen zijn onlangs in een trailer gereleased, deze kun je hieronder bekijken. Daarnaast werd ook de lijst met regisseurs die aan het nieuwe seizoen gewerkt zouden hebben bekend gemaakt.



Grandioze verwachtingen


Rick Famuyiwa en Bryce Dallas Howard en Carl Weathers, die in de serie Greef Karga speelt, keren terug. Weathers regisseerde eerder "Chapter 12: The Siege." Onlangs had de ster een gesprek met Gambit, en teased een heleboel grote dingen voor het derde seizoen.

"Ik kan dit zeggen: Ik kom erin voor," deelde Weathers. "Ik kan zeggen dat ik er een aflevering van heb geregisseerd. Ik kan zeggen dat het ''slammin wordt.' Het wordt groter dan de andere seizoenen. En als je het niks vindt, komen we achter je aan."

Het derde seizoen zal vanaf 1 maart op Disney+ te streamen zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk is het raak in 'Law & Order: SVU' voor Elliot en Olivia
Series / Nieuws

Eindelijk is het raak in 'Law & Order: SVU' voor Elliot en Olivia

Deze nieuwe teaser maakte alle ontevreden fans in één klap ontzettend enthousiast voor de nieuwe aflevering.

Fans waren ontevreden over Law & Order: SVU, maar door deze nieuwe teaser zijn ze alles weer vergeten. De teaser hint namelijk naar een moment waar fans heel lang op gewacht hebben.

Helaas liepen de nieuwe afleveringen van Law & Order: SVU vorige week vertraging op. Dit zorgde logischerwijs voor ontevreden fans, aangezien ze willen weten wat er met hun favoriete personages gaat gebeuren.

In een poging de vertraging een beetje goed te maken, kwam er een teaser voor de volgende afleveringen.

Een groot moment


Deze teaser hint naar een heel belangrijk moment tussen Elliot Stabler en Olivia Benson. Voor trouwe fans duurt het wachten nu dus nog langer.

In de teaser zijn de twee door een raam te zien in een liefdevolle omhelzing. Dat is niet alles! Het ziet er namelijk uit alsof ze elkaar bijna zoenen. Dit is een ongelofelijk groot moment voor de twee én voor trouwe fans.

Bekijk hieronder de teaser en stream Law & Order: SVU op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 3 van 'Star Trek: Picard' krijgt flitsende aankondiging
Series / Nieuws

Seizoen 3 van 'Star Trek: Picard' krijgt flitsende aankondiging

De nieuwe trailer van Star Trek: Picard zal op een ongelofelijke manier te zien zijn.

Fans kunnen niet wachten totdat het derde seizoen van Star Trek: Picard uitkomt. Het hele seizoen laat echter nog even op zich wachten, maar een andere verrassing is al heel dichtbij.

Deze verrassing is niet eentje die je snel zou verwachten voor dit seizoen. Star Trek is namelijk gecombineerd met de NFL AFC Championship-wedstrijd.

Star Trek is niet voor niets met de Championship-wedstrijd gecombineerd, er zit wel echt een reden achter. De nieuwe trailer zal namelijk tijdens de wedstrijd te zien zijn op CBS!

Een flitsende aankondiging


In een tweet van het officiële Star Trek account staat dat de trailer volgende week uitkomt tijdens de rust van de grote wedstrijd. De tweet geeft ook al een teaser vrij.

In de teaser is te zien wie allemaal terugkomt voor het volgende seizoen. Zo zullen Patrick Stewart als Jean-Luc Picard en Gates McFadden als Dr. Beverley Crusher zeker weer een rol hebben.

Bekijk hieronder de tweet met de teaser en stream Star Trek: Picard op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 6 nieuwe series waaronder het spannende 'Lockwood & Co.'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 6 nieuwe series waaronder het spannende 'Lockwood & Co.'

Het is deze week voornamelijk veel actie, veel stoere helden en veel criminaliteit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Kings of Jo'burg (seizoen 2)



Verschijnt op: 27 januari
Genre: Criminaliteit / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: De gebroeders Masire regeren over de criminele onderwereld van Johannesburg alleen dreigen een bovennatuurlijke vloek over de familie en een web van verraad hen ten onder te laten gaan.





The Snow Girl (seizoen 1)



Verschijnt op: 27 januari
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Tijdens de ruiterstoet van de Magi-parade verdwijnt plots Amaya, de dochter van de familie Martí­n. Journaliste Miren besluit de zaak te volgen, vastberaden om het meisje te vinden.





Lockwood & Co. (seizoen )



Verschijnt op: 27 januari
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Een kleine start-up dat wordt gerund door twee tienerjongens en een nieuw, uitermate fysiek begaafd meisje vormen samen een supertrio die voorbestemd zijn een mysterie te ontrafelen die de loop van geschiedenis kan veranderen.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

25 januari: Against the Ropes (seizoen 1) - Drama - Geïnspireerd op het verhaal van Kayla Sparks, een meisje van de middelbare school die traint voor het pro-worstelen. In haar tocht moet ze groepsdruk, ultra-conservatieve ouders en worstelingen met haar eigen seksualiteit zien te overkomen.

26 januari: Daniel Spellbound (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - Magie is echt, alleen is het verborgen voor gewone mensen. Daniel weet het echter te vinden. Hij ontdekt een merkwaardig ingrediënt waarbij een gevaarlijke alchemist hem opmerkt en zo een avontuur instapt terwijl de wereld van de magie op het spel staat.

26 januari: Record of Ragnarok (seizoen 2 - aflevering 1-10) - Animatie / Actie / Avontuur - Elke 1000 jaar verzamelt de raad van de goden om het lot van de menselijkheid te beslissen. Na zeven miljoen jaar van de geschiedenis van de mens besluiten de goden dat de mensheid te ver heen is moeten uitsterven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook Apple TV+ cancelt vrij snel populaire serie
Series / Nieuws

Ook Apple TV+ cancelt vrij snel populaire serie

Apple TV+ stelt fans teleur door deze populaire serie na het tweede seizoen te stoppen.

Netflix blijkt niet de enige streamingdienst te zijn die abonnees verbaast door succesvolle series te cancellen. Er is namelijk bekend gemaakt dat Apple TV+ zich niet zal wagen aan een derde seizoen van The Mosquito Coast.

Vrijdag werd onthuld dat de live-action bewerking van de roman van Paul Theroux uit 1981 na twee seizoenen is geannuleerd. Dit nieuws komt slechts twee weken na het debuut van de laatste aflevering van seizoen 2. Justin Theroux, de neef van Theroux, speelde de hoofdrol en produceerde de serie.

Einde van de prequel


In The Mosquito Coast verhuist een idealistische uitvinder, walgend van alle corruptie in de industriële wereld, zijn familie naar Latijns-Amerika. Wanneer de Amerikaanse regering hen probeert te vangen, ondernemen ze een gevaarlijke reis door Mexico om de Amerikaanse regering te ontvluchten en veiligheid te vinden.

Het nieuws dat de serie gecanceld is zal fans van het bronmateriaal van Theroux waarschijnlijk teleurstellen, aangezien de twee seizoenen dienden als een prequel voor de gebeurtenissen in het boek en de verfilming ervan uit 1986 met Harrison Ford en Helen Mirren in de hoofdrol. Helaas zal het verhaal zich dus niet verder kunnen uitbreiden in een derde seizoen.

De twee seizoenen van The Mosquito Coast zijn te zien op Apple TV+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie knalt letterlijk de Top-10 in
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie knalt letterlijk de Top-10 in

'That '90s Show' wordt ontzettend goed bekeken op Netflix.

De nieuwe That '90s Show is een groot succes op Netflix. De serie is nog maar net beschikbaar en is gelijk de top 10 van de meest bekeken series ingeschoten.

De serie is natuurlijk de opvolger van de zeer goed bekeken That '70s Show en de fans zijn enorm enthousiast om hun favoriete personages weer te zien. de That '90s Show laat namelijk heel veel bekende gezichten zien, zelfs de personages van Ashton Kutcher en Mila Kunis verschijnen in een cameo.

Jaren '90 sfeer?


De serie wordt redelijk positief ontvangen, hoewel er ook wel wat kritiek is dat de typische jaren '90 sfeer nou niet persé altijd naar boven komt. Ook de acteurs lijken op basis van de eerste afleveringen minder kwaliteit te hebben dan de cast van destijds.
Toch blijft er voor de liefhebber genoeg te lachen over

Van ouders naar grootouders


Net als in het origineel spelen ook nu Red en Kitty (gespeeld door Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp) weer mee, maar nu minder in hun rol als ouder en meer in hun rol als opa en oma.

Kijk de serie nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Genoten van 'Wednesday' op Netflix? Kijk dan ook deze series
Series / Nieuws

Genoten van 'Wednesday' op Netflix? Kijk dan ook deze series

Zit je al te popelen voor het nieuwe seizoen van 'Wednesday'? Met deze series lijkt het wachten vast minder lang te duren.

Iedereen heeft inmiddels de ongelooflijk succesvolle Netflix-serie Wednesday al wel gezien. Kun je er geen genoeg van krijgen en zit je al met smart op het volgende seizoen te wachten? Kijk dan in de tussentijd een van de volgende gelijksoortige series (of natuurlijk gewoon allemaal).

The Midnight Club


Als je op zoek bent naar meer horror-mysteries met tieners, probeer dan Mike Flanagans The Midnight Club. Hoewel de serie recent na één seizoen gecanceld werd, is hij zeker goed genoeg om alsnog te kijken. The Midnight Club gaat over een groep terminaal zieke tieners die in de hospice-faciliteit Brightcliffe wonen en elkaar om middernacht ontmoeten om enge verhalen te delen, maar al snel wordt duidelijk dat niet alles is zoals het lijkt. Kijk de serie op Netflix.

Chilling Adventures of Sabrina


Voor een andere tiener met bovennatuurlijke krachten die vecht tegen monsters en andere wezens die ze 's nachts tegen het lijf loopt, hoef je niet verder te zoeken dan nog een edgy bewerking van een oude klassieker: Chilling Adventures of Sabrina. In de serie ontdekt Sabrina Spellman haar gaven, terwijl ze geconfronteerd wordt met demonische krachten en gemene tienermeiden. Kijk de serie op Netflix.

I Am Not Okay With This


I Am Not Okay With This en Wednesday hebben een compleet andere sfeer, maar beide gaan over een tienermeisje met bovennatuurlijke krachten dat er nergens bij lijkt te horen. Sophia Lillis is te zien als Sydney, een tiener die telekinetische krachten begint te ontwikkelen die in verband lijken te staan met haar woede en angst. Kijk de serie op Netflix.

Yellowjackets


Wil je graag meer Christina Ricci op je scherm? De originele Wednesday Addams-actrice speelt een grote rol in de serie Yellowjackets. Wanneer een vliegtuig met een meisjesvoetbalteam een noodlanding maakt, stranden de tienermeisjes voor 19 maanden in de wildernis. Ricci speelt de volwassen versie van een van de meisjes die 25 jaar later nog steeds worstelt met wat er toen allemaal in het bos is gebeurd. De serie is vanaf 10 maart te zien bij Ziggo Movies & Series.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze dag start alweer het 26e seizoen van 'South Park' op Comedy Central
Series / Nieuws

Op deze dag start alweer het 26e seizoen van 'South Park' op Comedy Central

Onze favoriete lagere school-boefjes zijn weer te zien op Comedy Central.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na een schamel aantal afleveringen als gevolg van de Covid-pandemie, is de animatieserie South Park dan eindelijk terug met een volledig seizoen. Dit wordt onderhand het 26e, een bewijs dat de serie allesbehalve aan populariteit heeft ingeboet.

Op 8 februari start het nieuwste seizoen op de Amerikaanse Comedy Central. De verwachting is dat de Nederlandse versie niet lang daarna op zich zal laten wachten.

Magere South Park-jaren


Toen de Covid-pandemie een feit was, werd hierdoor het maken van nieuwe afleveringen gehinderd. Seizoen 23 werd in 2019 uitgezonden, en de seizoenen 24 en 25 staken anders in elkaar dan de fans gewend waren. Seizoen 24 bracht vier specials, terwijl het daaropvolgende seizoen slechts 6 afleveringen bracht, vergezeld van twee aanvullende specials.

Verschillende platforms


Daarnaast hebben de makers Trey Parker en Matt Stone een deal afgesloten met de Amerikaanse Paramount+ en, eveneens Amerikaanse, HBO Max. Hierdoor waren de specials en de afleveringen ook nog eens op aparte platforms te bekijken. Vanaf 2025 zal South Park naar verwachting volledig overgezet zijn op Paramount+.

De Nederlandse kijker zit goed, blijkens de website die alle seizoenen aanbiedt: kijk ze hier.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ster uit de 'Star Wars'-films verklapt of zij de series op Disney+ kijkt
Series / Nieuws

Ster uit de 'Star Wars'-films verklapt of zij de series op Disney+ kijkt

Lucasfilm heeft de nodige Star Wars-series gemaakt, Daisy Ridley volgt er één in het bijzonder.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De samenwerking tussen Lucasfilm en Disney+ is meer dan productief gebleken. Er zijn een aantal populaire series gemaakt, die niet alleen bij het reguliere publiek aanslaan. Daisy Ridley (The Last Jedi) laat ze niet links liggen.

Tijdens een interview met The Wrap op het Sundance Festival, sprak Ridley over de uitbreidingen van het Star Wars-universum.

Enthousiaste kijker


Vaak volgen acteurs uit franchise-films de spin-off series niet echt, maar Ridley is hierop een uitzondering. Op de vraag of ze naar de series kijkt, antwoordt ze met een volmondig 'ja'. "Ik ben niet altijd even goed bij in verband met tijdgebrek, maar ik vind de series geweldig".

Rey en Din


Desalniettemin is The Mandalorian de serie die een aparte plaats inneemt voor Ridley. "Als ik hem (Pascal) zie dan ben ik wel eventjes onder de indruk", geeft Ridley aan. "Ik heb natuurlijk met hem samengewerkt, maar dan denk ik bij mezelf, 'whoa, dit is de Mandalorian'", besluit ze.

Ridley doelt op de Netflix-satire The Bubble. Hierin had zij een cameo als virtuele fitness-instructeur. Hoewel de nodige fans ideeën hadden over een Rey en Din-crossover, was dit toch niet wat zij verwachtten.

Je kunt de scène uit The Bubble hieronder zien.

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Lopez trekt in 'Shotgun Wedding' weer flink de aandacht
Films / Video/clip/featurette

Jennifer Lopez trekt in 'Shotgun Wedding' weer flink de aandacht

Nog een aantal dagen wachten en dan zal 'Shotgun Wedding' te streamen zijn bij Prime Video.

Vanaf 27 januari kunnen we Shotgun Wedding streamen bij Prime Video. Een leuke film vol actie, romantiek en humor.

In de film zien we o.a. Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge, Cheech Marin, Steve Coulter en Lenny Kravitz. Een goede cast welke een leuke film lijkt te beloven.

Het verhaal


Darcy (Lopez) en Tom (Duhamel) komen samen met hun excentrieke familie en vrienden bij elkaar op een prachtige en unieke locatie om daar hun huwelijk te voltrekken.

De situatie verandert snel wanneer het hele gezelschap, afgezien van Darcy en Tom, gegijzeld wordt. Voor Darcy en Tom zaak om alles op alles te zetten om hier weer verandering in te brengen en om in actie te komen.

Clip met JLo


Ook in deze beelden, net als in de trailer, zie je een hoop humor en actie voorbij komen. Zie hieronder zelf de clip en oordeel zelf.



Trailer


Nog even wachten tot 27 januari maar dan kan je dan ook echt de film streamen bij Prime Video. Bekijk hier ook nog een keer de trailer van Shotgun Wedding.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.