Uitslag Poll: Geen problemen met seksueel geweld 'Game of Thrones'

Zolang het een logisch gevolg is van het verhaal, vinden jullie het prima.

Jim Pedd, 8 juni 2015 14:34

HBO-serie Game of Thrones lijkt deels gemaakt te zijn voor de schokwaarde ervan. Kortgeleden was in de aflevering Unbowed, Unbent, Unbroken weer een verkrachtingsscène te zien. Het gevolg was grote ophef, want de scène zou mensonterend zijn. Daarop zagen we al snel de showrunners naar buiten treden met een verklaring en ook schrijver George R.R. Martin kwam eraan te pas om de verkrachting te verklaren. Volgens hem hoort seksueel geweld bij oorlog en zou het niet eerlijk zijn om dat over te slaan in een serie als deze. Genoeg reden voor ons om eens te kijken wat jullie van ervan vonden.
Kijkend naar de uitslag van de poll wordt al snel duidelijk dat jullie dat niet vinden. Slechts 8% van de mensen die stemden, vond dat de makers inderdaad te ver gingen. De overige 92% vindt van niet en daarvoor valt in de comments een duidelijke verklaring te vinden.

Het seksueel geweld dat te zien valt, is logisch gevolg van eerdere gebeurtenissen in de serie. Alleen al om die reden, lijken jullie het acceptabel te vinden.

Lees meer over: uitslag poll, game of thrones, hbo, sansa stark, ramsay bolton, sophie turner, iwan rheon, verkrachting, scene, controverse

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws