Veelbesproken ‘Blonde’ met Ana de Armas krijgt flinke lading Razzie-nominaties

'Blonde' krijgt flinke lading Razzie-nominaties

Filmnieuws - De veelbesproken film van regisseur Andrew Dominik haalde de meeste nominaties dit jaar binnen bij de Razzie Awards.

Patricia Koning, 25 januari 2023 06:00

De awardshow, welke officieel de Raspberry Awards heet, heeft de lijst met nominaties bekend gemaakt en de Netflix-film Blonde heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept. Helaas niet de awardshow waar je de meeste nominaties wilt krijgen.

De avond voordat de Oscars uitgereikt worden, worden eerst de Raspberry Awards uitgereikt. Dit zal zijn op zaterdag 11 maart, een dag voor de Oscar uitreiking en is voor de awardshow de 43ste keer dat zij dit doen.

Nominaties voor Blonde

Helaas voor Andrew Dominik sleepte zijn film maar liefst acht nominaties binnen. Blonde werd genomineerd voor slechtste film, slechtste remake/rip-off/sequel, tweemaal voor slechtste acteur in een bijrol, slechtste scenario, slechtste koppel en slechtste regisseur.

Niet de beste score

De Netflix-film met Ana de Armas als Marilyn Monroe verscheen op 16 september 2022 en heeft niet veel lovende woorden gehad. Op IMDB scoort de film nog een 5.5/10. Op Rotten Tomatoes is de score een stuk lager met 42% onder filmkenners en bij het publiek krijgt de film slechts een score van 32%.

Slechtste film

Niet de categorie waar je als regisseur of cast je film terug wil zien. Naast Blonde zijn ook Good Mourning, Disney’s Pinocchio, The King’s Daughter en Morbius genomineerd.

We moeten nog even geduld hebben tot en met zaterdag 11 maart en dan weten we welke film deze niet al te fijne titel in de wacht sleept.

Overige nominaties

Blonde was echt niet de enige film die veel Razzie-nominaties in de wacht sleepte. Morbius wist vijf nominaties te behalen voor o.a. slechtste scenario en slechtste acteur (Jared Leto). Jurassic World: Dominion heeft drie nominaties voor o.a. slechtste scenario en slechtste actrice (Bryce Dallas Howard).

Andere opvallers

Een aantal andere nominaties die opvielen waren bijvoorbeeld in de categorie slechtste acteur. Hierin zijn ook Tom Hanks (voor zijn rol in Disney’s Pinocchio) en Sylvester Stallone (voor zijn rol in Samaritan) genomineerd.

Mocht je Blonde willen streamen zodat je er zelf een oordeel over kan geven, dan kan dat op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Blonde.


Lees meer over: Netflix, Andrew Dominik, Blonde, Razzies, Raspberry Awards, Ana de Armas, Marilyn Monroe, awardshow, Morbius, Good Mourning, Pinocchio, The Kings Daughter

Populair nieuws