Netflix-baas maakt zich niet populair met uitspraken over gecancelde hitseries

Netflix-baas over gecancelde hitseries

De baas van Netflix heeft niet zo'n populaire uitspraken gedaan over gecancelde hitseries op Netflix.

Niels Arts, 25 januari 2023 07:17

Netflix heeft al menig serie geannuleerd door de jaren heen. Niet zo gek natuurlijk, want die dingen horen er ook gewoon bij. Maar als we de baas van de streamingdienst mogen geloven, cancelen ze nooit populaire series.

"Netflix heeft nog nooit een serie geannuleerd die ze succesvol vinden" is een statement dat rechtstreeks uit de mond van co-CEO Ted Sarandos komt. Fans zullen het daar niet mee eens zijn, maar Netflix staat blijkbaar standvastig achter hun keuzes.

Geannuleerde Netflix-series

De volledige quote van Sarandos, uit een interview met Bloomberg, lees je hier:

"We hebben nog nooit een succesvolle show geannuleerd. Veel van deze shows waren goed bedoeld, maar spreken een heel klein publiek aan met een heel groot budget. De sleutel hiervoor is dat je met een klein budget voor een klein publiek moet kunnen praten en met een groot budget voor een groot publiek. Als je dat goed doet, kun je dat voor altijd doen."

Als je puur naar de centen kijkt die de geannuleerde series op hebben geleverd, zal de Netflix-baas vast wel gelijk hebben. Het is een harde wereld. Breng je niet genoeg op, dan moet je plaatsmaken. Er is immers genoeg content op Netflix te vinden, ook met tientallen series die jaarlijks geannuleerd worden.


Lees meer over: Netflix, series, Ted Sarandos, cancel

Populair nieuws