search
Negen films met Oscarnominaties welke je kan streamen op Netflix
Films / Nieuws

Negen films met Oscarnominaties welke je kan streamen op Netflix

Netflix heeft hoge ogen gegooid bij de Oscarnominaties en weet aardig wat nominaties binnen te slepen.

De awardshow is naar buiten gekomen met hun nominaties voor dit jaar. Zondag 12 maart zullen we daadwerkelijk weten welke films de nominaties gaan verzilveren.

Veel nominaties voor Netflix en All Quiet on the Western Front


De film All Quiet on the Western Front heeft maar liefst negen nominaties binnen weten te slepen voor o.a. het beste geluid, beste score, beste aangepaste scenario, beste internationale speelfilm, beste make-up en haarstyling, beste production design, beste cinematografie, beste visuele effecten en niet de minste voor beste film.

Het verhaal van All Quiet on the Western Front


Wanneer de 17-jarige Paul zich tijdens de Eerste Wereldoorlog bij het westelijk front voegt, wordt zijn opwinding hierover al snel overgenomen door de grimmige realiteit van het leven in de loopgraven.De andere genomineerden van Netfllix


Netflix mag in zijn handen knijpen met zoveel mooie nominaties. Dit zijn de andere nominaties voor Originals op de streamer:

Guillermo del Toro's Pinocchio is genomineerd voor beste geanimeerde film.
De Oscar winnende regisseur Del Toro heeft het klassieke verhaal over een houten pop in een nieuw en modern jasje gestopt.

Glass Onion: A Knives Out Mystery is genomineerd voor beste aangepaste scenario.
De wereldberoemde detective Benoit Blanc (Daniel Craig) gaat naar Griekenland om de lagen van een mysterie rond een tech-miljardair en zijn eclectische groep vrienden te ontrafelen.

Blonde is genomineerd voor beste actrice in de hoofdrol (Ana de Armas).
Dit fictieve portret van Marilyn Monroe geeft op een heel andere manier een nieuwe kijk op het drukke leven van de Hollywoodlegende en de prijs die ze betaalde voor alle roem.

BARDO (False Chronicle of a Handful of Truths) is genomineerd voor beste cinematografie.
Een veelgeprezen journalist en documentairemaker gaat op een epische zelfreflecterende reis om zich te verzoenen met het verleden, het heden en zijn identiteit.

The Sea Beast is genomineerd voor beste animatiefilm.
Wanneer een jong meisje zich verstopt op het schip van een legendarische zeemonsterjager, beginnen ze aan een epische reis naar onbekende wateren en schrijven ze geschiedenis.

The Martha Mitchell Effect is genomineerd voor beste korte documentaire.
Deze documentaire profileert deze kabinetsvrouw die zich uitsprak tijdens Watergate en de campagne van de regering Nixon om haar tot zwijgen te brengen.

The Elephant Whisperers is genomineerd voor beste korte documentaire.
Bomman en Bellie, een stel in Zuid-India, wijden hun leven aan de zorg voor een verweesde babyolifant genaamd Raghu. Zij vormen een gezin als geen ander.

Korte impressie van de nominaties


Een hele mooie lijst met nominaties voor Netflix. We moeten wachten tot 12 maart en dan zien we of er ook nominaties verzilverd gaan worden.
Alles films zijn uiteraard te streamen op Netflix.

Bekijk hier een filmpje waarin je kan zien welke nominaties er zijn in de vier grootste categorieën van de Oscars.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen