search

Ons nieuws van donderdag 26 januari 2023

Recensie Disney+-serie 'Extraordinary'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Extraordinary'

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de achterliggende gedachte is, maar het is hoe dan ook lachen geblazen met deze serie.

Regie: Toby MacDonald, Jennifer Sheridan, Nadira Amrani | Cast: Máiréad Tyers (Jen), Sofia Oxenham (Carrie), Bilal Hasna (Kash), Luke Rollason (Jizzlord), Siobhán McSweeney (Mary), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 29-34 minuten | Jaar: 2023

Komedie is zo goed als altijd op zijn best wanneer degene die de grap maakt niet lollig probeert te zijn. Er zijn wat kinderachtige heren die beweren dat vrouwen nooit oprecht grappig kunnen zijn omdat die altijd meer hunkeren naar goedkeuring dan mannen. Hun ongelijk is al lang en breed bewezen, maar Máiréad Tyers doet dit nog maar eens. Haar hoofdpersonage in Extraordinary spreekt heel wat onnatuurlijke zinnen met een stalen gezicht uit en zoals altijd werkt dat effectief op de lachspieren. De serie heeft daarnaast nog wel meer te bieden.

Elke volwassene ter wereld heeft een superkracht. Behalve de Britse Jen. Er zijn meer mensen die nog wachten op de biologische activatie van hun gave, maar Jen is de enige die inmiddels vijfentwintig jaar oud is en nog nergens een uniek talent voor toont. Ondanks dat ze een vreemde eend in de bijt is probeert ze haar dagelijks leven te leiden, samen met haar beste vriendin als huisgenoot en diens partner, en haar nieuwe kat die ze net van de straat heeft geplukt "“ maar daar blijkt iets mee aan de hand te zijn.

Extraordinary werd gepromoot als een serie van de makers van Killing Eve. Dat mag je met een korreltje zout nemen, want slechts een paar van de producenten waren daarbij betrokken. Oftewel, niet de mensen met de grootste creatieve input maar wel de helden die zorgen dat dingen gemaakt worden. Je kan ook vrij snel zien wat ze aantrok in deze serie: een ongewone premisse en een vrouwelijk hoofdpersonage dat onverwachte dialoog voorschotelt.

In de wereld van Extraordinary moet je bij superkrachten ook niet uitsluitend denken aan kunnen vliegen of teleporteren. Sommige mensen kunnen dat, maar er is ook een personage wiens anus fungeert als 3D-printer en een knul die door aanraking bij anderen een direct orgasme veroorzaakt. Jens moeder heeft invloed op technologie, maar is te oud om moderne apparaten te begrijpen waardoor ze er weinig aan heeft.

Deze krachten zijn niet slechts bedoeld om eenmalige grapjes mee te maken (ook al doet men dat gretig), want de vaste personages die wél iets kunnen hebben talenten die worden toegepast in het plot "“ zoals het hoort in dit genre. Daarnaast is er natuurlijk de afwezigheid van Jens kracht, waarmee ze dagelijks wordt geconfronteerd door een onbegrijpende maatschappij.

Ondanks dat dit element vaak aanwezig is in het doorlopende plot lijkt het nog niet echt een diepere laag te hebben. Waar staat Jens gebrek aan superkracht precies voor? Zal ze in de allerlaatste aflevering van het laatste seizoen ontdekken dat ze al die tijd al een kracht had en die toepaste zonder hem door te hebben? Hoe dan ook, op dit moment is het nog niet duidelijk wat de reden achter het idee is.

Dat betekent niet dat Extraordinary hol is. Integendeel, de serie werpt een vermakelijke blik op hoe het is om een twintiger te zijn. Niet slechts in deze tijd maar in een realiteit waarin er nog een extra issue is om mee om te gaan. Vooral Jens liefdesleven is een puinhoop: het is niet-bestaand terwijl ze eigenlijk wel graag een partner zou willen hebben.

En het is gewoon een grappige serie, eentje waar je hardop om kan lachen. Met name om Máiréad Tyers die Jen speelt. Het is al in een absurde wereld met af en toe absurde gesprekken, maar haar zinnen moeten ook uitgesproken worden terwijl ze een emotie toont. En dat krijgt ze geheel oprecht voor elkaar. Extraordinary zal de serie zijn waarmee deze actrice naamsbekendheid zal verwerven. De rest van de cast doet het ook prima.

Extraordinary is leuk geschreven en prima uitgevoerd. En hoewel de oorzaak van het uitblijven van Jens superkracht niet erg onder de loep wordt gelegd, is de serie met dat gegeven ook best een spannend mysterie. Kom dus maar op met dat inmiddels toegezegde tweede seizoen, want die allerlaatste scène tijdens de aftiteling introduceert een smeuïg conflict.

★★★★☆

Extraordinary is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Negen films met Oscarnominaties welke je kan streamen op Netflix
Films / Nieuws

Negen films met Oscarnominaties welke je kan streamen op Netflix

Netflix heeft hoge ogen gegooid bij de Oscarnominaties en weet aardig wat nominaties binnen te slepen.

De awardshow is naar buiten gekomen met hun nominaties voor dit jaar. Zondag 12 maart zullen we daadwerkelijk weten welke films de nominaties gaan verzilveren.

Veel nominaties voor Netflix en All Quiet on the Western Front


De film All Quiet on the Western Front heeft maar liefst negen nominaties binnen weten te slepen voor o.a. het beste geluid, beste score, beste aangepaste scenario, beste internationale speelfilm, beste make-up en haarstyling, beste production design, beste cinematografie, beste visuele effecten en niet de minste voor beste film.

Het verhaal van All Quiet on the Western Front


Wanneer de 17-jarige Paul zich tijdens de Eerste Wereldoorlog bij het westelijk front voegt, wordt zijn opwinding hierover al snel overgenomen door de grimmige realiteit van het leven in de loopgraven.De andere genomineerden van Netfllix


Netflix mag in zijn handen knijpen met zoveel mooie nominaties. Dit zijn de andere nominaties voor Originals op de streamer:

Guillermo del Toro's Pinocchio is genomineerd voor beste geanimeerde film.
De Oscar winnende regisseur Del Toro heeft het klassieke verhaal over een houten pop in een nieuw en modern jasje gestopt.

Glass Onion: A Knives Out Mystery is genomineerd voor beste aangepaste scenario.
De wereldberoemde detective Benoit Blanc (Daniel Craig) gaat naar Griekenland om de lagen van een mysterie rond een tech-miljardair en zijn eclectische groep vrienden te ontrafelen.

Blonde is genomineerd voor beste actrice in de hoofdrol (Ana de Armas).
Dit fictieve portret van Marilyn Monroe geeft op een heel andere manier een nieuwe kijk op het drukke leven van de Hollywoodlegende en de prijs die ze betaalde voor alle roem.

BARDO (False Chronicle of a Handful of Truths) is genomineerd voor beste cinematografie.
Een veelgeprezen journalist en documentairemaker gaat op een epische zelfreflecterende reis om zich te verzoenen met het verleden, het heden en zijn identiteit.

The Sea Beast is genomineerd voor beste animatiefilm.
Wanneer een jong meisje zich verstopt op het schip van een legendarische zeemonsterjager, beginnen ze aan een epische reis naar onbekende wateren en schrijven ze geschiedenis.

The Martha Mitchell Effect is genomineerd voor beste korte documentaire.
Deze documentaire profileert deze kabinetsvrouw die zich uitsprak tijdens Watergate en de campagne van de regering Nixon om haar tot zwijgen te brengen.

The Elephant Whisperers is genomineerd voor beste korte documentaire.
Bomman en Bellie, een stel in Zuid-India, wijden hun leven aan de zorg voor een verweesde babyolifant genaamd Raghu. Zij vormen een gezin als geen ander.

Korte impressie van de nominaties


Een hele mooie lijst met nominaties voor Netflix. We moeten wachten tot 12 maart en dan zien we of er ook nominaties verzilverd gaan worden.
Alles films zijn uiteraard te streamen op Netflix.

Bekijk hier een filmpje waarin je kan zien welke nominaties er zijn in de vier grootste categorieën van de Oscars.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Shanty Town'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Shanty Town'

Een bloederig omhulsel zonder inhoud en een alom aanwezige male gaze.

Regie: Dimeja Ajibola | Cast: Ini Edo (Inem/Idong), Chidi Mokeme (Scar), Richard Mofe Damijo (Chief Fernandez), Sola Sobowale (Mummy Tornado), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 35-43 minuten | Jaar: 2023

In Shanty Town heb je als vrouw weinig opties, aangezien de beruchte sloppenwijk bijna synoniem is aan prostitutie en illegale praktijken. Een groep jonge vrouwen besluit dat het tijd is om het tij te keren. Ze doen wat ze kunnen om uit de klauwen van hun gewelddadige pooier te ontsnappen en in vrijheid te leven. Helaas voor hen gaat dit niet zonder slag of stoot. Politieke spelletjes en bloedbanden maken het extra moeilijk om Shanty Town voorgoed achter zich te laten.

Bij het bekijken van Shanty Town dringt zich al snel de vraag op of het verhaal nog ergens heen gaat. Een gebrekkige voorstelronde van de belangrijkste personages en het uitzetten van de sociale en politieke context beslaan de eerste twee afleveringen, maar plotpunten zijn daarin nog ver te zoeken. Zodra het plot wel een beetje zichtbaar wordt, valt op dat het vol met gaten zit. In zes afleveringen wordt een groot aantal losse verhaallijnen bij elkaar geveegd en gepresenteerd als een coherent verhaal met een begin en einde.

In Shanty Town staan geweld, seks en geld centraal. Maar het verhaal blijkt compleet ondergeschikt aan beelden van schaars geklede, dansende vrouwen, die enkel worden gebruikt om ze te objectiveren en seksualiseren. Het kan bijna niet anders of deze serie is gecreëerd, geschreven en geregisseerd door een groep mannen, want de male gaze is alom vertegenwoordigd, allemaal onder het excuus dat het een waarheidsgetrouwe representatie moet zijn van het leven van sekswerkers. Ondertussen dient het geweld dient geen ander doel dan de kijker te choqueren, waarbij elke scène heftiger is dan de vorige.

Hoofdrolspeler Chidi Mokeme, die na een lange hiatus vanwege gezondheidsproblemen in deze serie zijn acteercarrière voortzet, wordt alom geprezen voor zijn vertolking van Scar, de grote man in de sloppenwijk. Van alle acteurs zet hij zeker de sterkste rol neer. Waar veel personages tweedimensionaal blijven, krijg je bij Scar het gevoel dat er meer achter zijn brute geweldsplegingen zit.

In tegenstelling tot het wankele verhaal is de wereld van Shanty Town ontzettend goed opgebouwd. De keuzes voor weinig licht en toch veel kleur brengen een sfeer die doen denken aan een ruige omgeving, waarin iedereen probeert er onder de zware omstandigheden het beste van te maken. Voor liefhebbers van actie, misdaad en hersenloos geweld zijn er vast betere series te vinden, maar je kan Shanty Town altijd een kans geven, al is het maar om de soundtrack.

★★☆☆☆

Shanty Town is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice die Marilyn Manson aanklaagde krijgt schadevergoeding
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice die Marilyn Manson aanklaagde krijgt schadevergoeding

Er is een schikking bereikt tussen Marilyn Manson en de actrice die een rechtszaak had aangespannen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones had de nodige stevige scènes. Als we actrice Esmé Bianco mogen geloven is de serie nog niks vergeleken met de traumatische ervaringen tijdens haar relatie met Marilyn Manson.

Bianco verscheen in totaal 14 afleveringen van Thrones. Zij speelde Ros, prostituée in Littlefinger's bordeel, tevens informante van Lord Varys. In april 2021 spande zij een rechtszaak aan tegen Manson wegens huiselijk geweld, seksueel geweld en zakelijk bedrog.

Nachtmerrie-relatie


Manson zou haar binnen hun relatie onderworpen hebben aan treiterijen, bedreigingen, ook zou hij haar meerdere malen hebben verkracht. De advocaten van beide partijen hebben nu aangegeven dat er een schikking is bereikt. Bianco krijgt dus een schadevergoeding en er vindt geen rechtszaak plaats.

Doorgaan met carrière


Bianco's advocaat Jay Ellwanger verklaarde dat de actrice deze stap heeft gezet om door te kunnen gaan met haar leven. Rechtszaken in het algemeen kunnen zich jaren voortslepen en dat wilde ze voorkomen.

De film Hypnotized, waarin Bianco de rol van Claire speelt, is momenteel in post-productie.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Ros heeft een komisch gesprek met Lord Varys. Podrick, een onhandige jongen, blijkt nogal een indruk achtergelaten te hebben in het bordeel:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt deze vermakelijke zombiefilm mogelijk een serie?
Series / Nieuws

Wordt deze vermakelijke zombiefilm mogelijk een serie?

'Warm Bodies' was een succes als film, maar rondom de serie blijft het al een tijdje opvallend stil.

In 2019 waren er plannen om een serie te maken van de populaire zombiefilm Warm Bodies uit 2013. Het is echter al een lange tijd akelig stil rondom de productie. Zou de serie eigenlijk nog wel komen?

In 2013 werd het boek Warm Bodies van auteur Isaac Marion geadapteerd tot een succesvolle film, waarna de aankondiging volgde dat het concept werd aangepast tot een tv-serie in 2019. Marion bevestigde onlangs dat de plannen schijnbaar voor onbepaalde tijd zijn onderbroken, maar geeft ook toe dat hij vanwege zijn minimale betrokkenheid geen definitief antwoord geven op de vraag of het project doorgaat.

Een groot geheim


Hij bevestigde ook dat de tv-serie de rechten op alle vier de boeken in de serie heeft veiliggesteld, terwijl Warm Bodies alleen het eerste deel was, dus zouden er een hoop nieuwe verhaallijnen in de serie te zien zijn.

"Er was een tijd dat het zeker leek, er werden contracten opgesteld, enz., maar om de een of andere reden blijft het verschuiven", onthulde Marion. "Gesprekken over een filmvervolg veranderden in een tv-serie, die een paar jaar geleden werd aangekondigd als 'in ontwikkeling', om vervolgens op mysterieuze wijze stil te vallen".

"Ik ben op dit moment slechts zijdelings betrokken, dus ik weet eigenlijk niet wat er gebeurt achter de schermen. Het is allemaal een groot geheim voor mij. Maar ze hebben alle vier de boeken vrijgesteld, dus het is nog steeds mogelijk".

Het lijkt de perfecte timing te zijn voor een nieuwe apocalyptische serie, gezien het succes van The Last of Us op HBO Max. Hopelijk horen we snel meer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice Chloe Bennet hint naar snelle Marvel-terugkeer
Series / Nieuws

Actrice Chloe Bennet hint naar snelle Marvel-terugkeer

Zullen we Chloe Bennet snel weer zien in een Marvel-film of serie?

Chloe Bennet is na haar rol als Daisy Johnson/Quake in Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. al een tijdje niet te zien geweest in het Marvel Cinematic Universe. Dat duurt misschien niet lang meer, want de actrice heeft gehint op een snelle terugkeer.

Nu de serie Agents of S.H.I.E.L.D. is afgelopen, zijn fans begonnen met speculeren over de vraag of Bennet zou kunnen terugkeren naar het MCU in een toekomstig project als Secret Invasion. Hoewel ze deze geruchten standvastig blijft weerleggen, lijkt het er nu echter op dat ze op social media heeft gehint op toekomstige plannen.

Cryptische tweet


Er gingen online geruchten rond dat Bennet in een film te zien zou zijn met acteurs als Florence Pugh, Hailee Steinfeld en Samuel L. Jackson. Internetscooper Charles Murphy betwijfelde in een tweet of Bennet het acteertalent had om dat trio bij te blijven.

Dit leidde tot een comeback van Bennet, die antwoordde: "Hé man, je lijkt een gemene loser? Ik heb ook sterk het gevoel dat je tweets niet goed zullen verouderen". Als je iemand bent die tussen de regels door leest als het gaat om speculatie, kan deze verklaring worden geïnterpreteerd als een hint naar Bennets comeback in het MCU.

In november deelde Bennet ook een reeks foto's van zichzelf, waarop toevallig madeliefjes uit haar rechtersok steken. Gezien het feit dat de bloemen dezelfde naam hebben als haar Marvel-alter-ego, hebben sommigen zich afgevraagd of dit een manier voor haar zou kunnen zijn om te hinten naar haar terugkeer.

Agents of S.H.I.E.L.D. is te zien op Disney+.Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ heeft veel vertrouwen in superheldenserie 'Extraordinary'
Series / Nieuws

Disney+ heeft veel vertrouwen in superheldenserie 'Extraordinary'

Disney heeft de superheldenserie Extraordinary al verlengd voordat het eerste seizoen te zien is.

Disney bevestigde dat Extraordinary een tweede seizoen krijgt, voordat het eerste seizoen te zien was op Disney Plus. Dat toont nog eens vertrouwen!

Sinds woensdag 25 januari is Extraordinary te zien op Disney Plus. Of je het nu iets vindt of niet, Disney gaat er meer van maken. Voordat het seizoen live ging, hadden ze de serie namelijk al verlengd voor een tweede seizoen.

Extraordinary op Disney Plus


Tijdens de launch party van Extraordinary enkele dagen geleden maakte Disney de aankondiging van het tweede seizoen. De serie, die een beetje lijkt op My Hero Academia, volgt het volgende verhaal:

Het gaat over een vrouw van 25 jaar die moeite heeft met het leven in een wereld waarin ze de enige is zonder superkrachten.

Het eerste seizoen staat nu dus net online, en hoewel er nog niet veel mensen hebben gestemd, valt Extraordinary tot nu toe in de smaak. Op IMDB scoort de serie vooralsnog een 8.

Extraordinary is nu te zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'The Last of Us' en toekomstige seizoenen
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'The Last of Us' en toekomstige seizoenen

Het lijkt erop dat we op zijn minst nog één seizoen krijgen van HBO\'s The Last of Us!

We hebben tot nu toe twee afleveringen gezien van The Last of Us, en de meeste fans zijn zeer onder de indruk. We kunnen niet wachten op wat komen gaat, misschien zelfs wel na het eerste seizoen!

Er bestaan natuurlijk twee The Last of Us-games, dus het feit dat een tweede seizoen er zomaar zou kunnen komen was al langer bekend. Maar nu heeft een prominente actrice uitspraak gedaan over een vervolgseizoen.

Bella Ramsey over The Last of Us


Bella Ramsey speelt Ellie in HBO's The Last of Us. In een recent interview met BBC heeft ze uitspraak gedaan over een mogelijk tweede seizoen van de serie, waar ze zeker positief over is.

"Als mensen blijven kijken, denk ik dat [een tweede seizoen] redelijk waarschijnlijk is. Het is aan de jongens van HBO. Er is nog niets bevestigd, dus we zullen moeten afwachten."

Tegen die logica kan je moeilijk ingaan. Als de serie goed bekeken wordt, is een tweede seizoen uiteraard onvermijdelijk. Al helemaal aangezien het bronmateriaal er al is, in de vorm van een zeer populaire game...

The Last of Us is nu te checken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt van 'Luther: The Fallen Sun' een bikkelharde film
Films / Nieuws

Netflix maakt van 'Luther: The Fallen Sun' een bikkelharde film

Vanaf 10 maart zien we Idris Elba terug als John Luther na vijf succesvolle seizoenen in een R-rated film.

De Netflix Original wordt om verschillende redenen een R-rated film. Een bikkelharde film om naar uit te kijken. Zeker voor de fans van Idris Elba.

Deze keuze is gemaakt omdat er verontrustende en gewelddadige inhoud in de film zit, gewelddadig taalgebruik en enig seksueel materiaal.

Wat te verwachten


"We zijn net klaar met filmen, ongeveer drie weken geleden. Het was een grimmige shoot. Oh mijn god. Het is allemaal leuk en terwijl ik het script aan het lezen ben heb ik soms zoiets als: 'En wat doet hij dan? Oh wauw, dit is ongelooflijk.'"

Dit zijn de woorden van Elba in een recent interview dat hij gaf. Het lijkt er dus echt op dat we ons klaar kunnen maken voor een bikkelharde film. Zie hieronder een stukje van het interview.Vervolg op de serie


Na vijf seizoenen van de succesvolle serie zien we niet alleen Elba in Luther: The Fallen Sun maar ook Cynthia Erivo, Andy Serkis en Dermot Crowley.

Synopsis


Een gruwelijke seriemoordenaar maakt de straten van Londen onveilig. Rechercheur John Luther zit in de gevangenis en baalt ervan dat hij de psychopaat nooit heeft kunnen vangen. Hij besluit te ontsnappen uit de gevangenis en alsnog achter deze psychopaat aan te gaan.

Teaser trailer


Hieronder zie je de onheilspellende teaser trailer welke Netflix al een tijdje geleden heeft uitgegeven voor de film.

Het is nog een tijdje wachten maar vanaf 10 maart kan je de film streamen bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vervolg meest populaire sitcom ooit onthult nieuwe castleden
Series / Nieuws

Vervolg meest populaire sitcom ooit onthult nieuwe castleden

Het verhaal van de bekende psychiater krijgt een nieuw hoofdstuk met een frisse wind.

Onlangs werd bekend dat de razend populaire sitcom uit de jaren 90 en 00, over het leven van de bekende radiopsychiater Frasier, een vervolg krijgt. Paramount+ maakt bekend dat acteurs Anders Keith en Jess Salgueiro zich bij de cast aansluiten.

Als men zegt dat de hitserie Frasier enigszins populair was is dat nog een understatement. De serie liep van 1993 tot 2004 en wist naast enorme aantallen kijkers maar liefst 37 Emmy Awards in de wacht te slepen. Dit is tot op heden nog steeds het hoogste aantal prijzen dat een sitcom ooit heeft weten te behalen.

Een nieuwe stad, een nieuw verhaal


Het is daarnaast vast ook mogelijk dat acteur Kelsey Grammer, die de rol van Frasier Crane speelt, een record weet te zetten voor langst gespeelde personage. Zo speelde hij de rol ook al van 1984 tot 1993 in de sitcom Cheers. Samen met Frasier heeft hij de rol dus al 20 jaar gespeeld. Nu nog maar de vraag hoeveel jaar hij daar aan toevoegt.

In de nieuwe serie bevindt Frasier zich in een nieuwe stad waarin hij nieuwe avonturen aangaat. Keith zal de rol spelen van de zoon van Niles Crane en Daphne Moon en dus zijn neef. Hij heeft de intelligentie van Niles, de lach van Daphne en de subtiliteit van geen van beide. Salgueiro gaat de rol spelen van de huisgenoot van Freddy, Frasier's zoon.

Wanneer de serie precies uitkomt is nog niet bekend. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates. Kijk ondertussen alle afleveringen van Frasier op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verwikkelingen tussen Daemon en Aemond in seizoen 2 van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

De verwikkelingen tussen Daemon en Aemond in seizoen 2 van 'House of the Dragon'

De strijd tussen Daemon en Aemond in seizoen 2 van 'House of the Dragon'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De onderlinge strijd stond op het punt van uitbarsten aan het einde van seizoen 1 van House of the Dragon. Het is onderhand bekend wie aan welke kant staat, en dit heeft vooral betrekking op Daemon Targaeryen en zijn tegenstander maar ook neef Aemond.

Het verloop van hun conflict kent een bijzondere context: de twee personages zijn in zekere zin elkaars spiegelbeeld.

Rol binnen de familie


Zowel Daemon en Aemond zijn tweede zonen en geen opvolgers. Dit betekent dat je er feitelijk maar een beetje bijhangt. Beiden zijn eerzuchtig en berijden oude en sterke draken: Vhagar (Aemond) en Caraxes (Daemon). In hun achterhoofd beseffen ze echter dat ze er desondanks niet echt toe doen.

Vaemond's dood


De gelijkenis wordt duidelijk in aflevering 8. Deze speelt zich af tegen het einde van Viserys' leven. Vaemond Velaryon (Wil Johnson) is een aangetrouwd familielid van de koning. Hij beledigt troonopvolgster Rhaenyra in het openbaar door haar kinderen bastaards te noemen en Rhaenyra zelf een hoer. Je ziet de clip hieronder.

Twee handen op één buik


Beledigen van Rhaenyra dan wel haar kinderen houdt letterlijk verlies van je tong in. Daemon onthoofdt Vaemond echter ter plekke met een droog "zijn tong mag hij houden". Waar iedereen zich kapot geschrokken is, lijkt Aemond eerder vergenoegd. Hij begrijpt het meedogenloze karakter van zijn oom. Zelf is hij namelijk ook zo.

Tweeling-tegenstanders


De Targaryen-mannen zijn elkaars tegenstanders, maar ze zitten ook op één lijn. De kijker begrijpt dan ook dat, in de Dans der Draken, de gevechten tussen Daemon en Aemond net die diepere betekenis zullen hebben.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk zelf: dit is de schurk in Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians'
Series / Nieuws

Kijk zelf: dit is de schurk in Disney+-serie 'Percy Jackson and the Olympians'

Schrijver Rick Riordan teast een post met de slechterik van seizoen 1.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na de nodige kritiek op de twee eerdere Percy Jackson-films, is menig fan enthousiast over Disney's nieuwe serie. Rick Riordan, de schrijver van de boekenserie is actief betrokken bij de productie, wat alleen maar positief is.

De schrijver heeft onlangs een teaser-post gedeeld over de slechterik van het verhaal. Riordan's post kun je hier bekijken. Hierop is Adam Copeland te zien, die de oorlogsgod Ares gaat spelen.

Geloofwaardige goden


Aangezien de nodige Griekse goden hun opwachting gaan maken, is het natuurlijk belangrijk dat één en ander geloofwaardig overkomt. Copeland als oorlogsgod is een perfecte keuze. De van oorsprong Canadese worstelaar heeft zowel de vaardigheden als de bouw om een vechtlustige godheid neer te zetten.

Trouw aan het verhaal


In het eerste seizoen zal Ares een belangrijke rol spelen. Percy (Walker Scobdell), Annabeth (Leah Jeffries) en Grover (Aryan Simhadri) leren elkaar kennen op Kamp Halfbloed. Het trio gaat op zoek naar de bliksemflits van oppergod Zeus, echter vindt zijn broer Ares het wel prima dat deze niet gevonden wordt.

Gezien zijn opvliegende aard en indrukwekkende verschijning zal de oorlogsgod Ares voor de nodige vonken zorgen.


Percy Jackson and the Olympians wordt in 2024 verwacht op Disney+.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De aanpassing op de 'Infected' in 'The Last of Us' krijgt toelichting
Series / Nieuws

De aanpassing op de 'Infected' in 'The Last of Us' krijgt toelichting

De Infected zijn aangepast voor een goede omschakeling te maken naar de tv-vertelling.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Last of Us is tot dusver een spectaculair succes. Men is door het dolle heen over deze hitserie, maar de 'dolheid' van de geïnfecteerden in het verhaal is desalniettemin veranderd.

De makers Craig Mazin en Neil Druckmann lichten toe waarom zij voor deze aanpak hebben gekozen.

Ander type zombie


Zowel in de game als in de serie zijn de Infected een soort zombies. Ook verspreidt het virus zich middels bijten en speeksel. De Infected eten weliswaar niemand op, maar je wilt ze toch echt niet tegenkomen.

Geen sporen in de lucht


In de game is er echter ook sprake van verspreiding middels sporen via de lucht, echter niet in de serie. Mazin: "Prima voor een game, maar je ziet de fans al discussiëren op Twitter over windkracht en richting van verspreiden. De lat voor het sci fi-element licht hoog in series."

Collectief bewustzijn


Druckmann en Mazin hebben in de tv-verfilming een collectief bewustzijn geïntroduceerd. Dit principe is te vergelijken met een mierenkolonie, waarbij alle mieren als het ware weten wat ze moeten doen. "Je stapt ergens op de schimmel, en je bent het haasje. Micro-organismes kunnen in het echt op die manier communiceren, maar zijn helaas erg gevaarlijk. In de serie doe je letterlijk een misstap en je krijgt de kudde op je dak," geeft Mazin aan.

Passende wijziging


Dat de wijziging van de game-mythos het verhaal hiermee ten goede komt staat vast. Het zogeheten 'wood wide web' is hiermee een onzichtbare slapende vijand geworden. Deze zal de kijkers ongetwijfeld op het puntje van hun stoel laten zitten.

Kijk The Last of Us op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe seizoen van 'The Flash' is eigenlijk gewoon Groundhog Day
Series / Nieuws

Het nieuwe seizoen van 'The Flash' is eigenlijk gewoon Groundhog Day

The Flash steelt dit idee van de iconisch film Groundhog Day.

Het duurt niet heel lang meer voordat het laatste seizoen van The Flash in première gaat. Over iets minder dan een maand zien we eindelijk hoe alles afloopt. Dit zal op een hele speciale manier gebeuren!

In de nieuwe samenvatting van CW wordt er gehint naar een groot nieuw kwaad. Het seizoen zal zich een week na het verslaan van de Reverse Flash afspelen.

Flash en zijn team hebben echter niet lang rust, want al snel moeten ze een groep dodelijke Rogues verslaan. Terwijl ze daarmee bezig zijn komt er een nieuwe tegenstander die Barry Allen's heldhaftige nalatenschap uit wil dagen.

Een nieuw soort aflevering


De serie stapt in het laatste seizoen af van de originele opbouw. In het laatste seizoen maken ze namelijk hun eigen soort Groundhog Day!

Dit houdt in dat ze telkens dezelfde dag moeten herhalen zoals in de iconische film. Hoe dit uit gaat pakken is woensdag 8 februari te zien.

Bekijk hieronder de trailer en een recap van seizoen 8 en stream vanaf 8 februari het negende seizoen van The Flash op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een overleden personage duikt op in de gloednieuwe teaser voor 'The Boys' seizoen 4
Series / Nieuws

Een overleden personage duikt op in de gloednieuwe teaser voor 'The Boys' seizoen 4

De nieuwe teaser van The Boys seizoen 4 laat een overleden personage levend zien.

Het blijft akelig stil over het vierde seizoen van The Boys. Fans snakken naar wat meer informatie, maar tot nu toe is er nog niet echt belangrijk nieuws gedeeld. Tot deze teaser dan.

Antony Starr (Homelander) heeft het op zich genomen om trouwe fans wat nieuws te vertellen. Samen Ashley Barrett bespreekt hij de prestaties van Vought.

Dat is niet alles! In de teaser zien we Black Noir (Nathan Mitchell) levend, ook al was hij vermoord in seizoen 3. Wat zou dit betekenen voor seizoen 4? Ook zien we dat Starlight (Erin Moriarty) op de vlucht is en dat koningin Maeve (Dominique McElligott) overleden is.

Een cross-over


Seizoen 4 komt later dit jaar uit, net zoals de eerste live-action spin-off Gen V. Deze twee projecten zullen elkaar hoogstwaarschijnlijk kruisen.

Dit is wat showrunner Eric Kripke zei over de cross-over:
"Er is zeker een cross-over, en we doen ons best om een universum te ontwerpen waarin sommige problemen en verhaallijnen in seizoen 3 worden overgedragen naar het eerste seizoen in Varsity. Er gebeuren bijvoorbeeld bepaalde dingen op die school die een reactie zijn op seizoen 3 van The Boys".

Bekijk hieronder de teaser en de trailer voor Gen V en stream The Boys op Prime Video.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steven Spielberg laat 'Indiana Jones'-serie op Disney+ grotendeels links liggen
Series / Nieuws

Steven Spielberg laat 'Indiana Jones'-serie op Disney+ grotendeels links liggen

Steven Spielberg liet weten of hij überhaupt wel betrokken is bij de nieuwe Indiana Jones-serie.

Ontzettend veel mensen zijn groot fan van Indiana Jones. Daarom komen er ook steeds meer films en series, maar franchise-maker Steven Spielberg laat de films steeds meer links liggen.

Steven Spielberg heeft heel wat Indiana Jones films geregisseerd. Na Indiana Jones and the Dial of Destiny heeft hij het stokje overgegeven aan regisseur James Mangold.

Bovendien heeft Lucasfilm de franchise overgenomen. Ze zijn nu met de laatste Indiana Jones-film met Harrison Ford bezig, maar er gaan geruchten rond dat dat zeker niet het laatste project is.

Een Disney+-serie


Er werd al een tijdje gezegd dat Disney+ bezig zou zijn met een Indiana Jones-serie. Deze serie zou dan het vervolg zijn van de franchise die Spielberg en George Lucas begonnen zijn.

In een interview met Deadline vertelde Spielberg dat hij wel een beetje betrokken is bij de nieuwe serie. Toch laat hij de grote beslissingen over aan James Mangold.

Bekijk hieronder alvast de trailer van Indiana Jones and the Dial of Destiny die later dit jaar uitkomt op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasyserie op Netflix trekt boel kijkers
Series / Nieuws

Nieuwe fantasyserie op Netflix trekt boel kijkers

De Turkse fantasyserie 'Sahmaran' is gelijk in de top 10 van meest bekeken serie beland.

De Turkse fantasyserie Sahmaran scoort de eerste dagen dat zij op Netflix is verschenen zeer goed en is gelijk de top 10 van meest bekeken series ingedoken. De titel van de serie Sahmaran komt van een mythisch wezen uit de Turkse folklore. Het plot is nogal mysterieus en fantasierijk.

Plot


Åžahsu gaat als docent naar Adana en is vastbesloten om haar grootvader, die haar moeder jaren geleden achterliet, te confronteren. Op deze reis belandt ze midden in een ongewone en vreemde gemeenschap genaamd Mar, die afstamt van Sahmaran. Gelovend in de legende van Sahmaran, één van de grootste symbolen van liefde en wijsheid, wacht het Mar-ras op de voltooiing van de historische profetie met de komst van Åžahsu. Niets zal meer hetzelfde zijn als Åžahsu's pad dat van Maran kruist.

Trailer


Bijgaand tref je de trailer van de serie aan die laat zien dat er de nodige bovennatuurlijke gebeurtenissen plaatsvinden in deze nieuwe serie.In de serie zien we een aantal voor ons wat onbekende acteurs die in Turkije al de nodige naam en faam hebben gemaakt, waaronder Serenay Sarikaya als Sahsu en Burak Deniz als Maran.

Kijk de serie hier op
Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze dag verschijnt de derde aflevering van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Op deze dag verschijnt de derde aflevering van 'The Last of Us'

Zit jij al klaar voor de nieuwe aflevering met de titel Long Long Time.

Begin deze week verscheen de tweede aflevering van de ijzersterk ontvangen serie The Last of Us van HBO Max. De titel is Infected en in de aflevering zijn die dan ook te zien. Maar wanneer zien we aflevering drie op de streamer?

In de tweede aflevering start de tocht van Joel (Pedro Pascal), Ellie (Bella Ramsey) en Tess (Anna Torv) buiten de quarantainezone en uiteraard komen zij daarin in aanraking met de slachtoffers van de schimmelinfectie.

"Long Long Time"


De derde aflevering heeft ook al een titel en dat is Long Long Time en deze is geregisseerd door Peter Hoar en geschreven door Craig Mazin (Chernobyl).

30 januari


In de States verschijnt de derde aflevering zondag 29 januari op HBO en in Nederland kun je Long Long Time kijken vanaf maandag 30 januari op HBO Max.

De releasetijd in Nederland is 3 uur in de nacht, dus als je een uurtje eerder opstaat, dan kun je de aflevering nog mooi kijken voordat je naar school of het werk gaat.

9 afleveringen


Het complete seizoen bestaat uit negen afleveringen en de laatste verschijnt op 13 maart op HBO Max. Mocht de serie een succes blijven, dan zal er ongetwijfeld een tweede seizoen volgen.

Vooruitblik


Hieronder zie je de preview voor aflevering drie. Aankomende maandag ga je naar HBO Max om te zien hoe het met Joel en Ellie gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.