Deze 'Obi-Wan Kenobi'-scène liet Ewan McGregor in tranen uitbarsten

Na vele jaren weer de rol te hebben gespeeld werd één moment het hem net te kwaad.

Glenn Walsh, 29-01-2023 10:41

De Schotse acteur Ewan McGreggor (Trainspotting, Moulin Rouge) speelde voor het eerst de rol van Obi-Wan Kenobi in 1999. Na de rol in de serie Obi-Wan Kenobi weer opgepakt te hebben weet hij te vertellen dat één scene het meest aangrijpend was.
Het verhaal van Obi-Wan Kenobi gaat dieper in op de titelrol en zijn samenkomst met een jonge Leia Organa, gespeld door Vivien Lyra Blair. Zij zet hem op tegen zijn voormalige leerling Anakin Skywalker, wederom gespeeld door Hayden Christensen, die inmiddels de rol van van Darth Vader heeft aangenomen.

Het was in zijn geheel enorm emotioneel

Nadat de serie inmiddels een tijdje uit was heeft McGregor besloten om er eens voor te gaan zitten en de serie in zijn totaliteit te kijken. Maar het moment waarop zijn Obi-Wan tegen Leia zegt: "May the Force be with you" was het moment waarop hij brak. Het was de totstandkoming van de serie en de nostalgie die hem op dat moment opbraken.

Het was niet de eerste keer dat 51-jarige acteur zijn emoties niet onder bedwang kon houden. Zijn mentor in de films Qui-Gon Jinn, gespeeld door Liam Neeson, heeft een cameo gehad in de serie en terwijl de twee hun scènes filmden wisten beide het niet droog te houden. Het was inmiddels alweer 25 jaar geleden dat ze hun eerste scènes met elkaar filmden.

Kijk alle afleveringen van Obi-Wan Kenobi op Disney+.
Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Star Wars, Ewan McGreggor, Liam Neeson, Vivien Lyra Blair, Hayden Christensen, The Phantom Menace, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader