search
Pamela Anderson zwaar onderbetaald bij 'Baywatch' ondanks speciale Pamela-clausule
Series / Nieuws

Pamela Anderson zwaar onderbetaald bij 'Baywatch' ondanks speciale Pamela-clausule

Pamela Anderson profiteerde maar beperkt mee van het succes van 'Baywatch'.

Super sexbom Pamela Anderson was duidelijk de actrice waarop het populaire Baywatch draaide. Ze was in die tijd een wereldwijd fenomeen en je zou verwachten dat zij daar ook enorm rijk mee geworden is.

$1500 per aflevering


Naar nu blijkt is was dat zeker in het begin helemaal niet het geval. Tijdens haar eerste seizoen verdiende zij een miezerige $1.500 per aflevering. In haar vijfde en laatste seizoen verdiende ze $300.000 per aflevering. Dat is een stuk meer maar nog steeds minimaal vergeleken met David Hasselhoff. Die ook als producer nog altijd aan de serie verdient, bijvoorbeeld door de deal met Amazon Prime in 2019.

"De producenten van 'Baywatch verdienden hebben een fortuin aan mij verdient " vertelde de inmiddels 55-jarige Anderson aan Variety. Ze had destijds geen goede afspraken gemaakt en had geen goede juridische vertegenwoordiging.

Pamela-clausule


Veel zender nemen Baywatch af met zogenaamde Pamela-clausules. Ze krijgen dan alleen de aflevering waarin zij als badmeester C.J. Parker rondwandelde. Verder kwam er oop een Barbie-pop gebaseerd op haar personage. "Ik heb hier nooit een cent voor gehad', onthulde ze.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen