Blu-ray review: 'The Legacy' seizoen 2

Blu-ray review: The Legacy seizoen 2

Prima uitgave van weer een Deense hitserie.

Jim Pedd, 11 juni 2015 om 08:00

Bedenker: Maya Ilsøe | Cast: Trine Dyrholm (Gro Grønnegaard), Jesper Christensen (Thomas Konrad), Marie Bach Hansen (Signe Larsen), Carsten Bjørnlund (Frederik Grønnegaard), Mikkel Boe Følsgaard (Emil Grønnegaard) | Jaren: 2014 - heden | Uitzending: DR / NPO
Naast succesvolle tv-series als The Killing en Borgen, brengt de Deense televisie ons ook The Legacy. Deze serie, die qua kwaliteit en verhaal lijkt op de filmklassieker Festen, wordt in Nederland uitgezonden op de publieke omroep en het tweede seizoen is nu op Blu-ray verkrijgbaar.

In het tweede seizoen van de succesvolle Deense serie THE LEGACY blijven de levens en het lot van de vier broers en zussen met elkaar vervlochten. Na de dood van Veronika groeide Grønnegaard uit tot het centrum van de familievete. De emotionele erfenis, beladen met verwachtingen, verdriet en verraad, blijkt nog lang niet verteerd. Signe heeft haar intrek genomen in Grønnegaard en probeert ondanks alle spanningen het landgoed als ontmoetingsplaats voor de hele familie te houden. Frederik worstelt om zijn gezin bij elkaar te houden, terwijl Emil zich aardig in nesten werkt in Thailand. Gro en Robert gaan tot het uiterste om hem te helpen, waardoor het wederzijds vertrouwen van het koppel zwaar op de proef wordt gesteld. De toekomst van de vier erfgenamen wordt ernstig bedreigd.

Qua kritieken en kijkcijfer zit het met de serie wel goed. Critici prijzen vooral het feit dat alle tijd genomen wordt om de hoofdpersonen een eigen introductie te geven. Daar komt bij dat de spanningsboog ook mooi uitgewerkt wordt. Hoeveel kijkers de serie in Nederland trok, konden we niet vinden, maar in Denemarken was deze met 1,6 miljoen kijkers gemiddeld, in elk geval een groot succes.


Blu-ray: The Legacy seizoen 2 | Duur: 7 x 60 min. | Release: april 2015 | Video: 1080p | Audio: Deens Dolby Digital 5.1 | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-425019-009182 | Met dank aan: Lumière

De serie wordt aangeleverd in een reguliere Blu-ray hoes, met daar omheen een slipcover. Daarop zie je groot een foto van bloemen en de vier hoofdpersonen. Op de achterkant van de uitgave tref je verder de gebruikelijke synopsis en technische details. Van poespas kan je uitgever Lumière niet beschuldigen, want verder is de uitgave mooi ‘clean’ gehouden.

Wat audio en beeld betreft is het gelukkig ook helemaal goed met The Legacy – seizoen 2. De details komen tot hun recht en kleuren zien er ook goed uit. De audio valt verder ook weinig op aan te merken en lijkt voldoende gebalanceerd te zijn. De Denen zijn goed in het maken van televisie en daarbij te zorgen voor kwaliteit en dat valt te zien.

Toekomst
Gezien het grote succes van de serie, heeft zender DK al besloten ook een derde seizoen te maken. Een premièredatum is er nog niet, maar vermoedelijk beginnen de uitzendingen begin volgend jaar. Daarnaast heeft de Amerikaanse kabelaar HBO al aangekondigd een remake te maken, dus daar kunnen we ook nog op wachten.

Lees meer over: bluray, blu ray, Dvd, recensie, review, the legacy, Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Marie Bach Hansen, Carsten Bjornlund, Mikkel Boe Folsgaard, seizoen 2

Informatie over de serie: Arvingerne

Populair nieuws