search

Ons nieuws van donderdag 11 juni 2015

Schrijver 'Game of Thrones' wil minder klachten
Series / Nieuws

Schrijver 'Game of Thrones' wil minder klachten

Hij is niet degene die de keuzes maakt in de serie.

De afgelopen weken is HBO-serie Game of Thrones meerdere keren niet al té positief in het nieuws geweest. Eén van de mensen die daar vaak op aangesproken wordt is schrijver George R.R. Martin, maar die wil daar niets meer van weten. Via een blogpost op zijn website laat hij weten het moe te zijn.

"Ondertussen breken er oorlogen uit rond de laatste paar afleveringen van Game of Thrones," begon de schrijver. "Het is niet mijn intentie me daar in te mengen, of toe te staan dat die oorlogen mijn blog en website overnemen. Dus stop alsjeblieft met daarover mailen of off-topic reacties daarover te plaatsen op mijn blog. Voer die oorlogen op Westeros, of Tower of the Hand, of Boiled Leather of Winter is Coming, of Watchers on the Walls. Overal, zolang het maar niet hier is."

Vervolgens legde hij uit waarom: "Ja, ik weet dat The Hollywood Reporter me onlangs de derde meest machtige schrijver van Hollywood noemde, maar je zult verbaasd zijn over hoe weinig dat in werkelijkheid inhoudt. Ik heb geen controle over wat iemand anders zegt of doet, en kan er ook niet voor zorgen dat ze daarmee stoppen. Wat ik wel kan doen is beheersen wat in mijn boeken gebeurt. Dus als je het niet erg vindt, ga ik nu verder werken aan The Winds of Winter."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Futuristische actie in teaser 'Minority Report'
Series / Trailer

Futuristische actie in teaser 'Minority Report'

Precog Dash gaat weer moorden tegenhouden.



Hierboven een futuristische trailer voor het eerste seizoen van de serie Minority Report. Het geheel toont ons net als de film in 2002 deed allerhande innovatieve technieken waar in de toekomst mogelijk gebruik van gemaakt kan worden. Dat wordt verder gecombineerd met de minder realistische mogelijkheid om de toekomst te voorspellen.

De serie speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in de film af. Precog Dash (Stark Sands), gedreven door zijn angstaanjagende visioenen, zoekt de hulp van agent Lara Vega (Meagan Vega), in een poging de moorden tegen te houden, die hij voorspelt. In dit Amerika van 2065, zoeken ze naar de vermiste tweelingbroer van Dash, Arthur, en proberen ze iedereen te ontwijken die misbruik wil maken van de Precob mogelijkheden. En dan zijn er nog de problemen waar zus Agatha (Laura Regan) voor zorgt, die vooral wil dat Dash terug naar huis keert.

De serie van Max Borenstein, Steven Spielberg, Justin Falvey, Darryl Frank, Mark Mylod en Kevin Falls komt deze herfst uit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Starz-serie 'Power' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

Starz-serie 'Power' krijgt derde seizoen

Het tweede seizoen bleek een behoordelijke hit voor het netwerk.

Starz heeft vandaag aangekondigd hun zeer succesvolle serie Power een derde seizoen krijgt. Het tweede seizoen van de serie bleek dusdanig succesvol, dat de beslissing tot een derde seizoen geen moeilijke was.

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Omari Hardwick (als James 'Ghost' St. Patrick, Lela Loren als Angela Valdes, Naturi Naughton als Tasha St. Patrick, Joseph Sikora als Tommy Egan, Sinqua Walls als Shawn en 50 Cent als Kanan. Het eerste seizoen werd door zowel fans als critici goed ontvangen en werd naarmate het seizoen vorderde steeds beter bekeken.

David Knoller, Mark Canton en Randall Emmett zijn de uitvoerende producenten van Power. De serie wordt gemaakt via de productiemaatschappij G-Unit Films en Television van 50 Cent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bradley Cooper produceert Syfy-serie 'Hyperion'
Series / Nieuws

Bradley Cooper produceert Syfy-serie 'Hyperion'

Gebaseerd op het gelijknamige Hugo Award-winnende boek van Dan Simmons.

Syfy heeft aangekondigd dat ze in samenwerking met de Oscar-genomineerde Bradley Cooper (American Sniper), Oscar-winnaar Graham King (The Departed, Argo) en Todd Phillips (The Hangover) een serie zullen maken gebaseerd op Dan Simmons' Hugo Award-winnende boek Hyperion. Cooper zal de serie samen met King en Phillips produceren. Itamar Moses zal het script schrijven en fungeren als uitvoerend producent. Universal Cable Productions dient als studio achter de serie.

Hyperion speelt zich af op het punt dat er een gigantische oorlog in het heelal lijkt uit te gaan breken en vertelt het verhaal van zeven pelgrims die op zoek gaan naar antwoorden op de onopgeloste raadsels die hun levens plagen. Elk van de pelgrims draagt een vreselijk geheim met zich mee, maar één van hen heeft zelfs het lot van de mensheid in zijn handen.

Het is nog onbekend wanneer Hyperion precies zal worden gemaakt, maar we houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review: 'The Legacy' seizoen 2
Series / Nieuws

Blu-ray review: 'The Legacy' seizoen 2

Prima uitgave van weer een Deense hitserie.

Bedenker: Maya Ilsøe | Cast: Trine Dyrholm (Gro Grønnegaard), Jesper Christensen (Thomas Konrad), Marie Bach Hansen (Signe Larsen), Carsten Bjørnlund (Frederik Grønnegaard), Mikkel Boe Følsgaard (Emil Grønnegaard) | Jaren: 2014 - heden | Uitzending: DR / NPO

Naast succesvolle tv-series als The Killing en Borgen, brengt de Deense televisie ons ook The Legacy. Deze serie, die qua kwaliteit en verhaal lijkt op de filmklassieker Festen, wordt in Nederland uitgezonden op de publieke omroep en het tweede seizoen is nu op Blu-ray verkrijgbaar.

In het tweede seizoen van de succesvolle Deense serie THE LEGACY blijven de levens en het lot van de vier broers en zussen met elkaar vervlochten. Na de dood van Veronika groeide Grønnegaard uit tot het centrum van de familievete. De emotionele erfenis, beladen met verwachtingen, verdriet en verraad, blijkt nog lang niet verteerd. Signe heeft haar intrek genomen in Grønnegaard en probeert ondanks alle spanningen het landgoed als ontmoetingsplaats voor de hele familie te houden. Frederik worstelt om zijn gezin bij elkaar te houden, terwijl Emil zich aardig in nesten werkt in Thailand. Gro en Robert gaan tot het uiterste om hem te helpen, waardoor het wederzijds vertrouwen van het koppel zwaar op de proef wordt gesteld. De toekomst van de vier erfgenamen wordt ernstig bedreigd.

Qua kritieken en kijkcijfer zit het met de serie wel goed. Critici prijzen vooral het feit dat alle tijd genomen wordt om de hoofdpersonen een eigen introductie te geven. Daar komt bij dat de spanningsboog ook mooi uitgewerkt wordt. Hoeveel kijkers de serie in Nederland trok, konden we niet vinden, maar in Denemarken was deze met 1,6 miljoen kijkers gemiddeld, in elk geval een groot succes.



Blu-ray: The Legacy seizoen 2 | Duur: 7 x 60 min. | Release: april 2015 | Video: 1080p | Audio: Deens Dolby Digital 5.1 | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 5-425019-009182 | Met dank aan: Lumière

De serie wordt aangeleverd in een reguliere Blu-ray hoes, met daar omheen een slipcover. Daarop zie je groot een foto van bloemen en de vier hoofdpersonen. Op de achterkant van de uitgave tref je verder de gebruikelijke synopsis en technische details. Van poespas kan je uitgever Lumière niet beschuldigen, want verder is de uitgave mooi 'clean' gehouden.

Wat audio en beeld betreft is het gelukkig ook helemaal goed met The Legacy "“ seizoen 2. De details komen tot hun recht en kleuren zien er ook goed uit. De audio valt verder ook weinig op aan te merken en lijkt voldoende gebalanceerd te zijn. De Denen zijn goed in het maken van televisie en daarbij te zorgen voor kwaliteit en dat valt te zien.

Toekomst
Gezien het grote succes van de serie, heeft zender DK al besloten ook een derde seizoen te maken. Een premièredatum is er nog niet, maar vermoedelijk beginnen de uitzendingen begin volgend jaar. Daarnaast heeft de Amerikaanse kabelaar HBO al aangekondigd een remake te maken, dus daar kunnen we ook nog op wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.