search
Review HBO Max - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review HBO Max - aanbod, prijzen, series en meer

'Quality TV' van HBO Max is sinds 2020 binnen elk huishouden beschikbaar.

"‹"‹Lang bestaat HBO Max nog niet, maar met recente megasuccessen The Last of Us en House of the Dragon is de streamingdienst bijna niet meer weg te denken uit het Nederlandse VOD-landschap. En dat mag ook wel, want HBO heeft (eindelijk) een gouden formule te pakken. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!


Opgericht in: 2020
Hoofdkantoor in: New York
Focus: Hoogwaardige Amerikaanse televisie en films
Betalingsvorm: abonnement
Prijs: €5,99 of €7,99 per maand

De Amerikaanse betaalzender HBO trok eerder al overzeese aandacht door hitseries als Band of Brothers en The Sopranos uit te brengen. Als vaandeldrager van 'quality TV' zochten ze al langere tijd naar een goede manier om de stap te zetten naar VOD, met onder andere de uitprobeersels HBO Now en HBO Go.

In 2020 werd HBO Max gelanceerd, die ondertussen succesvol de catalogi van HBO en Warner Bros. beschikbaar heeft gesteld binnen en buiten Noord-Amerika. De aankomende fusering tussen Warner Bros. en Discovery in 2023 zal aan de mix ook de programma's van Discovery+ toevoegen en zelfs leiden tot een mogelijke nieuwe naam: Max (niet te verwarren met de Nederlandse Omroep Max").

AanbodHBO heeft voor lange tijd gelijk gestaan voor kwalitatieve televisie, wat op HBO Max wordt gecombineerd met beroemde kaskrakers van filmstudio Warner Bros. Op de interface van HBO Max wordt dit verschil ook direct aangegeven door duidelijk 'film' en 'serie' te scheiden van elkaar.

Door de aanzienlijke rol van Warner Bros. in de filmgeschiedenis zijn er ook vele opvallende en uiteenlopende titels te vinden op HBO Max. In Space Jam 2 komen op ludieke wijze bijna alle hoeken van hun filmuniversa aan bod, waaronder de films van Harry Potter, de shorts van Looney Tunes en de superhelden van DC.

Deze verschillende hoeken worden overzichtelijk verdeeld over verschillende hubs, die gemakkelijk te vinden zijn via de menubar. Deze hubs zijn: HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network (die gelijk dient als de kinderhoek van het platform).

Vijf van de bekendste titels op HBO Max zijn:
1. Game of Thrones
2. The Last of Us
3. Casablanca
4. Euphoria
5. The White LotusBeschikbaarheidDe diensten van HBO Max zijn beschikbaar in Europa en Noord- en Zuid-Amerika met ondertussen meer dan 142 miljoen gebruikers.

Op praktisch alle Smart TV's en populaire consoles is de dienst te downloaden. Daarnaast heeft HBO Max ook een eigen app en is de dienst beschikbaar via alle internetbrowsers.

Prijzen en abonnementenHet goedkoopste abonnement (Basic) kost €5,99 per maand. Voor €7,99 per maand is het standaardabbonement (Standard) beschikbaar.

Bij Basic kan de gebruiker slechts 1 scherm tegelijk gebruiken, is er het maximum van 5 gedownloade titels en is de beeldkwaliteit in HD. Bij Standard kunnnen 3 schermen tegelijkertijd worden gebruikt, zijn er maximaal 30 gedownloade titels mogelijk en is de beeldkwaliteit Full HD of 4K.Onze tipHBO Max is ondertussen een serieuze speler geworden met een daarbijbehorende catalogus. Voor goedkope wegkijkers kan je bij HBO Max lang zoeken door het grote aanbod uit bekende franchises en succestitels. De dienst weet met gebruiksvriendelijke interfaces en kwalitatieve content wereldwijd kijkers te charmeren, die nog lang niet uitgekeken zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste series én kunnen genieten van de beste films en televisie van de afgelopen eeuw, dan zit je bij HBO Max helemaal goed!


Ga zelf naar HBO Max


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen