search
Disney+ hitserie 'The Mandalorian' komt met leuke blik achter de schermen

Disney+ hitserie 'The Mandalorian' komt met leuke blik achter de schermen

Met het derde seizoen aanstaande onthult Disney meer over het maken van de serie.

Glenn Walsh
Als er één cinematisch verhaal wat heilig is bij de fans is dat wel die van Star Wars. Sommige nieuwe films of series worden beter ontvangen dan de andere, maar The Mandalorian is bij vrijwel iedereen een hit. In nieuwe beelden toont Disney nu meer over de totstandkoming van de serie.

In de nieuwe featurette genaamd Phenomenon worden unieke beelden getoond van achter de schermen en geven een beeld van hoe de serie gegroeid is tot het succes van nu. Daarnaast komen regisseurs van afleveringen als Bryce Dallas Howard en Taika Waititi aan het woord alsmede commentaar van de baas van Lucasfilms Kathleen Kennedy.

Jon Favreau wordt bejubeld


Maar natuurlijk komt Jon Favreau ook aan het woord. De Amerikaanse acteur en filmmaker is volgens vele fans de voornaamste reden achter het succes. Velen zien in hem de wederopstanding van het succes in de Star Wars saga. Als uitvoerend producent van de serie vertelt hij zelf dat hij gewoon blij was om überhaupt aan Star Wars te werken.

Het derde seizoen van The Mandalorian wordt volgens Favreau simpelweg een burgeroorlog om het voortbestaan van de planeet Mandalore. Er zijn op de planeet meerdere groepen Mandalorians die verschillende regels hanteren. Er zijn bijvoorbeeld groepen die het niet toestaan dat een Mandalorian zijn helm af doet, iets waar hoofdrolspeler Pedro Pascal zich natuurlijk 'schuldig' aan heeft gemaakt.

Kijk hieronder naar de featurette. Alle afleveringen van The Mandalorian kijk je op Disney+.

Aanbevolen artikelen