De horrorhit 'M3GAN' kijk je binnenkort in je huiskamer

Filmnieuws - 'M3GAN' is vanaf 29 maart thuis op de bank te zien.

Thuur Hutjens, 03-02-2023 06:00

Schrijver Stephen King en ondernemer Elon Musk voorspelden het al. Het kan het einde van de wereld inluiden. Er zijn ook veel succesvolle films over gemaakt en er komen elke dag vermakelijke bij. We hebben het natuurlijk over de film M3GAN.
Het scenario van zelfstandige technologie werd bij het grote publiek bekend door kaskrakers als The Matrix en I, Robot. De invulling van de hardware is vaak per film anders. Daardoor gaat het onderwerp nooit vervelen.

Robot met een eigen wil

En ze bestaan al: levensechte robots, die met aangedreven intelligentie verbanden kunnen leggen, problemen kunnen oplossen en gesprekken kunnen voeren met mensen. Niet alleen dat. Ze kunnen ook leren van hun ervaringen en zijn dus zelfvoorzienend. Een gebied vol mogelijkheden.

Tegelijkertijd opereren ze steeds onafhankelijker. En dat brengt risico's met zich mee.

Ergste nachtmerrie

Dit geldt ook voor de robot M3GAN, gespeeld door een actrice wat het concept alleen maar meer realistisch maakt. Het leidt misschien wel tot de ergste nachtmerrie voor iedereen die gebruik maakt van technologie: de robot wordt veel te slim, doet wat ze zelf wilt en keert zich uiteindelijk tegen de mens.Recensie

De film is een tikkeltje voorspelbaar, maar dat doet volgens de kenners niets af aan de plezierfactor. Het budget is door de producenten inmiddels al meer dan tien keer terugverdiend.


Het is bijna zover

M3GAN is volgens Universal Pictures vanaf 29 maart 2023 al te bewonderen via Pathé Thuis. Een tweede deel staat al in de steigers en is volgens Variety over twee jaar te zien op het grote doek.

Lees meer over: Megan, M3GAN, Pathe, thuis

Populair nieuws