search

Ons nieuws van vrijdag 3 februari 2023

Netflix weet flink wat haatgevoelens los te maken
Series / Nieuws

Netflix weet flink wat haatgevoelens los te maken

De nieuwe regels omtrent het delen van wachtwoorden krijgen uitgesproken reacties.

Netflix' plannen met betrekking tot het delen van passwords doen de nodige stof opwaaien, en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Op social media wordt Netflix dan ook flink bekritiseerd.

Het betreft namelijk een oude tweet door het bedrijf zelf, waarin men het delen van passwords aanmoedigt, hieronder te zien.

Vermoorde onschuldDe tweet stamt uit 2017, en filosofeert over de liefde:We zijn nu een aantal jaren verder, en Netflix is dit kennelijk vergeten.

Reacties op de wijzigingDe klanten logden hierop in op Twitter in plaats van hun Netflix-account:Anderen waren uitgesprokener:

Behalve hoon waren er ook gebruikers die verwoordden wat ze dwarszit:

Hoe één en ander verder zal verlopen is op dit moment niet duidelijk, maar dat er een storm van verontwaardiging is, is duidelijk. Hoe Netflix hiermee omgaat zal de toekomst uitwijzen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-fans krijgen een cadeautje met seizoen 2 van 'Visions'
Series / Nieuws

'Star Wars'-fans krijgen een cadeautje met seizoen 2 van 'Visions'

Markeer deze dag maar in je agenda, want seizoen 2 van Visions is over een tijdje al te streamen.

Sinds dat Star Wars te zien is op Disney+ zijn er ongelofelijk veel nieuwe projecten bijgekomen. Visions is één van die nieuwe series en nu hebben fans een klein cadeautje gekregen wat te maken heeft met het tweede seizoen. De verschijningsdatum is namelijk bekend!

Sinds 2019 met Star Wars: The Rise of Skywalker is Star Wars niet meer in de bioscoop te zien geweest. Alle nieuwe films en series zijn vanaf dat moment meteen uitgekomen op Disney+.

Dat is ook de reden waarom er heel veel uitgeprobeerd is met deze nieuwe projecten. Zo zijn er namelijk heel wat geanimeerde series gekomen, waaronder Star Wars: Visions.

Het cadeautje


Het eerste seizoen van de nieuwe serie heeft het ongelofelijk goed gedaan en was dan ook meteen een succes. Nu is seizoen 2 ook helemaal klaar en bijna te zien op Disney+!

Het tweede seizoen zal te zien zijn op 4 mei en zal ook 9 afleveringen hebben, net zoals seizoen 1.

Bekijk hieronder de trailer en stream Visions op Diensy+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Taiwan Crime Stories'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Taiwan Crime Stories'

Een jammerlijk inconsistente serie over vier waargebeurde misdaden in Taiwan.

Regie: Yang-Chung Fan, Jui-Liang Hsu, Tzu-Hsuan Hung, e.a. | Cast: Rhydian Vaughan (Chen Lang Yu), Po-Chieh Wang (Po Sheng Lee), Allison Lin (Wen Qing Qiu), Frederick Ming Zhong Lee (Chang Rong Shen), Simon Hsueh (Xue Ching Lin), e.a. | Aantal afleveringen: 12 | Speelduur: 44-60 minuten | Jaar: 2023

Taiwan Crime Stories telt vier waargebeurde misdaadverhalen die elk verteld worden in drie afleveringen. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Als het ene verhaal je niet ligt, kan het zomaar dat een volgend verhaal wel boeit. Dit is zeker het geval omdat alle vier de verhalen op verschillende manieren verteld worden en het ene duidelijker een esthetische visie heeft dan de andere. Het nadeel is dat daardoor de inconsistentie van de serie erg opvalt en dan voelen drie afleveringen die minder zijn ineens toch als een hele zit.

Het eerste verhaal is het meest origineel wat betreft het onderwerp. Iemand heeft een trein laten ontsporen om verzekeringsfraude te kunnen plegen. Een dergelijk drastische, complexe actie voor verzekeringsgeld zie je zeker niet in elk truerimedrama. Wie precies de fraude heeft gepleegd blijft vervolgens ook nog eens tot het einde onduidelijk, want hoewel er al snel een duidelijke richting is, is het precieze hoe en waarom een stuk ingewikkelder dan de autoriteiten verwachten.

Helaas, en dat geldt ook bij het volgende verhaal over een familiemoord en gangsters, proberen de scriptschrijvers er ook lijntjes over familieworstelingen en andere complicaties in te stoppen. Daardoor komen de verhalen wat chaotisch over en blijf je aan het einde met vragen achter. Ook schroeven beide verhalen naar het einde toe het drama even lekker op en wrijven ze er een moraal in waardoor de balans tussen de onderlinge afleveringen zoek is.

Het tweede verhaal doet er een schepje bovenop als het gaat om filmische inspiratie. Een journalist interviewt namelijk een gangster die een hele familie uitgemoord zou hebben en wanneer ze praten over de gebeurtenissen in het verleden worden de personages in deze scènes geplaatst. Ze kijken toe terwijl de herinneringen zich opnieuw afspelen en dat levert een aantal leuke scènes op. In contrast hiermee worden het derde en vierde verhaal erg rechttoe rechtaan verteld en is het tempo gelijker verdeeld. Hoewel esthetisch dus wat onopvallender komt de inhoud beter uit de verf.

Met name het derde verhaal, Gravity of Sin, gaat verder dan een simpele vertelling over goed versus kwaad. Hierin wordt voor het eerst echt gekeken naar wat de Taiwanese maatschappij betekent in verband met de misdaden. Dit verhaal is het meest schrijnend, omdat het blootlegt hoe seksisme van generatie op generatie wordt doorgegeven. Daarmee compliceert het ook het gedrag van de moordenaars. Natuurlijk is wat zij doen slecht, maar het is niet zo simpel dat alleen zij veroordeeld kunnen worden.

Niet alleen vanwege die diepgang en maatschappelijke context, maar ook vanwege de manier waarop de drie afleveringen zich tot elkaar verhouden is dit duidelijk het sterkste staaltje verteltechniek. De tweede aflevering doet namelijk een stap terug in de tijd en voegt een nieuw perspectief toe. Waar extra personages in de eerdere twee verhalen zorgden voor chaos, blijkt dat hier duidelijk goed doordachte zet die in de gewenste personageontwikkeling voorziet.

Hierna is het laatste verhaal, over een moord op een militaire basis waarbij de machtsverhouding tussen leidinggevenden en rekruten ontleed wordt, net wat minder indrukwekkend. Gelukkig weet ook hier de scriptschrijver goed waar de focus ligt en laten de laatste drie afleveringen dus een prima slotstuk zien.

Het is lastig om Taiwan Crime Stories te beoordelen als een geheel, want dat is het simpelweg niet. Zowel qua vertelstijl als esthetiek verschillen de afleveringen van elkaar. Er is voor elk wat wils, maar tegelijkertijd voor niemand een consistent goede serie. Daarom is het wellicht aan te raden eerst te kijken welke afleveringen je het meest interessant lijken en waar je voorkeur ligt. Gaat het om actie en drama, ga dan voor de eerste twee verhalen. Ben je meer op zoek naar een sterker uitgewerkt script en diepgaandere morele dilemma's dan zit je bij de tweede helft beter.

★★★☆☆

Taiwan Crime Stories is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat dit personage straks dood in 'Stranger Things' seizoen 5?
Series / Nieuws

Gaat dit personage straks dood in 'Stranger Things' seizoen 5?

Er is veel onzekerheid over het leven van Mike in seizoen 5.

Fans hebben ongelofelijk genoten van het afgelopen seizoen van Stranger Things. Seizoen 5 is het allerlaatste seizoen en waarschijnlijk zal niet ieder personage het einde halen.

In seizoen 4 hebben we al afscheid moeten nemen van fan-favoriete Eddy Munson. Veel fans vonden dit ongelofelijk jammer en hopen dan ook dat hun andere favoriete personages niet overlijden in het volgende seizoen.

Toch weten fans dat misschien niet iedereen het einde gaat halen. Ook Finn Wolfhard (Mike Wheeler) heeft over deze vraag nagedacht.

De dood van nog een personage


In een interview met GQ werd er aan Wolfhard gevraagd of Mike zal sterven in seizoen 5. De jonge acteur wist even niet wat hij moest zeggen, want volgens hem kan het allebei.

Aan de ene kant wil hij natuurlijk dat Mike blijft leven. Aan de andere kant ziet hij ook wel iets in het idee dat Mike in een heroïsche dood zou sterven.

Bekijk hieronder het volledige interview met Finn Wolfhard en de beste momenten van Mike Wheeler en stream op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix docu-film over Pamela Anderson wordt razend sterk ontvangen
Films / Nieuws

Netflix docu-film over Pamela Anderson wordt razend sterk ontvangen

De documentaire 'Pamela: A Love Story' van Netflix weet een perfecte score te behalen.

Deze documentaire van Netflix weet kijkers mee te nemen in het verhaal van Pamela Anderson en haar privéleven.

Onder de recensenten scoorde de documentaire een perfecte score van 100% bij Rotten Tomatoes. De documentaire wordt ook wel omschreven als echt, openhartig, realistisch en wordt aangeraden om te kijken, of je nou wel of geen mening hebt over Anderson.

Documentaire


In deze documentaire volgen we popcultuur icoon Pamela Anderson. Er zijn nog niet eerder vertoonde archiefbeelden te zien en we zien een hoop persoonlijke verhalen. Ze geeft ons een nieuwe blik op haar leven en ook op haar familie.

Deze dagen


Tegenwoordig houdt Anderson er een rustiger leven op na. Ze staat soms nog in de schijnwerpers maar ze zet zich nu meer in voor doelen die zij wilt steunen. Woonachtig in Canada in het huis van haar grootmoeder doet ze het rustig aan.

Regisseur


Ryan White is degene die deze documentaire heeft opgezet en heeft geregisseerd. In een interview met The Hollywood Reporter vertelde hij nadat hij geluncht had met de zoon van Anderson en verrast was over zijn verhaal, dat hij een dag later een Zoom meeting had met Anderson zelf. Na een lange meeting kreeg hij een eerste versie van haar geschreven verhaal en zo ging alles lopen.

Pamela Anderson


Zelf zei Pamela Anderson in een interview met People toen de documentaire in première ging het volgende.
"Het zijn gewoon al die prachtige herinneringen en ook zware herinneringen. Maar ik wilde teruggaan naar die gevoelens en die gevoelens voelen. (...) Het was moeilijk. Het was erg moeilijk."

Het interview sloot ze af met de volgende woorden.
"Het is maar het verhaal van één meisje en over hoe ik het heb gered. Een meisje uit een kleine stad dat naar Los Angeles ging en gewoon alles wilde en gekke avonturen beleefde. Daarna cirkelde ik weer terug naar huis."

Pamela, A Love Story kan je kijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Definitieve datum waarop nieuw seizoen 'Succession' start bekendgemaakt. Is dit het laatste seizoen?
Series / Nieuws

Definitieve datum waarop nieuw seizoen 'Succession' start bekendgemaakt. Is dit het laatste seizoen?

Vanaf 26 maart kunnen we op HBO Max weer genieten van 'Succession'.

Eindelijk is bekend geworden wanneer het vierde seizoen van Succession aanvangt op HBO Max. De serie zal op 26 maart weer terugkeren voor een gloednieuw seizoen.

Seizoensfinale seizoen 3


In de onderstaande teaser is te zien dat het nog altijd draait om die ene vraag: wie is de troonopvolger van Logan Roy in het media-imperium van de familie? Nadat Logan Sr. de voorwaarden van zijn echtscheidingsovereenkomst had gewijzigd om zijn kinderen verder te kunnen negeren in de seizoensfinale van seizoen 3, heeft hij alle ruimte om te doen wat hij wil. Zullen Kendall, Shiv en Roman nu eens gaan samenwerken? Of gaan ze gewoon weer rollebollend met elkaar over straat?

Plot seizoen 4


Het vierde seizoen bestaat uit tien afleveringen waarbij de verkoop van het mediaconglomeraat Waystar Royco aan tech-visionair Lukas Matsson steeds dichterbij komt. Het vooruitzicht van deze grote verkoop veroorzaakt existentiële angst en familiale verdeeldheid onder de Roys terwijl ze anticiperen op hoe hun leven eruit zal zien zodra de deal is afgerond. Er ontstaat een machtsstrijd terwijl de familie een toekomst afweegt waarin hun culturele en politieke gewicht ernstig zal worden ingeperkt.

Laatste seizoen?


Het vierde seizoen is misschien wel het laatste van de serie. "Ik denk dat het maximum vijf seizoenen zou zijn, maar mogelijk zelfs maar vier", vertelde schrijver Georgia Pritchett in juni 2021 aan The Sunday Times. Naar ons nu bekend is, lijken dat er dus vijf te worden.

Zie hier de teaser

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De revival-serie van 'Frasier' onthult zijn plot
Series / Nieuws

De revival-serie van 'Frasier' onthult zijn plot

Frasier verruilt Seattle in de revival voor een oude bekende stad.

Paramount+ heeft aangekondigd dat de aanstaande Frasier-revival zal terugkeren naar Boston, Massachusetts. In de revival zal Kelsey Grammar zijn Emmy-winnende rol van psychiater Dr. Frasier Crane opnieuw vertolken.

Boston was het decor voor Cheers, waarna de spin-off over Frasier zich afspeelde in zijn geboorteplaats Seattle. De officiële omschrijving luidt: "de revival volgt Frasier in het volgende hoofdstuk van zijn leven terwijl hij terugkeert naar Boston, met nieuwe uitdagingen, nieuwe relaties om te smeden en een oude droom of twee om eindelijk te vervullen".

Geen reboot


Frasier wordt geproduceerd door Grammer, die een nieuwe cast leidt met onder meer Jack Cutmore-Scott als de oudere Freddy, Nicholas Lyndhurst als Alan, Toks Olagundoye als Olivia, Jess Salguerio als Eve en Anders Keith als Frasiers neef, David. David is de zoon van Niles (David Hyde Pierce) en Daphne (Jane Leeves), maar het is nog niet bekend of zij ook terug zullen keren.

Paramount heeft aangekondigd dat de productie deze week van start zal gaan, waarbij Cheers-producer James Burrows de eerste 2 van de 10 afleveringen zal regisseren. Vorig jaar zei Grammer dat de vervolgreeks een voortzetting was van Frasier en "geen reboot":

"Frasier, in zijn derde of vierde bedrijf, is geen reboot, maar een nieuwe serie rondom het personage in een nieuwe reeks omstandigheden en een nieuwe stad".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reis terug naar de jaren '90 met Carlo en Irene en 'De Telekids Generatie'
Series / Featured

Reis terug naar de jaren '90 met Carlo en Irene en 'De Telekids Generatie'

"Een nostalgische waas van herinneringen met een pittig sausje erover"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Carlo Boszhard en Irene Moors zijn nog altijd een begrip in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Met programma's als De TV Kantine weten ze nog steeds de kijker te laten lachen.

Bekijk op instagram


Telekids


In de podcast De Telekids Generatie duikt Elger van der Wel in de rijke geschiedenis van het programma. De sketches, de spellen, de liedjes. Alles komt voorbij.

Om naar de oorsprong van Carlo en Irene te gaan moeten we terug in de tijd, naar de jaren negentig en naar Telekids, dat van 1989 tot 1999 op televisie was.

In de beginjaren presenteerde Irene Moors alleen en praatte voornamelijk filmpjes aan elkaar. Vanaf 1993 kwam Carlo Boszhard erbij.Liedjes en jingles


In twaalf afleveringen praat Elger van der Wel met makers en met fans. Elke aflevering heeft een speciaal thema.

Zowel Carlo en Irene zijn veel met muziek bezig geweest. Zo zijn er cd's uitgebracht en zijn er meerdere Telekids concerten gegeven. De muziek was eigenlijk een verlengstuk van de tunes en jingles die het programma al had.

Q-Music DJ Mattie Valk: "Die cd's, die liedjes staan al zo lang ik me kan heugen in mijn Spotify lijst. Telekids gaf een onbezorgd, geborgen gevoel."

"Het gekke van de generatie die met Telekids is opgegroeid: geef ze drie woorden en ze maken het liedje af, ze maken de jingle af, of de catchphrase."Het leven is een zure bom


Pas echt populair werd het programma toen Carlo en Irene met de persiflage van Goede Tijden, Slechte Tijden kwamen: Pittige Tijden.

Pittige Tijden begon in seizoen 1996-1997 en ontsteeg Telekids compleet. Een soap voor kinderen werd razend populair onder volwassenen en met name studenten.

"Dit gaat lukken of dit wordt echt helemaal niks," aldus actrice Daphny Muriloff, die "de buurvrouw" speelde.

In de soap kwamen ook vaak BN'ers langs, zoals Jeroen van den Boom, Guus Meeuwis, Angela Schijff, Gerard Joling en vele anderen.Een eigen taal


Carlo en Irene creëerden in de loop van het programma ook een eigen taal. Zo werd leuk 'pittig', mond werd 'giecheltje' achterwerk werd 'bonbonnière' en knuffelen werd 'fiezelevozelen'.

De impact van Telekids op de generatie die opgroeide in de jaren negentig is nog steeds immens, dat blijkt wel weer uit de podcast.

De podcast serie is in zijn geheel te beluisteren op SpotifyInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gewelddadige Marvel-serie 'Hit Monkey' krijgt nieuw seizoen
Series / Nieuws

Gewelddadige Marvel-serie 'Hit Monkey' krijgt nieuw seizoen

\'Hit Monkey\' is één van de weinige series die niet in het grotere MCU passen

De Marvel serie Hit Monkey, over een Japanse makaak en de geest van een huurmoordenaar, krijgt een tweede seizoen.

De stad die nooit slaapt


Dit maakte Marvel.com bekend. Het tweede seizoen zal opnieuw gefocust zijn op Hit Monkey (Fred Tatasciore) en Bryce Fowler (Jason Sudeikis).Het eerste seizoen eindigde met het onwaarschijnlijke paar op weg naar 'de stad die nooit slaapt', New York City. Wat voor bizarre, gewelddadige en hilarische dingen ze daar gaan beleven kunnen we hopelijk binnenkort gaan zien.

Nieuwe toevoeging


Naast de bekende namen als Olivia Munn, George Takei en Ally Maki zal ook Leslie Jones, bekend van Saturday Night Live zich bij de cast voegen. Wat haar rol zal zijn is nog onbekend.Een groter Marvel universum


Officieel was Hit Monkey onderdeel van een groter Marvel universum. Ook M.O.D.O.K en Howard the Duck zouden eigen animatieseries krijgen, die daarna samen zouden komen in Marvel's Th Offenders.

Deze plannen waren helaas geschrapt en, met uitzondering van één seizoen van M.O.D.O.K, met Patton Oswald, is geen van hen ooit waarheid geworden.

Wanneer het tweede seizoen van Hit Monkey te zien zal zijn is nog niet duidelijk. Tot dan kun je wel het eerste seizoen op Hulu terugkijken!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Ultraman' krijgt spectaculaire trailer van Netflix
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Ultraman' krijgt spectaculaire trailer van Netflix

Netflix heeft een spectaculaire trailer gedeeld van het laatste seizoen van Ultraman.

Netflix heeft een zeer actievolle trailer gedeeld van Ultraman, waarvan het laatste seizoen deze lente nog moet verschijnen.

De teaser onthult dat in het laatste seizoen van deze 3DCG animeserie, protagonist Shinjiro Hayata moeite heeft met het in toon houden van zijn krachten en dat hij wordt gezien als een bedreiging van de mensheid.

Laatste seizoen Ultraman


Maar dat is niet alles voor Hayata, want naast zijn eigen problemen zal hij ook nog een aantal nieuwe vijanden tegen het lijf lopen. Zo worden we geïntroduceerd aan Valcure (M.A.O) en Mephisto (Koji Ishii).

De Ultraman-anime is gebaseerd op de mangaserie geschreven door Eiichi Shimizu en getekend door Tomohiro Shimoguchi. Het eerste seizoen verscheen op Netflix in 2019 en het tweede seizoen in 2022.

Kenji Kamiyama en Shinji Aramaki keren terug als regisseurs van de serie, met Nobuko Toda en Kazuma Jinnouchi als de componisten.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar het laatste seizoen van Ultraman moet dus in de lente van dit jaar verschijnen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe close zijn de vijf 'Stranger Things' sterren in het echt?
Series / Nieuws

Hoe close zijn de vijf 'Stranger Things' sterren in het echt?

Wolfhard: "Als ik ooit iets nodig heb, zijn ze er voor mij"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het succes van Stranger Things komt mede door de vijf jonge acteurs en actrices die de vijf hoofdpersonages vertolken.

Sterrendom


Dankzij het succes van de serie zijn Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Millie Bobby Brown, Caleb McLaughlin en Sadie Sink in één klap bekend geworden.

De vijf speelt een hecht vriendenteam, maar hoe close zijn ze in het echt? In een interview met GQ praat Finn Wolfhard (Mike Wheeler) erover.

Een grote familie


"We smsen niet elke dag. We spreken elkaar af en toe, feliciteren elkaar op verjaardagen. Maar als ik iets nodig heb, zijn ze er voor mij," vertelt Wolfhard.Heel erg trots


Als Wolfhard naar Noah Schnapp gevraagd wordt, die recent op Tiktok uit de kast kwam zegt hij:

"Ik was gewoon heel erg trots op hem. Toen ik het zag had ik zo'n enorme glimlach op mijn gezicht."

Laatste seizoen


Het filmen voor seizoen vijf zal de laatste keer worden waarin de cast van Stranger Things elkaar regelmatig ziet.

Het is nog niet duidelijk of elk personage het er ook heelhuids vanaf zal brengen. Toch zal het voor de cast nooit helemaal klaar zijn.

Paniekaanvallen


Wolfhard lijdt al vanaf zijn 15e/16e aan paniekaanvallen. Ook op de set van Stranger Things komen die voor.

"De Duffer-broers stopten met filmen en Gaten en Calib zaten naast me, omhelsden me. Wij zijn de enigen die weten hoe het echt is."

"Gaten, Caleb en ik zijn verbonden voor het leven," grinnikt Wolfhard.

Stranger Things zal begin 2024 op Netflix verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Lockwood & Co.'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Lockwood & Co.'

Originele uitvoering van het geestengenre die iets te veel op het plot leunt.

Regie: Catherine Morshead, William McGregor, Joe Cornish | Cast: Ruby Stokes (Lucy Carlyle), Cameron Chapman (Anthony Lockwood), Ali Hadji-Heshmati (George Karin), Hayley Konadu (Flo Bones), Ivanno Jeremiah (Inspector Barnes), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 37-49 minuten | Jaar: 2023

Vertelling staat bol van regels. Een daarvan is dat je je publiek niet moet inschatten als dom en niet alles moet voorkauwen. We hoefden bijvoorbeeld niet te zien wat er in de doos zat in Seven en hoe flauw was het geweest als er toch een shot van de inhoud was getoond? Lockwood & Co. gaat er ook vanuit dat jij zelf kan uitpluizen wat er aan de hand is. Alleen speelt deze serie zich af in een compleet gecreëerde wereld en die misschien best wat meer toelichting had kunnen gebruiken.

Zo'n vijftig jaar geleden begon Het Probleem: geesten werden een onderdeel van het dagelijks leven. Inmiddels zijn er maatregelen genomen en bestrijdingsmiddelen gevonden, zoals de geestbestrijdingopleiding die de getalenteerde Lucy volgt. Na een noodlottig voorval wordt ze verbannen, waarna alleen nog maar de jonge, arrogante held Lockwood haar in dienst wil nemen. Al gauw ontdekken ze dat Lucy's talent groter is dan ze hadden durven dromen. Dat komt goed van pas, want Londen staat op het punt een gevaarlijk artefact op te graven.

Dat Probleem is een van de twee punten die, ondanks dat gauw genoeg duidelijk is hoe het precies zit, vraagt om wat meer uitwerking aangezien het de nieuwsgierigheid prikkelt. Deze geschiedenis met een immense impact op de samenleving verdient het meer te zijn dan slechts een achtergrond voor waar de personages zich mee bezighouden.

Het tweede punt is het persoonlijke drama van die personages. Lockwood & Co. focust zodanig op het plot dat de innerlijke en onderlinge conflicten geen ademruimte krijgen. Pas in de laatste twee afleveringen confronteren personages elkaar eindelijk, maar dat heeft minder impact dan het had kunnen hebben omdat het tot daarvoor afdoende aanwezig is geweest.

Dat neemt allemaal niet weg dat de serie absoluut een aanrader is. Met zoveel focus op plot verloopt dat zeer vlot en ben je zo door alle afleveringen heen. Het Probleem wordt misschien niet volwaardig uitgelegd, maar desalniettemin is het intrigerend om deze wereld te bestuderen dankzij de details, zoals lantaarnpalen met speciaal licht waarin je een veilig eilandje hebt mocht je je 's nachts buiten begeven en worden aangevallen.

Zelfs voor oningewijden valt te begrijpen dat hoofdpersonage Lucy bijzonder is en meer en grotere talenten heeft dat anderen. De ontdekking van haar unieke gave wordt op zo'n manier gepresenteerd dat volkomen duidelijk is dat zij iets kan wat niemand anders kan. Lekker ook hoe Lockwood & Co. een buitenbeentje is als bedrijf, maar je als kijker leert dat het er best mag zijn en dat de toevoeging van Lucy ervoor zorgt dat het aandacht en aanzien verwerft.

Het ontwerp van de geesten is prachtig, ook voor degenen die geen fan van horror zijn aangezien Lockwood & Co. niet eng bedoeld is. Dat is onder meer te zien in het sprookjesachtig uiterlijk van de spoken: vormen waar steeds kleine beetjes mist van afstromen. Dat neemt niet weg dat ze allemaal gevaarlijk zijn, maar evengoed betoverend om naar te kijken.

Waar de schrijvers goed in zijn is het uitrekken van momenten. Zo blijkt wel wanneer de jonge 'ghostbusters' zich in een kamer bevinden die vanzelf op slot gaat en langzaam gevuld wordt door een mist die zich ieder moment kan omzetten in een klein leger geesten, waardoor snel een andere uitgang moet worden gevonden. Erg effectief, al wekt deze methode af en toe ook tegen omdat merkbaar is dat de makers de spanning willen rekken, zoals in een martelscène waarin een paar keer wordt gedreigd met een wapen zonder het daadwerkelijk te gebruiken.

De rode draad van het seizoen bereikt zijn climax en afronding in de laatste aflevering, maar er zijn nog veel mogelijkheden voor deze wereld en haar personages voor toekomstige avonturen. De serie is gebaseerd op een vijfdelige boekenreeks, dus genoeg bronmateriaal om uit te putten. Maar ja, het blijft Netflix, dus het valt te bezien of deze serie in leven blijft of zelf naar de geestenwereld wordt verbannen.

★★★★☆

Lockwood & Co. is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Marvel-serie 'Ironheart' krijgt mogelijk grote cameo
Series / Nieuws

Nieuwe Marvel-serie 'Ironheart' krijgt mogelijk grote cameo

Dominique Thorne deelt haar mening over een mogelijke cameo van Shuri in Ironheart.

Ironheart is een aankomende Marvel-serie in ontwikkeling voor Disney Plus. In typische Marvel-stijl gaan we ongetwijfeld de nodige crossovers zien, dus natuurlijk wordt daar nu al over gespeculeerd.

Zo doen er geruchten de ronde dat Dominique Thorne, die Shuri speelt in Black Panther: Wakanda Forever, ook haar opwachting gaat maken in Ironheart.

Shuri in Ironheart


Actrice Dominique Thorne heeft via Comic Book gereageerd op deze geruchten, door het volgende te zeggen: "Ik weet het niet man, dat is gewoon iets waarvoor je zal moeten gaan kijken." Meer gaf ze niet weg, dus fans weten nu eigenlijk nog steeds niets.

Maar, in ieder geval ontkent ze het niet. Dus een cameo van Shuri in Ironheart? Zeker nog een mogelijkheid!

Een officiële releasedatum voor Ironheart is nog niet bekendgemaakt, maar de serie zal vermoedelijk uitkomen in de herfst van 2023 op Disney Plus. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat we nu weten over 'Beverly Hills Cop 4' van Netflix
Films / Nieuws

Wat we nu weten over 'Beverly Hills Cop 4' van Netflix

Eindelijk kunnen we meer vertellen over de Original 'Beverly Hills Cop 4: Axel Foley' van Netflix.

We wachten er al erg lang op maar nu is de film met Eddie Murphy van Netflix in pre-production.

De verwachting is alleen wel dat de film pas ergens in 2024 naar Netflix zal komen. Ook goed om te weten is, dat als deze film het goed doet, Netflix heeft aangegeven om met nog een vervolg te komen.

Beverly Hills Cop 4: Axel Foley


Beverly Hills Cop 4: Axel Foley zal verschijnen bij Netflix als een Netflix Original komedie. Na veel vertragingen, van de ene studio naar de andere studio en herschrijvingen is de film uiteindelijk bij Netflix terecht gekomen en is deze nu in pre-production.

Het verhaal


Axel Foley keert opnieuw terug naar Beverly Hills na een telefoontje van een oude vriend die waarschuwt dat zijn vervreemde dochter Jane in gevaar zou kunnen zijn. Axel maakt snel nieuwe vijanden terwijl hij samenwerkt met Jane en haar ex en rechercheur Bobby Tapia. Hij raakt al snel verstrikt in een samenzwering tussen dodelijke kartels en zelfs de politie van Beverly Hills.

Eerdere films


Dat we even op deze vierde film hebben moeten wachten is een understatement. De eerste film Beverly Hills Cop kwam namelijk uit in 1984, de tweede film in 1987 en de derde film in 1994. Als de film daadwerkelijk in 2024 op Netflix te zien zal zijn, hebben we 30 jaar moeten wachten.

Regisseur en cast


Mark Moley is de regisseur welke verbonden is aan deze film. Naast Murphy die de legendarische rol van Axel Foley bekleedt zien we Jospeh Gordon-Levitt, Kevin Bacon en Taylour Paige. Oude bekenden uit de eerdere films die we terug gaan zien zijn o.a. John Ashton en Judge Reinhold.

Gordon-Levitt vertelde het volgende in een interview met Variety:
"Er is een reden waarom Eddie Murphy, Eddie Murphy is. Dat zal voor iedereen die naar deze film kijkt heel duidelijk zijn. Werken aan 'Beverly Hills Cop' is niet zoals werken. Je denkt alleen maar dat je in een soort van droom leeft."

Hieronder een filmpje van Eddie Murphy over Beverly Hills Cop 4: Axel Foley.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Walking Dead'-serie krijgt mogelijk andere titel
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Walking Dead'-serie krijgt mogelijk andere titel

Deze The Walking Dead spin-off krijgt mogelijk een andere titel dan voorheen onthuld werd.

Nu The Walking Dead afgelopen is, wordt er hard gewerkt aan meerdere spin-offs series. Daar weten we al best veel van, maar toch valt er nog genoeg te leren.

Zo verandert de naam van één van de spin-offs misschien. Helemaal bevestigd was de naam van Daryl Dixons spin-off dan ook nog niet helemaal, maar nu lijkt een nieuwe titel een mogelijkheid te worden.

Nieuwe naam Daryl Dixon spin-off


Vermoedelijk zou deze spin-off namelijk The Walking Dead: Daryl Dixon gaan heten. Niet enorm origineel, natuurlijk, wat wellicht verklaard waarom de naam gaat veranderen. Tenminste, daar gaan we nu maar even vanuit.

Het is immers nog niet bevestigd. Maar Daryl Dixon-acteur Norman Reedus deelde een mysterieuze afbeelding via Instagram, waarin in kleine lettertjes de naam Raise the Dead staat vermeld. En is dat nou niet een perfecte naam voor een The Walking Dead spin-off?

The Walking Dead: The Raising Dead zou dus zomaar de naam kunnen worden van de Daryl Dixon spin-off, die dit jaar nog moet verschijnen. Hierin zien we Dixon in het door Walkers overlopen Parijs, een volledig nieuwe omgeving dus voor de Amerikaan.

The Walking Dead is nu te zien op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker van 'Black Mirror' slaat weer toe met nieuwe serie op Netflix
Series / Nieuws

Maker van 'Black Mirror' slaat weer toe met nieuwe serie op Netflix

Het komische 'Chunk on Earth' schiet top 10 van meest bekeken series in.

Er is weer een nieuwe kijkcijfer knaller op Netflix, dit keer gaat het om het komische Cunk on Earth. De serie is in de eerste week dat zij beschikbaar is op de streamingsdienst gelijk al de top 10 van de meest bekeken series ingedoken.

Mockumentary


In deze mockumentary gaat het typetje Philomena Cunk (gespeeld door komiek Diane Morgan) op reis door de historie van de wereld en verhaalt zij over de geschiedenis van de mensheid en gaat zij in op belangrijke elementen daarin, zoals het wiel, de Mona Lisa en kernenergie.

Er zijn natuurlijk nogal veel documentaires over de geschiedenis van de mensheid en het is grappig om te zien dat dit genre in deze mockumentary eens flink op de hak wordt genomen. Cunk stelt met een strak gezicht nogal onnozele vragen en is daarmee het best te vergelijken met Borat, het typetje van Sacha Baron Cohen. Het leuke is dat de wetenschappers die zij tegenover zich heeft, veelal op gedegen en soms grappige wijze reageren.

Een wat?


Mockumentary is een film- en televisiegenre waarin een bepaald onderwerp (fictief of echt bestaand) wordt besproken zoals in een documentaire, maar waarin weinig op feiten berust. Vaak is er sprake van parodie of satire. De naam mockumentary is een porte-manteau van de Engelse woorden to mock (ergens de spot mee drijven) en documentary.

Black Mirror


De serie is gemaakt door scenarist en komiek Charlie Booker, bekend van zijn sciencefictionserie Black Mirror en de tekenfilmserie Cat Burglar.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mando en zijn Darksaber op nieuwe poster 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Mando en zijn Darksaber op nieuwe poster 'The Mandalorian' seizoen 3

Seizoen 3 van 'The Mandalorian' komt er snel aan, dus krijgen we alvast een voorproefje.

Lucasfilm heeft een nieuwe poster onthuld voor het derde seizoen van de Star Wars-spin-off The Mandalorian, dat op 1 maart uitkomt. Naast de poster is er ook een featurette uitgebracht.

Op de poster zien we Pedro Pascal als zijn personage Din Djarin bovenop zijn starfighter staan met een oplichtende darksaber. Grogu, die bij hem terugkwam tijdens 'The Book of Boba Fett', zit vlakbij in de cockpit.

In het nieuwe seizoen probeert Din Djarin zijn Mandaloriaanse identiteit terug te winnen. Daarnaast zien we andere terugkerende personages zoals Giancarlo Esposito als Moff Gideon, Carl Weathers als Greef Karga en Katee Sackhoff als Bo-Katan samen met Omid Abtahi, Emily Swallow en Amy Sedaris.

Nieuwe gezichten


Er zijn dit seizoen ook nieuwe gezichten te zien, waaronder Christopher Lloyd en Tim Meadows in nog onbekende rollen. De regisseurs van seizoen 3 zijn onder meer terugkerende filmmakers Rick Famuyiwa, Carl Weathers en Bryce Dallas Howard, samen met Lee Isaac Chung (Minari) en Peter Ramsey (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Ook Black Panther-cinematograaf Rachel Morrisson zal meewerken aan het derde seizoen. Jon Favreau is showrunner, regisseur en uitvoerend producent naast Dave Filoni, Kathleen Kennedy, Colin Wilson, Karen Gilchrist en Carrie Beck.

The Mandalorian seizoen 3 is vanaf 1 maart 2023 te zien op Disney+. Hieronder zie je de poster en featurette.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice uit 'The Crown' vindt dat de Netflix-serie moet stoppen
Series / Nieuws

Actrice uit 'The Crown' vindt dat de Netflix-serie moet stoppen

Helena Bonham Carter vindt het inmiddels wel mooi geweest met 'The Crown'.

Helena Bonham Carter speelde in The Crown twee seizoenen lang de rol van prinses Margaret. De actrice heeft nu onthuld dat ze niet vindt dat de serie door moet gaan, aangezien de tijdlijn steeds dichter bij het heden komt.

The Guardian sprak met Helena Bonham Carter over de huidige houding van de wereld ten opzichte van prins Harry en de koninklijke familie. Als gevolg van al die onrust en de behandeling van Meghan Markle, vragen veel mensen zich af of het nog wel een goed idee is de serie door te laten gaan.

Gecrasht in het heden


In de afgelopen drie jaar hebben alle gebeurtenissen rondom het koningshuis ertoe geleid dat veel mensen hun relatie met entertainment zoals The Crown zijn gaan heroverwegen. Toch blijft The Crown een sterke speler voor Netflix.

Bonham Carter deelde haar mening erover: "Ik moet hier ook voorzichtig zijn, maar ik vind eigenlijk niet dat ze moeten doorgaan. Ik speelde erin en ik hield van mijn afleveringen, maar het is nu heel anders. Toen The Crown begon, was het een historisch drama, en nu het is in het heden gecrasht. Maar dat is aan hen".

The Crown is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populair lied uit 'The Last of Us' levert oorspronkelijke artiest geen cent op
Series / Nieuws

Populair lied uit 'The Last of Us' levert oorspronkelijke artiest geen cent op

Het liedje zag een enorme boost na aflevering 3 maar levert Linda Ronstadt niets op.

Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat producenten liedjes van weleer in moderne series toevoegen. Zo was ook het geval in de laatste aflevering van The Last of Us. De oorspronkelijke artiest krijgt ondanks de enorm toegenomen populariteit geen cent.

In het aangrijpende derde hoofdstuk van de serie over het verhaal van Bill en Frank komt het lied Long, Long Time prominent voorbij. Het lied werd oorspronkelijk geschreven door Gary White en opgenomen door zangeres Linda Ronstadt in 1970. Het was voor Ronstadt toentertijd een redelijke hit maar steeg enorm op streamingdiensten na aflevering drie.

Alle rechten kwijt


We zagen het al eerder in het vierde seizoen van Stranger Things. Het lied Running Up That Hill van Kate Bush werd in een van de afleveringen gebruikt kreeg ook een enorme opleving. Ronstadt's Long, Long Time zag op Spotify een toename in streams van maar liefst 4900% binnen het eerste uur nadat aflevering drie online werd gezet.

Ronstadt heeft er echter geen financiële baat bij. Ze verkocht in maart van 2021 namelijk een aantal rechten, waaronder royalty's van haar opgenomen muziek en enkele masters. Daarnaast vertelt ze dat ze überhaupt nooit eigenaar was van de master van het lied, dat is schrijver White die er dus waarschijnlijk een leuk zakcentje aan zal overhouden.

Kijk elke week naar een nieuwe aflevering van The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megapopulaire serie 'The Cleaning Lady' krijgt een derde seizoen
Series / Nieuws

Megapopulaire serie 'The Cleaning Lady' krijgt een derde seizoen

Het tweede seizoen was wekelijks goed voor zeker 5 miljoen kijkers in de Verenigde Staten.

FOX heeft onthuld dat de uitermate populaire serie The Cleaning Lady een derde seizoen krijgt. Lees hieronder meer over de serie.

Het netwerk deed hiermee de eerste aankondiging over een nieuw seizoen van een live-action serie voor het tv-seizoen 2023-2024.

The Cleaning Lady gaat over Thony (Elodie Yung, alias Elektra in Netflix-serie Daredevil), een slimme dokter die naar de Verenigde Staten komt voor een medische behandeling om haar zieke zoon te redden. Maar wanneer het systeem faalt en haar dwingt om onder te duiken, weigert ze neergeslagen en gemarginaliseerd te worden.

Nieuw talent


Jeannine Renshaw, die we kennen van o.a. Good Girls, is als nieuwe naam aan de show toegevoegd om te fungeren als uitvoerend producent en showrunner samen met Miranda Kwok.

Het tweede seizoen van The Cleaning Lady was wekelijks goed voor gemiddeld zo'n 5,4 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Niet geheel verrassend dus dat FOX een derde seizoen wil!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix-hitserie 'Sweet Tooth' krijgt goed bericht
Series / Nieuws

De Netflix-hitserie 'Sweet Tooth' krijgt goed bericht

Netflix heeft behoorlijk veel vertrouwen in de serie, zo blijkt wel uit dit nieuws.

Website What's on Netflix heeft een bijzondere aankondiging gedaan over de toekomst van de hitserie Sweet Tooth. Lees verder voor het mooie nieuws!

Volgens verschillende bronnen van What's on Netflix zou het namelijk zo zijn dat Sweet Tooth, waarvan het tweede seizoen nog moet verschijnen, nu al het groene licht heeft gekregen voor een derde seizoen.

Volgens de site zouden verschillende crewleden, die ook meewerkten aan de eerste twee seizoenen van de serie, het derde seizoen van Sweet Tooth al hebben toegevoegd aan hun cv's en professionele profielen.

Veelbelovende toekomst


Streamingdienst Netflix zelf heeft overigens nog geen commentaar gegeven, maar naar verwachting zal hier snel verandering in komen. We wisten al dat de opnames van het tweede seizoen ruim zeven maanden geleden werden afgerond, maar er is nog geen premièredatum aangekondigd.

Zodra we meer weten over het hoe en wat rondom Sweet Tooth seizoen 3, zullen we dit met jullie delen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De horrorhit 'M3GAN' kijk je binnenkort in je huiskamer
Films / Nieuws

De horrorhit 'M3GAN' kijk je binnenkort in je huiskamer

'M3GAN' is vanaf 29 maart thuis op de bank te zien.

Schrijver Stephen King en ondernemer Elon Musk voorspelden het al. Het kan het einde van de wereld inluiden. Er zijn ook veel succesvolle films over gemaakt en er komen elke dag vermakelijke bij. We hebben het natuurlijk over de film M3GAN.

Het scenario van zelfstandige technologie werd bij het grote publiek bekend door kaskrakers als The Matrix en I, Robot. De invulling van de hardware is vaak per film anders. Daardoor gaat het onderwerp nooit vervelen.

Robot met een eigen wil


En ze bestaan al: levensechte robots, die met aangedreven intelligentie verbanden kunnen leggen, problemen kunnen oplossen en gesprekken kunnen voeren met mensen. Niet alleen dat. Ze kunnen ook leren van hun ervaringen en zijn dus zelfvoorzienend. Een gebied vol mogelijkheden.

Tegelijkertijd opereren ze steeds onafhankelijker. En dat brengt risico's met zich mee.

Ergste nachtmerrie


Dit geldt ook voor de robot M3GAN, gespeeld door een actrice wat het concept alleen maar meer realistisch maakt. Het leidt misschien wel tot de ergste nachtmerrie voor iedereen die gebruik maakt van technologie: de robot wordt veel te slim, doet wat ze zelf wilt en keert zich uiteindelijk tegen de mens.Recensie


De film is een tikkeltje voorspelbaar, maar dat doet volgens de kenners niets af aan de plezierfactor. Het budget is door de producenten inmiddels al meer dan tien keer terugverdiend.Het is bijna zover


M3GAN is volgens Universal Pictures vanaf 29 maart 2023 al te bewonderen via Pathé Thuis. Een tweede deel staat al in de steigers en is volgens Variety over twee jaar te zien op het grote doek.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke aanrader op Netflix: de sterke scifi-film 'Gattaca'
Films / Netflix Kijktip

Dikke aanrader op Netflix: de sterke scifi-film 'Gattaca'

De film van de week scoort op alle filmsites boven de zeven en soms bijna een acht.

De film Gattaca scoort op alle filmsites boven de zeven en soms bijna een acht. Dat is niet gek. Het gaat over onderwerpen waar we allemaal door geholpen of door gehinderd worden: genen, data en algoritmes.

Algoritmes en gegevens zijn in ons leven steeds belangrijker geworden. In de film vormen ze een dwangmatige blauwdruk voor het leven.

Horrorscenario


DNA-materiaal als absoluut kompas voor de keuzes en inrichting van je leven. Is het een innovatief middel of manipulatietechniek? En is deze ontwikkeling goed en onvermijdelijk of slecht en gevaarlijk?

Toen de film Gattaca uitkwam in 1997 was de toepassing van algoritmes vooral een fantasie. Nu zien we dat de mogelijkheden tot een horrorscenario meer voorhanden zijn dan 25 jaar geleden.

Goed ontvangen


Over de film is iedereen het in ieder geval wél eens. Van IMDB, tot tevreden kijkers en Rotten Tomatoes: Gattaca is een indringende en intrigerende film.Andere identiteit als dekmantel


Het hoofdpersonage, gespeeld door acteur Ethan Hawke - van onder andere Training Day - heeft er schoon genoeg van dat alles van hem wordt vastgelegd en voor hem wordt bepaald.

Hij neemt een andere identiteit aan om aan deze vooropgestelde wereld te ontsnappen. Hij wilt keuzes kunnen maken en richting geven aan zijn eigen leven. Komt hij ermee weg of verraadt zijn voorspelbare DNA alsnog zijn dekmantel?

Uma Thurman


Uma Thurman speelt ook mee in deze klassieker. Ze is onder meer bekend van de Kill Bill-franchise en de dansscène met John Travolta in Pulp Fiction.

Gattaca is nu op Netflix te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showtime gaat samen met Paramount+ en cancelt gelijk meerdere series
Series / Nieuws

Showtime gaat samen met Paramount+ en cancelt gelijk meerdere series

Is cancelen het begin van een trend gezien de ontwikkelingen tussen Showtime en Paramount+?

De tv- en streamingwereld zijn volop in beweging. Het samengaan van HBO en Discovery leidde bijvoorbeeld tot het sneuvelen van populaire series (onder andere Westworld). Het publiek ervaart het vaak als onbegrijpelijk, en ook als destabiliserend.

De Amerikaanse tv-zender Showtime en streamingplatform Paramount+ (niet in Nederland) cancelen nu de serie Three Women nog voor de première. Het seizoen is al opgenomen maar gaat dus niet de lucht in. Dit komt doordat de diensten worden samengevoegd.

Begin van een trend?


Andere series die gaan stoppen zijn bijvoorbeeld American Gigolo, Let the Right One In, en The Twilight Zone. Dit bericht komt net nadat Netflix berichtte over twee afgeronde films die in de prullenbak verdwenen. De vraag is hier of we het begin zien van een trend: wordt cancelen een manier om belastingvoordeel te krijgen?

Insiders bieden inzicht


Volgens mensen werkzaam in de tv-industrie betreft het een tegenreactie. Een tv-agent vermeldt: "Iedereen volgde in de voetsporen van Netflix en gaf ontzettend veel geld uit aan nieuwe series. In plaats van een pilotaflevering, kwam er gelijk een heel seizoen".

Nu dit zijn beloop heeft gehad, zijn bedrijven bezig om waar mogelijk samen te gaan. Dit betekent vaak dat er ook gesnoeid wordt.

Een andere insider meldt: "Men is weggekomen met cancelen, maar er was wel degelijk een stevige reactie. Zolang er geen grote crisis komt, zullen ze dit denk ik niet willen herhalen. Je wilt je publiek immers behouden".

Shoppen met series


Afgeronde producties vinden niet zelden een plek bij een ander netwerk, dit kan een online platform zijn maar ook een tv-netwerk. Three Women was een project waar menigeen happig op was en naar verluidt zijn er al geïnteresseerden.

De mogelijkheid dat we de serie te zien krijgen is dus zeker niet van tafel.

Nederlandse situatie


In Nederland hebben we SkyShowtime. Deze biedt aan wat in de VS onder andere op Showtime en Paramount+ te bekijken is. Dit aanbod is echter niet helemaal hetzelfde. Verder is er in Nederland ook de tv-zender Paramount.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maar liefst 5 tv-series voor het DC Universe aangekondigd
Series / Nieuws

Maar liefst 5 tv-series voor het DC Universe aangekondigd

De DC franchise heeft aangekondigd nog veel in petto te hebben.

Het lijkt nog maar net dat de eerste DC-serie is aangekondigd. Wie blij is door dit nieuws kan uitgaan van nog een leuke verrassing. Er zit namelijk nog veel meer aan te komen.

DC Studios en Warner Bros. DIscovery hebben de eerste film en TV shows in de DC Universe franchise slate onthuld - maar blijkbaar is dit slechts de eerste helft van het verhaal. Tijdens de pers interviews voor de DC Universe slate aankondiging, maakten DC Studios co-heads James Gunn en Peter Safran duidelijk dat wat ze toen onthulden slechts een deel van DCU Chapter 1 was.

Goede vooruitzichten


Het onderwerp begon met Gunn die bevestigde dat er duidelijke redenen zullen zijn voor waar elk "hoofdstuk" van de DCU begint en stopt.

Peter Safran volgde dat op door er zeker van te zijn dat deze DCU Chapter 1 lei nog niet compleet was: "We hebben nog niet alles in hoofdstuk 1 aangekondigd. Er zijn nog wat dingen die hierna komen."

James Gunn en Peter Safran wilden niet te veel vertellen over de reden waarom ze maar de helft van de DCU Chapter 1 slate onthulden - Safran wilde alleen maar zeggen dat de reden dat ze er niet over wilden praten, was omdat meer dan de helft bekend maken te veel zou weggeven: "Het is te vroeg om daarover te praten, maar het wordt heel duidelijk wat de reden van het verhaal is".

Er zijn vijf films met de volgende titels aangekondigd: Superman: Legacy, The Authority, The Brave and The Bold, Supergirl: Woman of Tomorrow, en Swamp Thing.

De vijf aangekondigde series zullen als volgt heten:Creature Commandos, Waller, Booster Gold, Lanterns en Paradise Lost.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' blijft steeds meer kijkers trekken
Series / Nieuws

'The Last of Us' blijft steeds meer kijkers trekken

Iedere aflevering van The Last of Us trekt meer en meer kijkers op HBO.

The Last of Us is nog maar drie afleveringen bezig, maar de serie wordt steeds populairder. Kijkcijfers groeien iedere aflevering, met indrukwekkende cijfers voor de derde aflevering.

Op HBO Max heeft The Last of Us alleen nog House of the Dragon voor zich. Dat is niet zo gek, want dat is een spin-off van HBO's topserie Game of Thrones. Natuurlijk kijken veel mensen daar naar.

The Last of Us-kijkcijfers


The Last of Us is ook ergens op gebaseerd, maar dat is een videogame. De doelgroep voor tv is deels hetzelfde, maar ook net iets anders. Daarom is het knap dat The Last of Us het nu al zo goed doet.

Aflevering drie van The Last of Us trok 6,4 miljoen kijkers tijdens de première afgelopen zondag. Dat is 12 procent meer dan bij aflevering twee, die het ook al 37 procent beter deed dan de allereerste aflevering.

Kortom, The Last of Us blijft groeien nu steeds meer mensen horen van de serie. Het eerste seizoen telt negen afleveringen, dus er is nog genoeg tijd om nóg indrukwekkendere kijkcijfers te behalen dit seizoen.

The Last of Us is nu te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.