search
Waarom 'The Last of Us' aflevering 3 zoveel beter is dan in de game
Series / Nieuws

Waarom 'The Last of Us' aflevering 3 zoveel beter is dan in de game

De verandering in de relatie van Bill en Frank waren noodzakelijk voor de groei van Joel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans die niet alleen de serie aan het kijken zijn, maar ook de game spelen, weten dat aflevering 3 heel erg verschilt van de game. Het lijkt voor sommigen misschien wellicht wat willekeurig om dit zo te veranderen, maar toch zitten er hele doordachte redenen achter.

In aflevering 3 "Long, Long Time" leren we Bill en Frank kennen. In de game krijgen de geliefden echter een hekel aan elkaar, wat ervoor zorgt dat Frank weggaat. Hierdoor raakt hij besmet en besluit hij zelfmoord te plegen voordat hij helemaal overgenomen wordt.

Joel en Ellie worden dan door een rouwende Bill geholpen om een voertuig te vinden en uit Lincoln te ontsnappen. In de serie gaat dit echt totaal anders. Ellie heeft dan helemaal geen kans om één van de twee mannen te ontmoeten, aangezien zij samen zelfmoord gepleegd hebben.

De redenen achter de verandering


Het grote overkoepelende thema in The Last of Us is het vinden van hoop in de meest hopeloze situaties. Door in de serie de relatie van Bill en Frank te benadrukken, krijgen romantiek en hoop een grotere rol.

In de game wordt het ook wel duidelijk dat Bill en Frank voor een lange tijd heel gelukkig waren, maar toch ligt de nadruk op de verwoesting. Niet alleen de verwoesting van hun relatie, maar van de hele wereld.

Wat deze verandering doet voor de serie


Door dit zo aan te passen in de serie, is er meer mogelijkheid om de kwetsbaarheid van Joel te laten zien. Zo krijgt het publiek veel meer mee van de karakter boog van Joel en de groei die hij meemaakt op zijn reis.

Bekijk hieronder meer van de relatie van Bill en Frank en de teaser van aflevering 4 en stream The Last of Us op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen